Estandardització de la interoperabilitat de la cadena de blocs, l’adopció regional de DCEP i el reconeixement facial als tribunals – China Market Watch

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong.

OKEx Insights fa una ullada a les notícies criptogràfiques més destacades d’aquesta setmana de la Xina i Hong Kong, incloent l’impuls de Ant Group a la interoperabilitat de blockchain, el potencial de la zona de la Gran Badia per a un pilot de pagament electrònic en moneda digital i el primer servei d’investigació legal basat en blockchain.

Ant Group inicia l’estandardització de la interoperabilitat de blockchain

Ant Group, una filial del gegant tecnològic xinès Alibaba, va dirigir recentment un grup de treball per explorar el estandardització de la interoperabilitat de blockchain sota l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE). L’estàndard s’anomena "P3205: estàndard per a la interoperabilitat de la cadena de blocs: protocol d’autenticació i comunicació de dades."

D’acord amb la projecte, l’estàndard proporciona quatre protocols per facilitar l’autenticació i la comunicació de dades entre cadenes de blocs. Aquests protocols inclouen:

 • Un protocol d’identitat distribuït
 • Un protocol de metadades
 • Un protocol de prova de conversió en cadena
 • Un protocol de comunicació entre cadenes

Punts clau

 • S’espera que la finalització de l’estàndard P3205 serveixi com a estàndard global per a la interoperabilitat de blockchain. L’estàndard admet una comunicació eficaç i autenticació de dades entre múltiples models i nivells de cadenes creuades.
 • Alibaba és líder en patents de blockchain, amb un 62% relacionades amb infraestructures de blockchain. Alibaba té actualment més de 30 patents en interoperabilitat blockchain.
 • Ant Group va llançar la seva iniciativa d’interoperabilitat blockchain, Open Data Access Trusted Service, al setembre del 2019. ODATS objectius per reduir els costos de comunicació entre cadenes de blocs públiques i privades.

La zona de la gran badia pot ser un lloc privilegiat per als primers pilots de DCEP

Bai Hexiang, president de la sucursal de Guangzhou del Banc Popular de la Xina, va dir mitjans locals que el mercat de comerç transfronterer de la zona de la gran badia, una amalgama regional de nou ciutats, incloses Hong Kong, Macau, Shenzhen i Guangzhou, és un lloc ideal per provar la moneda digital xinesa, el pagament electrònic electrònic de moneda. Segons estadístiques de la sucursal de Guangzhou, el mercat de pagaments digitals a la província de Guangdong va assolir els 11,95 bilions de RMB el primer trimestre del 2020.

Bai va destacar que el lideratge en pagaments digitals, l’accés al comerç internacional i una enorme base de població a la zona de la Gran Badia són els factors favorables per a l’adopció de DCEP a gran escala..

Menjar per emportar clau

 • El PBoC va mostrar primers signes de suport al desenvolupament de la cadena de blocs de la zona de la gran badia al maig de 2020. Va col·laborar amb la Comissió Reguladora de Valors de la Xina per publicar un document de consulta per afavorir la innovació de la cadena de blocs i l’adopció de moneda digital a la zona.

Guangzhou va implementar primer la investigació legal basada en blockchain

El Tribunal Popular Intermig de Guangzhou va anunciar el llançament d’una solució blockchain per racionalitzar el procés d’investigacions legals el 12 d’agost.

Segons el tribunal, les investigacions legals basades en blockchain tenen quatre avantatges en comparació amb les investigacions en paper:

 • Temps de resposta més ràpids
 • Un sistema d’identificació més segur
 • Rutes d’auditoria traçables
 • Un procés de sol·licitud convenient

Menjar per emportar clau

 • Els advocats de Guangzhou investiguen casos judicials en diverses indústries, com ara la banca, la fiscalitat i la gestió de propietats. La majoria de les investigacions continuen basades en el paper. El sistema d’investigació basat en blockchain agilitza els procediments KYC del tribunal en exigir el reconeixement facial per als advocats i sol·licitants de cada cas.

Els nous préstecs de RMB i el finançament social no superen les expectatives del mercat

El mercat borsari a la Xina va experimentar un lleuger descens aquesta setmana. El Shanghai SE Composite i el CSI 300 cotitzen actualment a 3.330 i 4.656, amb una lleugera caiguda setmanal de l’1,67% i el 2,24%, respectivament. L’índex SZSE Blockchain 50 se situa en 3.940, amb un canvi de valor setmanal del -5,3%. Per a Hong Kong, l’índex Hang Seng va augmentar un 1,31% aquesta setmana i actualment se situa en els 25.246.

La lleugera caiguda del mercat borsari xinès es deu, en part, a les darreres actualitzacions de nous préstecs RMB i al finançament social total. Al juliol, els bancs de la Xina van ampliar 0,99 bilions de RMB en préstecs nous, que van quedar per sota dels 1,2 bilions de RMB previstos. El finançament social total del país, com a mesura àmplia del crèdit i la liquiditat de l’economia, va arribar als 1,69 bilions de RMB al juliol i no va assolir els 1,85 bilions de RMB previstos. Aquests indicadors econòmics insuficients van conduir a una lleugera caiguda del mercat borsari xinès aquesta setmana.

Evolució dels índexs del mercat xinès. Font: Trading Economics, Investing.com

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner