Examen de com impacten els gegants Fintech i COVID-19 en la despesa en criptografia

La despesa en criptomoneda ha estat objecte de relleu després de les darreres setmanes d’una sèrie d’associacions entre gegants fintech tradicionals i empreses criptogràfiques..

El 20 de juliol, Mastercard va anunciar el seu pla per tirar endavant el seu programa Master Accelerate concedint la primera llicència de membre principal a la plataforma de pagament de criptomonedes sense fronteres Wirex, convertint l’empresa amb seu a Londres en la primera plataforma de criptografia que emet directament targetes acceptades a la xarxa de Mastercard. A més, PayPal, juntament amb la seva filial, Venmo, ho és segons se suposa preparat per oferir vendes directes de criptografia a través de Crypto Brokerage de Paxos.

Tot i que, segons sembla, Mastercard i PayPal estan incidint en el món de les criptomonedes, què significa això en concret per a l’adopció de pagaments amb criptomoneda? OKEx Insights examina l’estat actual de la despesa en criptografia i el seu futur.

Gastabilitat de criptomonedes

Els pagaments amb criptomonedes es poden examinar de dues maneres:

  1. Accessibilitat o la facilitat de compra o recepció de criptomonedes.
  2. Despeses o la facilitat de gastar criptomonedes en béns i serveis.

La capacitat de despesa de les criptomonedes serà el focus principal de la nostra anàlisi.

Offramps en intercanvis de criptomonedes

Quan els individus volen gastar criptomoneda, normalment passen per un procés d’intercanvi de les seves criptomonedes per fiat. En molts casos, els usuaris fan aquesta conversió mitjançant un intercanvi i després dipositen el fiat en un compte bancari. El principal inconvenient d’aquest mètode comú és que els usuaris no poden accedir al valor de les seves criptomonedes de manera oportuna, ja que tot el procés triga un període de temps ampliat. Per exemple, Coinbase pot trigar fins a d’un a dos dies laborals per completar el procés de desacceleració de la criptomoneda per als clients als Estats Units.

Targetes de dèbit de criptomonedes

Les targetes de dèbit de criptomonedes són un altre mètode per fer que les criptomonedes siguin gastables.

En general, hi ha dues maneres en què els usuaris poden gastar criptomonedes amb targetes de dèbit:

  1. Els usuaris poden recarregar el seu compte fiat abans de fer una compra.
  2. Els usuaris poden permetre conversions automàtiques de criptografia a fiat en el moment de la compra.

El mecanisme de despesa de la targeta de dèbit Wisax Visa existent és un exemple d’aquest enfocament de recàrrega. Els usuaris primer han de recarregar els seus comptes de GBP, EUR o USD mitjançant transferència bancària o canviar criptomonedes en fiat mitjançant Wirex.


La conversió automàtica de criptomonedes és un altre enfocament per gastar criptomonedes amb targetes de dèbit. En el moment de la compra, el pagament es convertirà automàticament d’un saldo de criptomonedes a fiat de liquidació. La targeta Coinbase és un exemple d’aquest enfocament de conversió automàtica.

Les targetes de dèbit criptogràfiques ofereixen més comoditat que les ofertamps tradicionals, ja que escurcen el llarg procés de conversió fiat a criptografia.

Terminals de punt de venda de criptomonedes

L’adopció de terminals de punt de venda de criptomoneda és un altre aspecte del mercat de pagaments de criptomonedes que val la pena examinar, ja que permeten als comerciants rebre directament pagaments de criptomoneda (la majoria de Bitcoin) dels seus clients..

A diferència dels pagaments liquidats en moneda fiduciària, és pràcticament impossible revertir les transaccions de criptomoneda registrades a la cadena de blocs. Com a tals, terminals de punt de venda de criptomonedes protegir comerciants per pèrdues de clients deshonestos que intenten revertir les transaccions legítimes.

Tot i això, la manca de compatibilitat amb els sistemes TPV tradicionals és l’obstacle principal per a l’acceptació de criptografies pels comerciants. Felix Mago, cofundador de Dash Next, va dir a OKEx Insights que els comerciants són reticents a integrar sistemes de criptografia TPV. Va explicar:

“Perquè els terminals TPV de criptomonedes s’escalin, la millor manera és incorporar proveïdors de TPV i grans xarxes d’adquirents. Tanmateix, de vegades és difícil incorporar aquests jugadors clau per tres motius. En primer lloc, les criptomonedes no s’han convertit en corrent com a mitjà de pagament. En segon lloc, és difícil que els comerciants recopilin dades d’usuaris en xarxes descentralitzades que mostrin un cas d’ús empresarial convincent. Finalment, els comerciants han de respondre a diverses preguntes de compliment abans d’adoptar terminals TPV de criptomoneda “.

