Hedge, Arbitrage, Invest: demanda de Stablecoin en una economia de tipus d’interès zero

Des de mitjans de febrer, el valor de mercat de Bitcoin (BTC) ha caigut més d’un 30 per cent. Al mateix temps, el valor total de les stablecoins en circulació supera ara els 8.200 milions de dòlars. Això suposa un augment de més de 2.200 milions de dòlars (o 33 per cent) des de l’11 de març: el dia anterior al descens més fort de Bitcoin en 11 anys, per Dades puntuals.

El valor de mercat de Tether (USDT), el més omnipresent – i infame – La stablecoin ha crescut de 5.000 milions de dòlars a 6.688 milions des de l’11 de març. USDT també representa actualment més del 80 per cent del mercat de la stablecoin, segons Dades puntuals.

Mentrestant, els subministraments en circulació d’altres estables moneda estable fixades en USD, com ara USD Coin (USDC) i Paxos Standard (PAX), també han augmentat ràpidament. Des de mitjans de març, l’oferta circulant total d’USD va augmentar de 209,21 milions a 255,94 milions i la de PAX va augmentar de 467,47 milions a 712,77 milions.

Subministrament total d’establecoins en circulació. Font: dapptotal.com

Les monedes estable es beneficien de la volatilitat del mercat

En primer lloc, l’entrada de fons a les monedes estables té molt de sentit com a protecció contra la volatilitat als mercats criptogràfics. Això s’assembla molt a com els inversors en accions busquen fons del mercat monetari per aparcar els seus efectius durant la inestabilitat del mercat.

El col·lapse del preu de la criptografia des del febrer, quan Bitcoin va superar els 10.000 dòlars per moneda, ha provocat que molta gent vengués criptografia per a monedes estables com a cobertura, i d’altres a obtenir monedes estables per poder comprar criptografia a la part inferior. Amb qualsevol propòsit, la demanda d’establecoins és notablement forta.

En general, cada vegada que el mercat de criptografia fluctua dràsticament, estimula l’emissió de stablecoins. El 2019, Tether va afegir 400 milions nou USDT a la seva xarxa en un termini de 10 dies: els dies 2, 4, 8 i 10 de juliol. Abans de l’emissió, el preu de Bitcoin tenia ressuscitat de 8.000 a 14.000 dòlars en dues setmanes.

Primes USDT i arbitratge

La demanda d’emissions addicionals de stablecoin també s’utilitza en arbitratge. Després de la caiguda del mercat a mitjans de març, USDT, la criptomoneda amb el el volum de negociació mensual més alt segons les dades de CoinMarketCap: cotitzava amb una prima elevada (el que significa que el preu de l’USDT era lleugerament superior a 1 $).

Així, molts comerciants i empreses d’arbitratge intenten beneficiar-se de l’arbitratge entre USD i USDT. Per exemple, comprant grans quantitats d’USDT a curt termini i amb l’objectiu de vendre’l quan la demanda augmenti el preu d’USDT.

També hem vist una enorme prima USDT en el comerç sense recepta (OTC) al mercat xinès recentment, segons l’índex de primes de negociació OTC de Chainext USDT. L’índex es calcula pel preu OTC USDT / CNY dividit pel tipus de canvi offshore de Yuan xinès i multiplicat per 100. Com podem veure al gràfic següent, la prima de USDT ha disminuït recentment, però va arribar fins al 6% al març 2020.

USDT OTC Premium% vs Preu BTC. Font: Chainext & OKEx

Segons un Informe Coindesk, després de la Xina amb eficàcia prohibit fiat on-ramps per a intercanvis de criptografia locals el 2017, els comerciants xinesos han continuat estant fortament involucrats en el mercat de criptografia mitjançant l’ús de USDT. Des del 2017, segons Coindesk, el percentatge de negociació global de criptografia contra el iuan va baixar greument, segons sembla, del 90% a l’1% de les operacions..

Un Morgan Stanley informe publicat al novembre de 2019 es va assenyalar que la participació de USDT en transaccions de Bitcoin va començar a disparar-se durant la segona meitat del 2017, coincidint amb la prohibició de la Xina de passarel·les locals fiat a criptografia.

