Ethereum 2.0: Impacte en usuaris, DApps, DeFi i mercats

Ethereum (ETH), la segona criptomoneda més gran de Capitalizació del mercat, s’espera que llanci el seu esperat Actualització ETH 2.0 a la segona meitat del 2020. L’actualització marca un canvi important per a la xarxa blockchain ja que canvia el seu mecanisme de consens Prova de-Treball (PoW) a Prova de joc (PoS) en un intent de millorar l’escalabilitat i introduir noves funcions.

També conegut com Serenitat, l’actualització ETH 2.0 es va anunciar per primera vegada durant el cofundador d’Ethereum Discurs de Devcon del 2018 de Vitalik Buterin. Segons el pla original, n’hi ha 4 fases de l’actualització (fase 0-3). Tot i que la fase 0 estava prevista per al 2019 i s’esperava que la fase 3 finalitzés el 2022, el llançament ha estat retardat diverses vegades a causa de canvis en l’estructura de govern de l’equip de desenvolupament bàsic.

No obstant això, amb Buterin recentment assenyalant cap al tercer trimestre del 2020 com a possible marc temporal per al llançament, OKEx Insights examina la importància de la transició a PoS i les noves funcions, com ara estacada, i l’impacte de l’actualització en ecosistemes existents com ara Finances descentralitzades (DeFi) i Aplicacions descentralitzades (DApps).

PoW vs PoS: estalvi energètic en joc

La decisió d’Ethereum de canviar el mecanisme de consens ha rellançat el debat entre els defensors de PoW i PoS. PoW és el mecanisme de consens original de blockchain, descrit per Satoshi Nakamoto al Llibre blanc de Bitcoin. Requereix els anomenats “miners” per verificar les transaccions i crear nous blocs mitjançant la potència informàtica.

No obstant això, a mesura que augmenta la competència i el dificultat de la mineria si augmenten els bitcoins nous, també augmenten els requisits de potència informàtica, cosa que genera un elevat consum d’energia i preocupacions ambientals. D’acord amb la Índex de consum d’energia de Bitcoin, el consum anual d’energia Bitcoin estimat és de 58,6 TWh a l’any. Si Bitcoin fos un país, ocuparia el lloc 48 en consum d’energia, superant països com Bangla Desh i Romania.

Consum d'energia BitcoinConsum energètic per països. Font: bitcoinenergyconsumption.com

Les preocupacions sobre el consum d’energia de Bitcoin, al llarg dels anys, han provocat l’aparició de mecanismes alternatius de consens, un dels quals és PoS. Aquest protocol elimina la necessitat de potència informàtica (estalvia energia) i substitueix els miners per “validadors” que verificen les transaccions i creen nous blocs.

En comentaris a OKEx Insights, Jehan Chu, fundador de la comunitat Ethereum Hong Kong i cofundador de Kenetic Capital, va citar l’estalvi energètic com un dels avantatges de la propera actualització d’Ethereum:

“Amb l’actualització a la prova de joc, els titulars d’etereum podran participar i beneficiar-se més directament del manteniment de la xarxa mitjançant la participació (un mínim de 32 eth) en lloc d’executar maquinari complicat i cremar electricitat”.

Chu va afegir que no creu que Bitcoin pogués fer aquest canvi, tot i els possibles beneficis ambientals:

“Tot i que el pas d’Ethereum a TPV és un fort senyal per a la indústria, és poc probable que Bitcoin es mogui mai a TPV a causa de la seva gran mida, valor i model de governança. Això fa que l’èxit de Bitcoin sigui agredolç, ja que l’impacte ambiental només empitjorarà a mesura que Bitcoin guanyi valor “.

Tot i que és probable que el seu impacte ambiental positiu sigui una millora benvinguda, l’actualització PoS d’Ethereum s’acompanyarà de diversos canvis i noves preguntes per als usuaris i desenvolupadors de l’ecosistema..

Migració ETH 1.0 a 2.0: què passarà amb la vostra ETH?

Per a aquells que es preguntin, la migració de la cadena de blocs Ethereum actual a la cadena ETH 2.0 comporta dues etapes: la transferència de l’ETH dels usuaris i la transició d’estat de la cadena de blocs Ethereum.