En comentaris a OKEx Insights, el conseller delegat de PundiX, Zac Cheah, també va esbossar la importància de l’efecte de la xarxa de comerciants per a l’acceptació general dels terminals TPV de criptomoneda, afirmant:

“En última instància, perquè qualsevol nova solució s’enlairi, necessiteu un efecte de xarxa de comerciant amb èxit. Els terminals TPV de criptomonedes haurien de centrar-se en dos fronts per a l’adopció massiva: incorporar tants socis amb una forta xarxa de comerciants i refinar el producte per fer-lo segur i fàcil d’utilitzar “.

Dee Duncan, distribuïdor de PundiX als Estats Units, va afegir els seus comentaris sobre com l’educació comercial és una clau per a l’adopció massiva de terminals TPV de criptomoneda, i va dir a OKEx Insights:

“L’educació i la consciència dels comerciants continuen sent la clau. Si volem impulsar l’adopció dels comerciants en els pagaments amb criptomoneda, hem de deixar que els comerciants entenguin els avantatges d’utilitzar la criptografia, en lloc dels mètodes de pagament tradicionals. Per exemple, si l’acceptació de pagaments criptogràfics ajuda els comerciants a reduir costos i generar beneficis extra “.

Com ha afectat COVID-19 la despesa en criptografia

La pandèmia mundial COVID-19 ha provocat un augment de la demanda de pagaments digitals, amb prop del 50% dels compradors mundials despesa en línia amb més freqüència que abans de la pandèmia. Això, al seu torn, ha augmentat l’interès per les criptomonedes. A l’abril, l’unicorn fintech Revolut indicat un augment del 57% del valor en la compra de criptomonedes.

Duncan de PundiX va assenyalar en els seus comentaris a OKEx Insights que el brot de COVID-19 ha impulsat el creixement de solucions de pagament alternatives, cosa que, al seu torn, ha impulsat la perspectiva de pagaments amb criptomoneda:

“Estem veient comerciants que busquen solucions de pagament alternatives per actualitzar el maquinari TPV de pagament sense contacte. Els minoristes ara estan oberts a acceptar pagaments sense efectiu, incloses les solucions compatibles amb Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay i codi QR. Això ha obert la porta a la criptomoneda a la indústria de pagaments “.

Des de l’arribada de COVID-19, l’adopció al detall de pagaments amb criptomoneda ha anat augmentant lentament. A partir del 22 de juliol, el proveïdor d’estadístiques de criptografia Coinmap.org indicat que hi ha 19.495 locals que accepten pagaments criptogràfics, un 6,8% més des del començament del 2020.

Nombre de llocs de pagament de criptografia el 2020. Font: Coinmap.orgNombre de llocs de pagament de criptografia el 2020. Font: Coinmap.org

Les limitacions de la despesa en criptomonedes

En comparació amb el enorme mercat dels mercats de pagaments digitals (38.000 milions de dòlars el 2018), la mida actual del mercat de pagaments de criptomonedes continua sent minúscula (754 milions de dòlars el 2019). Amb això en ment, hi ha tres obstacles en el camí cap a l’adopció massiva de pagaments amb criptomoneda:

  • Temps de processament lents
  • Alta volatilitat del preu de les criptomonedes
  • Temes relacionats amb la normativa / compliment

A diferència dels pagaments digitals tradicionals, el processament dels pagaments amb criptomoneda es percep com a lent, ja que cada transacció ha de ser validada en una cadena de blocs. Bitcoin processa aproximadament quatre transaccions per segon, mentre que Visa reclamacions per processar 24.000.

L’alta volatilitat de les criptomonedes és una altra barrera per a l’adopció massiva de pagaments amb criptomoneda. Molts comerciants dubten a acceptar un mitjà de pagament que pugui disminuir un 10% de valor en només una hora, cosa que se sap que succeeix sobtadament fins i tot al mercat BTC / USD. Per aquest motiu, alguns proveïdors de terminals TPV de criptomonedes permeten la conversió instantània de criptografia a fiat un cop realitzada la compra.

