La comunitat DeFi anticipa amb entusiasme el llançament d’Ethereum 2.0 després d’un canvi massiu d’impuls

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi

El mercat de les finances descentralitzades va caure aquesta setmana a mesura que el valor total bloquejat en els productes DeFi va caure de 1380 milions de dòlars a 12,51 milions de dòlars. 

Maker va continuar el seu lideratge en l’àmbit DeFi amb un nivell de dominància del mercat del 19%. Compound, per la seva banda, va mantenir el domini del mercat en l’àmbit creditici amb una quota del 52%.

El volum mitjà setmanal de negociació d’intercanvis descentralitzats va augmentar un 36% i Uniswap va mantenir la seva dominància del volum de negociació del 39%. Curve va substituir SushiSwap com el grup de liquiditat més gran d’aquesta setmana.

El valor total bloquejat a l’esfera DeFi va caure aquesta setmana, mentre que el volum de negociació setmanal de DEX va augmentar un 36%. Font: Pols DeFi i DeBank

El llançament de la fase 0 d’Ethereum 2.0 és molt esperat

La comunitat DeFi preveu amb entusiasme el llançament de la fase 0 d’Ethereum 2.0 que probablement es produirà, tal com estava previst, l’1 de desembre. L’actualització del protocol Ethereum, també coneguda com Serenitat, transitarà la xarxa a un mecanisme de consens de prova d’estaca, que substituirà l’actual model de prova de treball. 

N’hi ha quatre fases de l’actualització Ethereum 2.0. Per activar el llançament del fitxer cadena de fars, el seu contracte de dipòsit, alliberat el 5 de novembre, requereix un llindar de dipòsit de 524.288 èter (ETH). En el moment de l’escriptura, 741.728 ETH eren estacat al contracte de dipòsit. Segons el co-creador d’Ethereum, Vitalik Buterin, la cadena de fars serà llançat l’1 de desembre. 

La cadena de balises és una cadena de blocs PoS que s’executa en paral·lel al costat de la xarxa Ethereum existent. No afectarà els usuaris existents i les aplicacions DeFi de la xarxa Ethereum. Els validadors seran els principals grups d’interès de la xarxa Ethereum, responsables de validar les transaccions. Per convertir-se en un validador d’Ethereum 2.0, l’usuari ha de participar un mínim de 32 ETH al contracte de dipòsit.

Un començament lent per als dipòsits ETH

Després del llançament inicial del contracte de dipòsit Ethereum 2.0 el 5 de novembre, el progrés per arribar al llindar de dipòsit va ser lent durant les dues primeres setmanes. A partir del 17 de novembre, al contracte de dipòsit hi participaven poc més de 100.000 ETH, només es requeria el 19% del llindar de dipòsit.

El motiu de la baixa participació inicial en el procés es pot atribuir a la incertesa dels temps de retirada de l’ETH aposta. Com assenyalat per Codefi, si diversos protocols DeFi ofereixen rendiments de participació més elevats que Ethereum 2.0, els titulars de ETH poden apostar les seves monedes en protocols DeFi. Taylor Monahan, CEO de MyCrypto, va realitzar un enquesta informal a Twitter i va suggerir que la majoria d’usuaris no considerarien Ethereum 2.0 com una inversió que val la pena a causa de la incertesa dels terminis de retirada de l’ETH participat.

Un canvi dramàtic d’impuls


Tot i la participació escassa en les primeres etapes, Ethereum 2.0 va agafar impuls després de la participació de més de 600.000 ETH durant la setmana passada..

Ara hi ha més de 700.000 ETH implicats en el contracte de dipòsit d’Ethereum 2.0. Font: Etherscan, OKEx Insights

Una de les raons de l’augment dramàtic dels dipòsits és que la rendibilitat anualitzada esperada per la participació d’Ethereum 2.0 és molt superior a la de les participacions en els protocols DeFi. A partir del moment d’escriure, apostant pel protocol ofertes Rendiments anualitzats del 19,98%: superen els protocols DeFi com Aave, DAI i yearn.finance.

El retorn anualitzat de la participació a Ethereum 2.0 és superior al dels protocols DeFi. Font: Recompenses d’aposta

A part dels rendiments més elevats de participació previstos a Ethereum 2.0, l’aparició de proveïdors de participacions de tercers també va ajudar a augmentar els dipòsits. Com va afirmar per Staking Rewards, hi ha tres alternatives perquè els usuaris es converteixin en validadors, en lloc d’executar els nodes de validació ells mateixos:

  • Validador com a servei (solució d’interfície d’usuari)
  • Validador com a servei (solució API)
  • Nodes de validador preconfigurats

Les solucions de validació com a servei són semi-custòdiques. Això vol dir que els proveïdors de solucions VaaS mantenen les claus de validació dels usuaris i els usuaris posseeixen les claus de retirada mentre mantenen el control total dels seus fons. Tot i que les solucions VaaS d’interfície d’usuari s’adrecen a inversors d’alt valor net, la majoria de solucions API s’adrecen a les institucions. D’altra banda, els usuaris no necessiten realitzar la configuració tècnica inicial dels seus nodes de validador si utilitzen nodes de validador preconfigurats, com ara Launchnodes i Avado.

Un cop els usuaris dipositin 32 ETH i es converteixin en un validador de la xarxa Ethereum, rebran recompenses per donar suport a la xarxa (o sancions si estan fora de línia o si actuen malintencionadament). A la fase 0, els validadors poden fer-ho dimitir les seves responsabilitats, però no podran recuperar el seu estatus de validador un cop hagin deixat de funcionar, i no podran retirar la seva participació inicial fins al llançament de l’actualització de la fase 1.5, que és esperat a finals de 2011 o principis de 2022. Si els usuaris continuen actuant com a validadors de la xarxa Ethereum 2.0, però, podran: retirar-se les seves recompenses d’aposta durant la Fase 0. 

Els mercats de predicció descentralitzats tornen a brillar

Després de les eleccions presidencials dels Estats Units, els mercats de prediccions descentralitzats continuen brillant entre la comunitat DeFi amb el llançament previst d’Ethereum 2.0. Segons Polymarket, el 96% dels participants esperaven un èxit del llançament del gènesi Ethereum 2.0 l’1 de desembre i el volum de negociació d’aquest esdeveniment de predicció va superar els 540.000 dòlars..

El 96% dels participants a Polymarket són optimistes sobre l’èxit del llançament de l’esdeveniment de gènesi d’Ethereum 2.0 l’1 de desembre. Font: Poliamercat

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map