Guanys passius en criptografia: préstecs de DeFi i participació en una economia d’interès zero

Participació en criptografia i préstecs DeFi

El brot de COVID-19 ha tingut un profund impacte en l’economia mundial. El Banc de Liquidacions Internacionals (BIS), que controla els tipus de política dels bancs centrals en 39 economies, va informar que 29 d’ells en tenien reduir les seves tarifes des que el virus es va començar a estendre el gener del 2020.

Mentre que la Reserva Federal dels Estats Units va retallar els tipus d’interès a zero al març, els rendiments de venciments dels bons sobirans a tot el món van caure ràpidament, amb uns quants que van entrar oficialment al mercat tipus d’interès negatiu abast.

Interès globalTipus d’interès actuals dels bancs centrals. Font: tarifes globals, OKEx

La caiguda dels rendiments afecta de manera important els que busquen ingressos passius a través de l’estalvi, ja que estaciona capital als bancs no lliura molt en el camí de les devolucions. Normalment, els estalviadors compraven lligams, dipositar diners en comptes d’estalvi o prestar diners directament per interessos. No obstant això, amb les oportunitats tradicionals minvant, l’espai criptogràfic té el potencial d’aparèixer amb alternatives viables, guanyant força i fomentant l’adopció més àmplia d’actius digitals en general..

En aquesta peça, OKEx Insights introdueix els préstecs i participacions en criptografia com a ofertes que poden atraure nous usuaris que busquen rendiments passius i augmentar l’acceptació mundial d’actius digitals i sistemes financers basats en blockchain..

Oportunitats d’ingressos passius a l’espai criptogràfic

Bitcoin (BTC) va popularitzar el concepte de ser el vostre propi banc. Tot i que BTC va obrir el camí perquè els recursos digitals es reconeguessin com a tals, altres protocols més nous han aconseguit diversificar els casos d’ús de criptografia i facilitar ecosistemes sencers. Un d’aquests és el finances descentralitzades (DeFi) espai construït a la part superior del Ethereum (ETH) xarxa.

DeFi representa essencialment una àmplia categoria d’aplicacions financeres basades en cadenes de blocs públiques. Combina protocols, tokens i contractes intel·ligents per proporcionar accessibilitat financera a persones, (sobretot) sense la necessitat de canals bancaris tradicionals.

Alguns dels serveis que s’ofereixen actualment a l’espai DeFi inclouen processament de pagaments, serveis de custòdia, préstecs garantits i préstecs / préstecs. Atesa la naturalesa descentralitzada d’aquests serveis i productes financers, pretenen ser lliures de permisos (tothom els pot utilitzar), transparents i resistents a la censura. L’ús de tecnologia blockchain i contractes intel·ligents també redueix significativament el risc de contrapart.

Tot i que el préstec dels vostres actius criptogràfics dins de l’ecosistema DeFi és una de les maneres més senzilles d’aprofitar les vostres monedes i fitxes per obtenir ingressos passius, la participació és un altre mètode, especialment per a aquells que són experts en tecnologia i volen participar en el manteniment de les xarxes blockchain que utilitzen..

Estaca és el procés de participació activa en la validació de transaccions a Prova de joc (PoS) cadena de blocs. A diferència del típic Protocol de prova de treball (PoW) (com el de Bitcoin), en un mecanisme de consens PoS, els titulars d’un saldo mínim requerit d’una criptomoneda específica poden validar les transaccions i obtenir recompenses per fer-ho..

En l’actualitat, d’acord amb Recompenses d’aposta dades, hi ha 14 protocols PoS que admeten la participació, amb un valor de xarxa superior als 100 milions de dòlars.

S’ha explicat el préstec DeFi

Com és el cas de les finances tradicionals, els préstecs segueixen sent el mètode més senzill per guanyar passivament a l’espai criptogràfic. Els serveis DeFi que donen suport als préstecs i préstecs permeten als inversors obtenir rendiments constants aprofitant els seus actius digitals en lloc de deixar-los latents a la cartera.