Proporció del comerç de Bitcoin per divisa / actiu (%). Font: Morgan Stanley

La pràctica totalitat de les emissions addicionals d’USDT han tingut una forta demanda de mercat al darrere. Tether proporciona liquiditat eficaç als inversors criptogràfics que no tenen una porta d’entrada fiat directa.

La reputació de USDT no és tan gran

Tot i el seu domini aclaparador entre les stablecoins i el seu lloc com a quart més gran criptomoneda per capitalització de mercat: Tether és en general criticat per la seva incapacitat per fer auditories públiques periòdiques dels fons que presumptament avalaven la moneda.

La qüestió de si l’oferta en circulació d’USDT està avalada o no 1: 1 per USD, com la companyia anteriorment reclamat – ha estat un punt continu de contenció a la comunitat de criptografia.

A l’abril de 2019, els advocats de Tether van revelar que la USDT stablecoin estava de fet recolzada per “efectiu i equivalents […] que representaven aproximadament el 74 per cent dels actuals valors pendents”.

Inversió de Stablecoin en un entorn de tipus d’interès en descens

L’augment de l’emissió d’establecoines, aparentment en resposta a la demanda, es pot explicar per diversos factors. En primer lloc, les estables poden comprar-se relativament fàcilment, a diferència de molts instruments financers tradicionals. Poden ser especialment útils com a cobertura en països amb divises actualment debilitant dramàticament enfront del dòlar. A més, en l’entorn econòmic actual de caiguda dels tipus d’interès, les estables poden generar més ingressos per als titulars que estalvis fiduciaris.

Aquest mes, els Estats Units. Retall de la Reserva Federal els tipus d’interès són gairebé zero per tal de mitigar els efectes de la pandèmia del coronavirus (COVID-19) sobre l’economia. Aquest moviment és preocupant per diversos motius, inclòs el fet que els rendiments reals dels Estats Units, mesurats pel “Rendiment mitjà a llarg termini indexat sobre la inflació del tresor”, han tornat a caure en territori negatiu després d’una breu recuperació a finals de març.

Rendiment mitjà a llarg termini indexat sobre la inflació del tresor. Font: FRED

Per il·lustrar la situació dels inversors, la millor taxa d’estalvi disponible actualment, per exemple, en un compte bancari PNC que utilitza Certificats de dipòsit és del 0,15 per cent durant 12 mesos amb un saldo de 25.000 dòlars o més.

La situació és encara pitjor si es troba en països que en tenen actualment tipus d’interès negatius, com Suïssa i el Japó.

Com a norma general, els bancs centrals de tot el món mantenen els tipus d’interès baixos per estimular la inversió, però el cost d’aconseguir-ho és que la gent es veu obligada a sacrificar els guanys dels seus estalvis..

Certificat de dipòsit de tipus fix PNC Bank. Font: PNC

Per a rendiments reals, les stablecoins semblen poder oferir una oferta millor actualment. A partir del 13 d’abril, el programa Earn d’OKEx ofereix més d’un 0,8% d’APY als usuaris que traslladen el seu USDT a un compte d’estalvi d’OKEx.

Taxa d’estalvi OKEx USDT. Font: OKEx Earn

Segons un informe de The Block des de finals de març, fins i tot en l’entorn actual, tots els principals emissors de dòlars estables de USD van dir que mantindrien les seves monedes fixades 1: 1 amb USD.

Tipus d’interès de préstecs DeFi

Al món de les finances descentralitzades (DeFi), els ingressos potencials són encara més acusats. Llançat a finals de 2017, DAI és el més gran stablecoin criptocolateralitzada i es pot prestar als inversors mitjançant el protocol DeFi MakerDAO.

A partir del 13 d’abril, el tipus d’interès dels préstecs DAI als dos mercats monetaris descentralitzats més grans existents, Compound i dYdX, era del 2,66% i 0,456% respectivament, segons les dades de Defipulse..

Tot i això, es va demostrar el preu de la stablecoin criptocolateralitzada més volàtil que altres estables durant la inestabilitat del mercat a mitjans de març.

Les tarifes de préstecs DAI duren 7 dies. Font: Defipulse

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. La negociació d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner