Ethereum 2.0 es llança a mesura que yearn.finance fa fusions i l’explotació de l’oracle fa mal a Compound

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi

El mercat de finances descentralitzat es va recuperar ràpidament del declivi del dijous passat. Diverses fitxes del sector van aconseguir nous màxims aquesta setmana. En general, el valor total bloquejat en els productes DeFi va augmentar un 15% entre setmana i va arribar als 14.444 milions de dòlars. Maker va dominar amb el 19% de la capitalització borsària total.

El volum de comerç mitjà setmanal dels intercanvis descentralitzats va disminuir un 10%, cosa que es va deure en part a una gran caiguda del volum després de l’explotació oracle del protocol DeFi Compound. El domini del volum comercial de Uniswap va caure un 3% fins a un 36%, ja que el competidor SushiSwap va experimentar un repunt tant en el seu valor total bloquejat com en el seu preu simbòlic després del notícies d’una fusió amb yearn.finance.

El valor total bloquejat a l’esfera DeFi va augmentar aquesta setmana juntament amb una ràpida recuperació dels preus dels tokens. Font: Pols DeFi i DeBank

Ethereum 2.0 llança amb èxit Beacon Chain

El primer dia de desembre, l’esperada actualització d’escala Ethereum 2.0 finalment es va publicar amb el llançament del Cadena de balises. L’actualització introdueix proves d’interès a l’ecosistema Ethereum i estableix cadenes de fragments per augmentar la capacitat de la xarxa i millorar les velocitats de transacció.

Segons dades de BitInfoCharts, el volum de transaccions diàries d’Ethereum es va mantenir per sobre d’un milió durant un període de temps prolongat després de l’auge de la mineria de liquiditat al juliol. El 17 de setembre va assolir un màxim històric d’1,4 milions de transaccions. 

A mesura que es disparaven les activitats dels usuaris a Ethereum, la xarxa experimentava colls d’ampolla. Les taxes de gas van augmentar, cosa que va fer que les comissions de transacció augmentessin a més de 14 dòlars per transacció per a una simple transferència, cosa que redueix l’accessibilitat de DeFi a una població més àmplia. Per tant, Ethereum 2.0 és crucial en l’expansió de la capacitat de la xarxa.

El nombre de transaccions diàries a Ethereum s’ha mantingut per sobre de l’1 milió durant cinc mesos. Font: BitInfoCharts

Yearn.finance anuncia la cinquena fusió, amb SushiSwap

El primer dia de desembre, el fundador de yearn.finance, Andre Cronje, va anunciar que el seu equip va entaular una fusió amb SushiSwap per combinar els seus recursos de desenvolupament. A més, Sushiswap ajudarà a yearn.finance a llançar el seu proper projecte, Deriswap, que combinaria swaps, opcions i préstecs en una plataforma.

Yearn.finance ha anunciat recentment altres quatre fusions o associacions: amb Pickle Finance, Cream Finance, Cover Protocol i Akropolis.

Yearn va anunciar cinc associacions i fusions en una setmana. Font: TradingView, OKEx


Després de completar aquestes fusions, yearn.finance tindrà l’oportunitat de construir productes més complexos al món DeFi mitjançant diverses estratègies d’inversió automatitzades, el fabricant de mercats automatitzat de SushiSwap, el sistema de préstecs i préstecs de Cream Finance i els productes d’assegurances de Cover Protocol..

Sembla que el mercat compra els moviments agressius d’Andre, com ho demostra el rendiment dels preus de les fitxes relacionades. Diversos d’ells van assolir nous màxims que no es veien des de l’octubre, ja que YFI va tornar a assolir preus al voltant dels 30.000 dòlars.

Els preus dels tokens mostren que el mercat és positiu en relació amb l’agressiva col·laboració de yearn.finance. Font: CoinGecko

El compost ha trobat un exploit oracle

Les dades de DeBank mostren que Compound, el líder en préstecs de DeFi, va liquidar prop de 9 milions de dòlars el 26 de novembre. L’enorme liquidació va ser causada per fluctuacions extremes del preu de DAI, una moneda estable fixada en dòlars nord-americans, a Coinbase Pro. El preu del DAI va començar a augmentar al voltant de les 8:30 a.m. UTC aquell matí i va arribar al màxim al voltant d’1,30 $. Com a resultat, el preu del DAI al compost es va veure afectat i va provocar liquidacions, ja que l’oracle del protocol citava directament el preu del DAI de Coinbase Pro.

El preu del DAI va fluctuar bruscament durant poc temps a Coinbase Pro. Font: Coinbase Pro

La manipulació de preus a curt termini es pot aconseguir interferint amb les fonts d’informació de l’oracle i enganyant el preu de la cadena. La gran fluctuació del preu del preu de la stablecoin va provocar que la ràtio de garantia caigués significativament. Això va desencadenar un procés de compensació. La ràtio de garantia mínima de DAI al compost és normalment del 75%.

Al mecanisme de compensació de Compound, hi ha un intermediari especial, anomenat liquidador, i qualsevol persona pot convertir-se en un liquidador. Sempre que el liquidador troba que una taxa de garantia és massa baixa, es pot desencadenar el procés de liquidació. Aleshores, el liquidador pot treure els actius col·laterals del prestatari amb un descompte pagant el préstec de la plataforma.

En aquest cas, el liquidador o atacant es va incentivar amb un descompte del 5% sobre el valor dels actius garantits, que és un mecanisme de Compound per motivar les persones a convertir-se en liquidadors..

Els usuaris de Compound van veure liquidacions per un total d’aproximadament 90 milions de dòlars a causa d’un exploit oracle. Font: DeBank

Hi ha un problema continu de confiança quan es tracta d’oracles de preus. En el cas de Compound, la raó de les liquidacions podria haver estat que utilitzar qualsevol font de dades centralitzada singular com a oracle de preus és arriscat, tot i que l’inventor d’Uniswap, Hayden Adams, no ho creu.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map