DeFi com funcionaCom funciona DeFi. Font: FT

Segons les estadístiques proporcionades per Pols DeFi, el valor total bloquejat – o retingut – en les aplicacions DeFi actualment se situa en 1.01 mil milions de dòlars, dels quals 769,9 milions de dòlars, o més del 75 per cent, estan bloquejats en serveis de préstec.

Valor bloquejat a DeFiValor total (USD) bloquejat a les sol·licituds de préstec. Font: Pols DeFi

Creador, la plataforma de crèdit líder a la xarxa Ethereum, representa gairebé el 70 per cent del valor total bloquejat en els préstecs DeFi. El contracte intel·ligent MakerDAO permet als usuaris demanar prestat DAI, una moneda estable fixada a 1 dòlar, contra 1,50 dòlars d’ETH com a garantia. El sistema de Maker en diu una posició de deute col·lateralitzada (CDP). Els usuaris també poden dipositar el seu DAI i obtenir el DAI Savings Rate (DSR) mitjançant un servei separat anomenat Oasis Save.

Tot i que Maker és únic per la seva mecànica, sobretot perquè funciona per mantenir la fixació de 1 DAI = 1 $, altres plataformes de préstecs descentralitzades com Compost permeten experiències més tradicionals, en què els prestadors comencen a guanyar interès tan bon punt el seu capital entra a la piscina.

A la majoria de plataformes, els tipus de préstec i préstec es determinen algorítmicament, segons l’oferta i la demanda. Quan es presta una gran quantitat de fons al fons, els tipus d’interès augmenten en conseqüència, deprimint així la demanda de préstecs i atraient dipòsits d’usuaris per reposar el fons. Per contra, quan es redueix l’ús de fons, es reduirà el tipus d’interès per estimular la demanda.

tipus de préstec DeFiTipus d’interès de préstec per a determinades plataformes DeFi a partir del 8 de juny. Font: Defirar

Com es mostra al gràfic anterior, les plataformes de préstec DeFi de gran volum tenen una gran demanda de moneda estable, a diferència de Bitcoin i Ethereum (ETH) a causa de la seva volatilitat. Tot i que el tipus més alt, en el moment de redactar aquest escrit, se situava al voltant del 8,58 per cent, recentment hi ha hagut una davallada general dels tipus d’interès de DeFi.

Només l’últim trimestre, Fulcrum, per exemple, oferia un tipus d’interès de 14,33 per cent en préstecs DAI, mentre que Compound oferia al voltant del 8,5 per cent. La pujada de les taxes va ser el resultat d’un endeutament a gran escala i de la manca de fons resultant.

Actualment, el protocol de préstec DeFi amb més rendiment és Nuo, oferint un 8,58 per cent anuals per a la moneda USD (USDC). Mentrestant, els préstecs DAI obtenen els rendiments més alts de Fulcrum, seguits de dYdX.

En comparació amb les taxes bancàries tradicionals, els projectes de préstecs DeFi ofereixen rendiments passius d’ingressos molt més elevats, especialment per als països desenvolupats. Però no estan exempts dels seus reptes i oportunitats únics que cal superar i realitzar abans d’esperar l’adopció.

Reptes i oportunitats per als préstecs DeFi

Tot i que els projectes DeFi ofereixen atractius fluxos d’ingressos passius, encara ho fan falta líquididentitat i encara no estan preparats per a la batalla en termes de seguretat. Protocols com lendf.me i bZx recentment han estat objecte de greus lapsus de seguretat, danyar la confiança del mercat.

A més, els projectes DeFi no estan exempts de barreres d’entrada: els usuaris primer han de fer-ho compreu una criptomoneda admesa, generalment utilitzant un compte bancari tradicional i un canvi, abans que puguin utilitzar les plataformes descentralitzades només de criptografia.

No obstant això, la recent augment a les monedes estables, impulsades per crisis financeres i geopolítiques a tot el món, indica un canvi cap als actius digitals el potencial es realitza. El subproducte d’aquesta unitat és un interès per les oportunitats d’ingressos passius relacionats amb les stablecoins, que poden portar els usuaris als serveis i productes de DeFi..

En definitiva, a mesura que avancem cap a una economia digital, és probable que els productes DeFi atreguin usuaris i potenciïn les taxes d’acceptació i adopció de criptografies a tot el món..

Recompenses de participació com a ingressos passius

La participació és una altra via popular per obtenir ingressos passius a l’espai criptogràfic. Aquest mètode tindrà més atenció ja que Ethereum, la segona criptomoneda més gran per capitalització del mercat, passa a un protocol de prova de participació a finals d’aquest any.

Per obtenir recompenses / guanys de participació en una cadena de blocs PoS, heu de fer-ho "estaca" les vostres monedes (normalment qualsevol import) bloquejant-les a la cartera o subscrivint-vos a un intercanvi que admet l’aposta. Participant en les vostres monedes, participareu en la validació de blocs (similar a què els miners fan per Bitcoin) i guanyeu un percentatge definit de la vostra participació com a recompensa.

Tot i que el pas d’ETH a PoS és molt esperat, les 30 criptomonedes principals inclouen algunes cadenes de blocs que ja admeten recompenses de participació, com ara EOS, Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM) i Guió (DASH).

Aposta de mercatCapitalització del mercat d’aposta & Bloquejat en el valor de participació. Font: Recompenses d’aposta

Tenint en compte com la participació és més antiga que els productes DeFi, el límit de mercat total de la participació supera els 18.500 milions de dòlars, amb més de 9.900 milions de dòlars bloquejats en la participació a partir del 4 de juny, segons Recompenses d’aposta dades. És gairebé deu vegades més que el valor bloquejat a DeFi 1.01 milions de dòlars en el moment d’escriure.

No obstant això, quan es tracta de recompenses de participació, diferents monedes ofereixen rendiments diferents, tal com es mostra a la taula següent.

taxes de recompenses d'apostaRecompenses de participació seleccionades de PoS. Font: Recompenses d’aposta

A primera vista, les recompenses de participació semblen molt atractives en comparació amb els tipus de préstec DeFi. Però hi ha riscos inherents, sobretot perquè participareu en monedes, que són molt volàtils en termes de preu, i fins i tot les vostres recompenses es pagaran en aquestes monedes, cosa que afegirà més risc en cas de desplaçament del mercat.

A més, a mesura que s’encunyen noves monedes, el seu subministrament es dilueix, cosa que provoca una inflació, que també afecta els rendiments reals obtinguts (reflectits pels rendiments ajustats al gràfic anterior).

Tot i que és més segur apostar monedes amb capitalització de mercat més gran i baixa volatilitat, les seves rendibilitats solen ser molt inferiors a les que ofereixen les petites capitalitzacions, però les monedes més arriscades, com es mostra als escenaris que es comenten a continuació..

Una visió general del rendiment de les monedes d’aposta més populars

Vam examinar de prop algunes de les monedes més populars per apostar per examinar el seu rendiment durant l’any passat. Els rendiments es calculen sobre la base de la composició diària, amb 365 períodes a l’any.

Tezos té una taxa de recompensa de 5,7% anual (APY). Fa un any, el preu de XTZ era de 1,58 dòlars. Si un inversor posés 1.000 dòlars en XTZ, hauria comprat 630,99 fitxes XTZ. Al cap d’un any, basat en l’APY, el nombre de monedes de la cartera de l’inversor seria de 667,89, per valor de 1.799,54 dòlars, ja que el preu de XTZ va créixer fins a 2,69 dòlars..

Amb aquestes xifres, l’inversor estaria buscant un benefici anual del 79,9%. Tanmateix, hi va haver un període en què el mercat va caure, cap a l’octubre de 2019, i el valor total de les participacions en XTZ d’aquest inversor era de només 488,38 dòlars; perdrien 511,62 dòlars..

Com podeu veure al gràfic següent, els canvis en el preu del testimoni determinen la rendibilitat total d’aquesta inversió. Els guanys derivats de la participació només apareixerien a les fases finals de la inversió a causa dels interessos compostos.

Rendiment XTZBenefici net d’aposta XTZ a 1 any. Font: OKEx

D’altra banda, algunes fitxes, com IOST, tenen recompenses d’aposta molt altes. IOST ofereix un 10,35% d’APY, però és altament volàtil i s’ha depreciat bruscament durant l’últim any.