L’ambigüitat de la regulació de les criptomonedes, com el tractament de la fiscalitat, també ha obstaculitzat el potencial dels actius digitals com a mitjà de pagament. Un exemple és com es tributen les criptomonedes als Estats Units. Segons el Servei d’Ingressos Interns, la conversió de criptomonedes en monedes fiduciàries és imposable com a potencial plusvàlua. L’IRS també indica que l’ús de criptomonedes per comprar béns i serveis, i fins i tot mantenir criptogràfics, “en general té conseqüències fiscals”. Això pot ser problemàtic per als contribuents dels Estats Units i d’altres països amb polítiques fiscals similars.

Blockchain, no criptogràfic

Recentment ha cridat l’atenció l’augment de l’interès dels emissors de targetes mundials pel món de les criptomonedes. El seu interès prové principalment de dues raons:

  1. Ampliant la seva xarxa comercial a empreses criptogràfiques.
  2. Adoptar tecnologia blockchain per optimitzar les seves operacions de xarxa centralitzada.

Els emissors mundials de targetes s’enfronten a la competència en àrees clau, com ara les transaccions transfrontereres. Per mantenir-se per davant de la competència, pretenen reduir les tarifes per a les transaccions transfrontereres cobrades als clients. Per a les transaccions liquidades en moneda estrangera, Mastercard cobra l’1% de l’import de la transacció com a comissions. Visa, en canvi, cobrava una taxa d’avaluació de serveis internacionals (0,8% –1,2%) i una comissió d’adquirent internacional (0,45%) per a transaccions transfrontereres.

El potencial de reducció de costos inherent a la tecnologia blockchain ha accelerat la carrera entre Visa i Mastercard. L’últim associat amb R3 el setembre de 2019 per desenvolupar una plataforma de pagaments transfronterers impulsada per blockchain que té com a objectiu facilitar pagaments en temps real sense friccions a la xarxa de Mastercard. Visat llançat la seva xarxa Connect el juny de 2020, que utilitza tecnologia de llibres distribuïts per facilitar les transaccions bancàries directes.

Tot i que són recents els moviments recents de Visa i Mastercard, els gegants de pagaments han anat presentant patents centrades en la tecnologia blockchain. Segons el 2019 rànquing de patents blockchain per IPR daily i incoPat Innovation Index Research Center, Mastercard i Visa van presentar 101 i 51 sol·licituds de patent blockchain el 2019, respectivament.

Els gegants de Fintech no fan que la criptografia sigui més gastable

Tot i que Mastercard i PayPal han estat a les darreres notícies relacionades amb la criptografia, els unicorns fintech han entrat a la indústria de les criptomonedes des del 2017. Per exemple, el banc desafiador Revolut recentment va començar a oferir vendes de criptomonedes als EUA mitjançant l’associació amb Paxos. Mentrestant, l’aplicació de negociació d’accions que Robinhood té ofert negociació de criptomonedes des del febrer del 2018.

Tot i que l’entrada de gegants fintech facilita la venda de criptomonedes, això no significa necessàriament que la criptomoneda esdevingui més invertible. En el cas de Revolut, els usuaris no poden fer-ho pagar en criptomoneda mitjançant la targeta Revolut. En canvi, només poden utilitzar la targeta per pagar en monedes fiduciàries. A més, els usuaris no poden transferir criptomoneda fora de l’aplicació Revolut ni dipositar-hi les existències de criptomonedes. El mateix és el cas de Robinhood, on els usuaris només poden comprar i vendre criptomonedes a l’aplicació: els dipòsits i les retirades són no compatible

El futur dels pagaments amb criptomoneda

Es creu que Wirex passa a formar part de Mastercard Accelerate i que l’associació de PayPal amb Paxos millora l’accessibilitat de les criptomonedes. No obstant això, hi ha una discussió limitada sobre si les criptomonedes són més invertibles com a resultat.

Tot i que la capacitat de gastar criptomonedes continua sent limitada, Chaeh a PundiX va dir a OKEx Insights que el resultat clau dels gegants tradicionals de pagament que entren a l’espai de les criptomonedes és la consciència:

“A mesura que cada cop hi hagi més empreses tradicionals a l’espai criptogràfic, només ajudarà a conscienciar l’ús de criptografia en els pagaments i els beneficis que aporta. La definició de criptografia s’ha ampliat més enllà dels altcoins habituals que coneixem. Les monedes digitals estables i els bancs centrals són cada vegada més importants. Nombrosos bancs centrals de tot el món han començat a estudiar la creació de la seva pròpia moneda digital a la cadena de blocs, és a dir, CBDC, de manera que preveiem que el pagament basat en cadenes de blocs esdevindrà més invertible en un futur proper “.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map