Filecoin obté la integració de DeFi, però encara està lluny de ser adoptada massivament

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi

El mercat de finances descentralitzat va experimentar un modest augment la setmana passada, ja que el valor total bloquejat en els productes DeFi va passar d’11.200 milions de dòlars a 12.38 milions de dòlars.

Uniswap va mantenir la seva posició de líder del mercat amb una quota de mercat del 22% del valor total en dòlars bloquejat. L’intercanvi descentralitzat també tenia el fons de liquiditat més gran i mantenia la dominància del volum de negociació del 54%.

En l’àmbit dels préstecs descentralitzats, Compound va continuar liderant, amb una quota de mercat del 52%.

Tant el valor total bloquejat com el volum de préstecs van augmentar, mentre que el volum setmanal de DEX va baixar. Fonts: Pols DeFi i DeBank

Filecoin mainnet finalment es llança

Filecoin, un proveïdor d’emmagatzematge descentralitzat conegut per la seva fita ICO de 200 milions de dòlars el 2017, va llançar la seva xarxa principal el 15 d’octubre després de diversos retards. La xarxa principal es va activar quan Filecoin va assolir una alçada de bloc de 148.888.

Construït sobre el sistema de fitxers interplanetari, Filecoin pretén convertir-se en un mercat descentralitzat perquè els usuaris comprin i venguin emmagatzematge no utilitzat. Els usuaris paguen als miners d’emmagatzematge per emmagatzemar els seus fitxers a la xarxa Filecoin. Els miners d’emmagatzematge executen programari i maquinari per emmagatzemar fitxers per als seus clients i són compensats amb la moneda nativa de Filecoin, FIL.

Filecoin i DeFi

Amb la popularitat de les finances descentralitzades creixent el 2020, l’equip de Filecoin planejava integrar DeFi al seu ecosistema abans del llançament de mainnet.

A principis d’octubre, Codefi, el producte estrella de DeFi de ConsenSys, va anunciar el seu suport al llançament de mainnet de Filecoin oferint dos serveis relacionats amb DeFi a la seva plataforma Codefi Activate: Filecoin Storage i Filecoin DeFi Bridge. 

Filecoin Storage té com a objectiu millorar el descobriment de preus per a l’emmagatzematge a la xarxa Filecoin. Com s’indica a Filecoin paper blanc, el mercat consisteix tant en el mercat d’emmagatzematge com en el mercat de recuperació. Hi ha limitacions en el procés de descobriment de preus d’aquests mercats. Per exemple, els usuaris poden fer sol·licituds d’emmagatzematge de recuperació a miners de recuperació del mercat de recuperació. Per aconseguir sol·licituds de recuperació ràpides, l’equip de Filecoin no publica cap llibre de comandes a la cadena de blocs. Això fa que el descobriment de preus sigui menys transparent, ja que els usuaris no poden veure el llibre de comandes complet a la cadena de blocs. A més, la manca de transparència de preus alenteix el procés de concordança entre usuaris i miners de recuperació.

Filecoin Storage de Codefi intenta millorar el descobriment de preus del mercat de Filecoin. Disponible tant a l’aplicació web com a l’API, Filecoin Storage consisteix en un mercat on es pot fer cerques que permet als usuaris establir filtres i trobar miners adequats per a les seves necessitats. Els miners de Filecoin poden anunciar els seus preus i disponibilitat a la plataforma.

Per proporcionar una transparència millorada als usuaris, Filecoin Storage també registra la informació clau dels miners actius, com ara l’identificador del compte del miner, la seva capacitat d’emmagatzematge, ubicació, puntuació de reputació i preu mensual per gibibyte.


Una instantània del mercat d’emmagatzematge de Filecoin. Font: ConsenSys Codefi

Connexió de l’ecosistema DeFi

El pont DeFi de Filecoin que ofereix Codefi és, amb diferència, la connexió més notable entre Filecoin i les finances descentralitzades.

El pont DeFi utilitza el protocol Ren per permetre la conversió entre FIL tokenitzat FIL i ERC-20. S’espera que abordi la qüestió de la baixa liquiditat present en el llançament inicial de Filecoin. Per garantir el compromís total dels miners, Filecoin requereix que els miners participin amb un gran nombre de fitxes FIL com a compromís inicial per iniciar operacions mineres. Filecoin també va establir un període de bloqueig de 20 dies per a FIL acabada d’extreure, que després es publicarà linealment cada dia en 180 dies. Això va fer que alguns miners no poguessin participar i començar les seves operacions. Per exemple, només un dels miners més importants, Zhihu Cloud operat 256 de les 8.000 màquines mineres el 17 d’octubre. Tot i que gran part del FIL el participen els miners durant el llançament inicial, l’oferta circulant i la liquiditat del FIL són baixes.

El Filecoin DeFi Bridge connecta Filecoin amb un enorme conjunt de liquiditat dels protocols DeFi. Amb més subministrament de FIL a la xarxa Ethereum, els titulars de FIL poden dipositar el seu FIL tokenitzat com a garantia als mercats de préstecs DeFi, com ara Maker i Compound, per obtenir interessos. Els miners, en canvi, poden demanar més préstec a FIL en els protocols de préstec a participar.

Aquest pont cap a DeFi també atrau els usuaris a participar en l’ecosistema Filecoin. Els usuaris de DeFi primer poden dipositar actius basats en Ethereum com a garantia i demanar en préstec FIL. A continuació, el poden convertir a FIL natiu per emmagatzemar dades a la xarxa Filecoin.

Un llarg camí cap a l’adopció massiva

Filecoin ha demostrat el seu potencial per revolucionar la indústria de l’emmagatzematge de dades amb els seus baixos costos d’emmagatzematge. Segons l’equip de Filecoin, el preu mitjà de FIL per gibibyte és de 0,000043 FIL (0,001328 $), que és molt inferior als 0,023 $ / GB mensuals per al nivell base d’Amazon Web Service S3.

Tot i això, Filecoin encara està en desenvolupament i encara no és capaç de competir amb gegants del núvol. La potència total d’emmagatzematge de xarxa de Filecoin és de 619 pebibytes (0,61.) exabytes), en comparació amb més d’un exabyte de dades emmagatzemades al núvol. El mida del mercat de Filecoin, 495 milions de dòlars, és molt inferior al mercat públic de núvols 233.400 milions de dòlars el 2019, per tant, Filecoin encara té un llarg camí per davant.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map