La migració comença a la primera etapa de l’actualització ETH 2.0, que s’anomena fase 0, i comença amb el llançament de Cadena de balises – la nova cadena de blocs PoS per Ethereum.

Migració d’èter està previst a través d’un fitxer "pont de sentit únic" mecanisme, on els usuaris podran bloquejar els seus èters a la cadena de blocs Ethereum actual en un contracte i obtenir la mateixa quantitat d’èters a la cadena Beacon.

Els usuaris poden apostar per l’èter acreditat (si tenen més de 32 èters) i començar a guanyar recompenses a la cadena ETH 2.0. La transacció de transferència a ETH 2.0 és unidireccional, ja que es cremen els èters de l’usuari a la cadena de blocs Ethereum original..

Tot i que es tracta d’un mecanisme senzill i segur per transferir ETH a la nova cadena, s’afegeix la naturalesa no reversible de la transacció "risc de bloqueig." Aquest risc es refereix al fet que els usuaris aposten pel seu ETH a la nova cadena de blocs PoS "tancar" que l’ETH (és a dir, que no es pot vendre) durant un període específic, arriscant que el preu de l’ETH pugui baixar i no puguin vendre’l.

Mentre que el desenvolupador principal d’ETH 2.0, Danny Ryan compartit que hi ha interès de la comunitat per crear un pont bidireccional, creu que aquesta proposta es pot avaluar més endavant. Ryan també va assenyalar que, per als usuaris o titulars d’ETH, els desenvolupadors intenten fer la transició cap a una nova cadena de blocs "el més perfecte possible."

Transició estatal: migració de dades ETH 1.0 a 2.0

La transició d’estat fa referència al trasllat de les dades existents de la cadena de blocs a la nova arquitectura. Inicialment, es preveia que l’actual cadena ETH 1.0 fos transferida a un "fragment" (una part de la xarxa) de la cadena ETH 2.0. No obstant això, hi havia diversos reptes per a aquesta transició, que ara s’estan abordant en una nova proposta de Buterin.

Segons Ryan, la nova proposta de Buterin està recolzada pels desenvolupadors bàsics i és probable que s’implementi aviat.

A banda dels problemes migratoris, l’actualització ETH 2.0 ofereix principalment suport per a la participació i l’escalabilitat, que poden afectar alguns dels ecosistemes existents que depenen de la xarxa, com ara finances i aplicacions descentralitzades..

Suport d’aposta per als titulars d’ETH

La participació substitueix la mineria a les xarxes PoS i els validadors que bloquegen les seves monedes guanyen recompenses d’aposta per mantenir el llibre major de la cadena de blocs. Aquestes recompenses són similars als interessos obtinguts pels dipòsits monetaris, cosa que converteix la participació en un dels oportunitats d’ingressos passius disponible a l’espai criptogràfic.

El Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report de ConsenSys indica que els participants poden apostar pel seu ETH executant els seus propis nodes de validació o utilitzant un proveïdor de participació de tercers. L’informe també resumeix les conclusions de l’enquesta de 287 enquestats, un 32,8% dels quals planeja executar els seus propis nodes de validació i un 33,1% planeja utilitzar un proveïdor d’apostes externs..

Segons l’informe, els participants que tinguin intenció d’apostar el seu ETH i executar nodes de validació se’ls incentiva amb un rendiment esperat mitjà del 5,8 per cent, mentre que els que pretenen participar mitjançant un proveïdor extern poden esperar una recompensa mitjana superior del 7,6 per cent.

El nombre actual d’adreces Ethereum que contenen almenys 32 ETH (el mínim requerit per la xarxa per ser validador i obtenir recompenses) ens pot donar una idea del nombre de validadors ETH 2.0 potencials. A partir del 5 de maig de 2020, dades de Glassnode revela que hi ha 114.550 adreces Ethereum amb 32 ETH o més.

Adreça ETH superior a 32Les adreces d’Ethereum amb un saldo mínim de 32 ETH. Font: Glassnode

En última instància, s’espera que el suport d’Ethereum a la participació atregui una participació més àmplia a la xarxa en comparació amb la mineria de la versió anterior. Charles d’Haussy a ConsenSys va aportar llum sobre aquests incentius en els seus comentaris a OKEx Insights:

“Per a les persones que posseeixen ETH, la prova de participació marca una forma més inclusiva de mantenir la seguretat de la xarxa ETH 2.0, juntament amb recompenses comparativament altes per contribuir als costos de seguretat … plataformes com intercanvis, fons i carteres que ofereixen participació ser una gran manera de contribuir i beneficiar-se de l’ETH 2.0 “.