Si un inversor ingressés 1.000 dòlars fa un any, quan el preu de IOST era de 0,013688 dòlars, haurien obtingut 73.057 tokens IOST. Al cap d’un any, el nombre de monedes s’hauria acumulat a 80.999, però només valdrien 361,09 dòlars, ja que el preu de IOST va baixar a 0,004458 dòlars..

Aquest escenari marca una pèrdua anual neta del 64% per a l’inversor, tot i que el percentatge de recompenses de participació era molt alt i atractiu.

MILLOR participació en el rendimentBenefici net a 1 any de la participació IOST. Font: OKEx

Tot i que els exemples anteriors demostren els seus riscos inherents, la participació continua sent atractiva per a aquells que busquen ingressos passius més fàcil per explicar als usuaris que no siguin criptogràfics, que el puguin comparar amb dividends en accions.

Al revés, crítics creiem que la participació redueix la liquiditat del mercat, ja que fomenta "bloqueig" monedes, que després es treuen del mercat, i també poden dificultar l’ús d’aplicacions descentralitzades, que formen part de DeFi.

El camí a seguir, Ethereum i un major control

La propera gran fita d’aposta i DeFi és la propera actualització d’Ethereum. El seu protocol PoS ja està publicat en un testnet i Ethereum 2.0 els validadors poden esperar guanyeu entre 4,6 i 10,3 APY com a recompensa per apostar.

Historial de balanç ETHRecompenses d’aposta per Ethereum 2.0 a testnet. Font: Beaconcha.in

Tanmateix, per a Ethereum 2.0, heu de tenir almenys 32 ETH per executar un node de validació o una estaca. Com a tal, observem un interès creixent per l’acumulació d’ETH en previsió del canvi de la xarxa a PoS.

Cao Yin, soci fundador de la Digital Renaissance Foundation, va expressar l’optimisme sobre les transicions de la xarxa a PoS i el seu impacte en el preu de l’ETH. Va dir a OKEx Insights:

“La participació pot tenir un gran impacte en el preu d’Ethereum. Hem vist que grans projectes de Staking com Tezos funcionaven molt bé en termes de preu. El mecanisme d’aposta redueix una gran quantitat de fitxes en circulació.

Calculem que diversos milions d’ETH quedaran bloquejats en una varietat de nodes de participació, que tindran un impacte significatiu en l’oferta del mercat. En els termes més senzills de l’economia de la demanda d’oferta, amb l’oferta decreixent i la demanda creixent, el preu de l’ETH hauria de pujar ”.

Amb la introducció del suport de participació en ETH, també veurem una competència creixent entre els préstecs de DeFi i els rendiments de participació, ja que els inversors tenen l’opció de triar el mètode més lucratiu..

Tanmateix, aquesta visibilitat i atenció afegides també poden accelerar les restriccions normatives. Regulador dels Estats Units, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ha advertit en el passat, els tokens PoS es podien tractar com a valors als EUA.

Jason Williams, soci de Morgan Creek Digital, va abordar aquesta possibilitat en els seus comentaris a OKEx Insights. Va comparar el risc d’apostar amb el bombolla inicial d’oferta de monedes (ICO) que va esclatar davant la pressió reguladora:

“Si els tokens PoS es tractessin com a valors, el CFTC crearia un esdeveniment ICO 2.0 tal com ens enfrontàvem històricament canviant dramàticament el curs d’adopció. Si els tokens TPV es tracten com a valors registrats i sobreviuen a aquesta prova, podríem tractar-los com fem DRIP (plans de reinversió de dividends) des d’una perspectiva comptable i fiscal ”.

Tenint en compte el potencial de la participació per atraure usuaris principals, el Prova de l’Aliança Estaca (POSA) està prenent mesures proactives garantir que els reguladors estiguin adequadament informats i educats sobre el fenomen. La POSA té com a objectiu mantenir un diàleg obert amb la Securities and Exchange Commission (SEC) dels Estats Units per tal d’arribar a un acord mutu sobre normes i normes que afectin l’espai. Si tenen èxit, els diàlegs entre les dues entitats poden donar lloc a regles concretes, que obren el camí per al creixement i una adopció més àmplia de criptomonedes i els seus ecosistemes associats..

Exempció de responsabilitat: aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map