En comentaris a OKEx Insights, Chu de Kenetic Capital va destacar l’accessibilitat a solucions de tercers que poden contribuir a la participació "tan fàcil com registrar-se a una adreça de correu electrònic":

“Una alta barra tècnica va impedir que molts usuaris participessin a la xarxa, però les empreses que donen suport a ETH 2.0 amb solucions clau en mà com Alchemy o Blockdaemon (i, finalment, els vostres intercanvis preferits) fan que la participació sigui tan ràpida i senzilla com registrar-se a una adreça de correu electrònic. Això és fonamental per assegurar la xarxa amb un grup de validadors massiu, divers i descentralitzat per garantir la seguretat i la resistència durant els propers 100 anys i molt més! “

Solucions DeFi per ser més competitius

Les finances descentralitzades tenen un lloc destacat a l’ecosistema Ethereum, comptabilitat per al 60 per cent del valor total de Ethereum DApps a maig de 2020. En el moment de la redacció, més de 2,5 milions d’ETH (més de 600 milions de dòlars) són tancat a DeFi DApps, i es pot esperar que el nombre creixi a mesura que els usuaris busquen alternatives als serveis financers tradicionals.

No obstant això, l’escalabilitat continua sent un escull quan es comparen les aplicacions de finançament descentralitzades amb les seves contraparts tradicionals, com la xarxa Visa, que pot processar milers de transaccions per segon (tps). Actualment, la xarxa Ethereum està limitada a menys de 50 tps en el millor dels casos.

L’actualització ETH 2.0 permet als desenvolupadors obtenir guanys d’escalabilitat amb implementacions tecnològiques com fragmentació, que s’espera augmentar dràsticament el nombre de transaccions per segon a la xarxa. Això podria alinear les aplicacions DeFi amb les solucions tradicionals.

DApps es beneficiaran de l’escalabilitat i de noves oportunitats

Observant tot l’ecosistema de DApps, dades de Dapp.com mostra que Ethereum segueix sent la plataforma dominant en termes de volums de negociació diaris. Actualment, Ethereum té una quota de mercat del 71%, mentre que el seu principal rival EOS només representa el 24%.

volum de transaccions dappVolum diari de transaccions de DApps per les principals plataformes blockchain. Font: Dapp.com

Jon Jordon, director de comunicacions de DappRadar, creu que ETH 2.0 és una fita important per als desenvolupadors de l’ecosistema DApp. Va dir a OKEx Insights:

“En certa manera, els usuaris no haurien de preocupar-se realment de l’ETH 2.0. Per exemple, no haurien de fer res diferent. L’escalabilitat que comporta Eth 2.0 permetrà als desenvolupadors crear DAppsapps molt més interessants i fluids [sic], però això és una cosa que ens ha d’emocionar ”.

Tot i que Jordan creu que totes les categories de DApps seran beneficiaris de l’actualització ETH 2.0, va afegir que l’escalabilitat hauria de permetre nous tipus de DApps:

“Qualsevol DApp que requereixi transaccions més ràpides se’n beneficiarà; els jocs són definitivament a la llista. Però el que crec que és el més emocionant és l’oportunitat de nous tipus de DApps que encara no hem vist a Ethereum, però que sí que veiem en el món normal de la Web 2.0, com ara els DApps socials “.

Un altre canvi important a ETH 2.0 és l’eliminació del fitxer "gas" de la xarxa Ethereum, que podria augmentar encara més l’ús de DApp. El gas és el cost de realitzar una transacció a la xarxa Ethereum. A mesura que la xarxa va guanyar popularitat, hi ha hagut casos en què l’ús de DApps caigut a causa de la pujada de la taxa de gasolina. En particular, el creixent ús de la versió basada en Ethereum de stablecoin Tether (USDT) ha conduït rutinàriament a la congestió a la xarxa Ethereum.

preus del gas eth dappImpacte de l’augment del preu del gas en l’activitat diària dels 5 millors jocs d’Ethereum. Font: DappRadar

En examinar l’impacte de les taxes de gasolina en els DApps de jocs a Ethereum, Jordon a DappRadar va dir a OKEx Insights:

“Els preus més alts del gas solen reduir l’activitat dels usuaris perquè costa més validar una transacció. Tanmateix, això afecta diferents categories de DApps de manera diferent. Per als usuaris que es mouen amb grans quantitats de valor (per exemple, + 1.000 dòlars) en DeFi o que canvien dapps, el fet que el preu del gas hagi augmentat en un parell de dòlars no és un factor important.

Per als jocs i altres dapps on el valor de la transacció és molt menor, el preu del gas pot ser més alt. No té sentit gastar 5 dòlars en una transacció de 2 dòlars, de manera que l’ús disminueix. A ETH 2.0 no hi ha cap taxa de gas, ja que utilitza una prova de consens de participació “.

Els mercats es preparen per a l’ETH 2.0

Amb ETH 2.0 previst aviat, l’interès del mercat en Opcions d’Eter és notable en creixement. Les opcions són a tipus de derivada producte que dóna als titulars el dret, però no l’obligació, de comprar o vendre un actiu (en aquest cas ETH) a un preu determinat abans d’una data determinada en el futur.

D’acord amb Esbiaixar, les opcions d’interès obert d’ETH van assolir recentment un nou màxim històric de 151 milions de dòlars, que reflecteix l’entrada de nou capital.

Deribit i OKEx són els principals intercanvis de criptomonedes que ofereixen operacions d’opcions ETH i l’interès obert creixent és potencialment un senyal alcista per a Ethereum.

un interès obertTotes les opcions d’ETH obren interès. Font: Esbiaixar

Els experts esperen que l’actualització de l’ETH produeixi múltiples beneficis

L’actualització 2.0 té com a objectiu aportar l’escalabilitat molt necessària a la xarxa Ethereum i promet millorar la seguretat de la xarxa sense comprometre l’historial previ: vistes compartides amb OKEx Insights per d’Haussy, director de ConsenSys:

“ETH 2.0 beneficiarà principalment l’escalabilitat, el rendiment i la seguretat de la xarxa principal pública d’Ethereum. ETH 2.0 no eliminarà cap historial de dades, registres de transaccions ni propietat d’actius de la cadena ETH 1.0 “.

D’Haussy també va destacar el potencial d’ETH 2.0 per ampliar l’espai d’aplicacions descentralitzades:

“Ethereum continua sent el millor candidat per exercir la funció de ser el marc de referència comú de nivell més baix per als sistemes distribuïts. Eth2 ampliarà encara més la gamma d’aplicacions que es poden publicar “.

Mentrestant, Chu de Kenetic Capital creu que el model econòmic proposat d’ETH 2.0 pot conduir a un "cicle virtuós de valor i creixement de l’ecosistema":

“ETH 2.0 canvia el model econòmic creant un accés més fàcil per participar a la xarxa, reduint l’impacte ambiental i incentivant directament la participació a llarg termini del testimoni per donar suport a la xarxa.

Aquest bloqueig combinat amb la creixent utilitat de l’èter per generar generacions de dapps crea propostes sòlides d’acumulació de valor en el propi testimoni i, amb sort, condueix a un cicle virtuós de valor i creixement de l’ecosistema ”.

Lennix Lai, director de Mercat Financer d’OKEx, va comentar l’impacte d’ETH 2.0 sobre el sentiment del mercat:

“La propera ETH 2.0 [actualització] animarà més persones a participar en ETH i, en última instància, beneficiarà els sentiments del mercat criptogràfic en general”.

Atesa la posició dominant d’Ethereum a l’espai criptogràfic, qualsevol canvi o actualització que sofreixi pot canviar les tendències de desenvolupament i els sentiments del mercat..

A més, amb la rapidesa amb què es mou la indústria tecnològica (i la criptografia en particular), les actualitzacions regulars són necessàries per a la supervivència, fins i tot per a un líder del mercat. Tot i que hi ha molta expectació al voltant del llançament de l’ETH 2.0, el seu impacte durant els propers anys farà que els debats siguin molt més interessants, sempre que realment succeeixi tal com estava programat aquesta vegada.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map