És probable que baixi la taxa d’hach de Bitcoin i el preu afronti la pressió a curt termini a la meitat: anàlisi

Dues monedes importants basades en la xarxa Bitcoin (BTC) van acabar la meitat de recompenses per blocs la setmana passada. D’acord amb Dades OKLink, Bitcoin Cash (BCH), una dura bifurcació de Bitcoin, va assolir una alçada de bloc de 630.000 a les 12:20 UTC el 8 d’abril i va provocar l’esdeveniment a la meitat que va reduir les recompenses mineres de la xarxa de 12,5 BCH a 6,25 BCH per bloc minat.

La reducció a la meitat de Bitcoin SV (BSV), una forquilla dura de Bitcoin Cash, va arribar poc després de BCH i aproximadament un mes abans de Bitcoin. El 10 d’abril a les 00:48 UTC, BSV completat el seu 50 per cent d’esdeveniment de reducció de recompenses.

Reducció de la taxa de hash posterior a la meitat

Les dades de Bitinfocharts.com mostren que tant BCH com BSV van experimentar un significatiu taxa de hash – la velocitat dels dispositius de mineria criptogràfica – caure l’endemà de la seva reducció a la meitat. La taxa de hash de BCH va caure al voltant del 50%, de 3,58EH / S a 1,85EH / S i BSV va caure un 70% de 3,01EH / S a 0,92EH / S.

Gràfic històric de la taxa de hash BCH vs BSV. Font: bitinfocharts.com & OKEx

El pas es va dividir en dues parts. En primer lloc, la taxa de hash de BCH va perdre després de reduir-se a la meitat el 8 d’abril, mentre que la taxa de hash de BSV va augmentar. En segon lloc, després de la reducció a la meitat de BSV el 10 d’abril, la taxa de hash de BSV va disminuir significativament i una part de la potència de càlcul d’aquesta xarxa va fluir a la de BTC.

Aquest fenomen es pot explicar pel fet que després de reduir la meitat, si els preus de les monedes i els costos fixos de la mineria es mantenen sense canvis, els ingressos dels miners cauen gairebé a la meitat. Això vol dir que continuar minant en cadenes posteriors a la meitat serà menys rendible. Com més alta sigui la taxa de hash, més intensa serà la competència minera i viceversa.

Les fortes caigudes de la taxa de hash indiquen que molts miners han apagat les seves plataformes mineres o han traslladat el seu poder a altres monedes.

Els analistes d’OKEx van predir aquesta situació en un article anterior de Market Watch Weekly, i van assenyalar que “en la bretxa entre les reduccions a la meitat, veurem que molts miners migren a la xarxa BTC per explotar-los de manera més rendible, cosa que fa que la xarxa hagi augmentat i el cost mitjà de la mineria és més cara “.

El percentatge de hash actual de BTC va augmentar de manera agressiva fins a 119EH / S, a partir del 14 d’abril, un augment aproximat del 20% respecte al dia a la meitat de BSV (10 d’abril), segons les dades de Bitcinforcharts.com. A més, la cadena BTC ara controla més del 95 per cent de la distribució de la taxa de hash entre les tres cadenes de blocs, segons les dades de Dansa de monedes.

Gràfic històric de la taxa de hash BTC. Font: bitinfocharts.com

La darrera batalla de potència informàtica notable en criptografia va ser a finals de 2018, quan BCH va ser bifurcador i BSV sí creat. Aleshores, la guerra de hash entre BCH i BSV gairebé va provocar una mineria espiral de mort per a Bitcoin, ja que ambdues cadenes bifurcades van absorbir el poder informàtic de la xarxa Bitcoin. Aquella època també va ser el període de baixada del preu de Bitcoin, quan va arribar als 3.800 dòlars. 


Els preus són coherents amb els canvis de la taxa de hash

Pel que fa al preu, els abocaments de preus de les tres monedes van coincidir amb el final de la reducció a la meitat de BSV. Bitcoin va caure al voltant del 7 per cent en les 24 hores posteriors a la reducció de la meitat de BSV, BSV va caure fins al 15 per cent en el mateix període i BCH va caure aproximadament un 10 per cent.

D’altra banda, tant BCH com BSV van experimentar un ràpid augment en els set dies previs a la seva reducció a la meitat. BCH va augmentar gairebé el 20% en set dies i BSV es va reunir més del 30% en el mateix període. BTC va augmentar només un 10 per cent aquella setmana.

Gràfic BCH vs BSV vs BTC 1H. Font: TradingView

El preu de Bitcoin després de reduir-se a la meitat

Els esdeveniments a la meitat de la setmana passada es poden veure com simulacions de la propera reducció a la meitat de Bitcoin al maig. El preu de BSV va arribar al seu màxim uns dos mesos abans de reduir-se a la meitat i BCH va arribar al màxim en el mateix període de temps.

Basant-se en aquest patró, una predicció raonable seria que BTC ja hagi assolit el seu màxim àlgid recent a mitjans de febrer -quan la moneda cotitzava per sobre de 10.000 dòlars- o bé començarà una nova tendència alcista dues setmanes abans de reduir-se a la meitat. Després de reduir-se a la meitat, és probable que la taxa de hash de Bitcoin caigui i el preu estigui sota pressió.

Gràfic BCH vs BSV vs BTC 1D. Font: TradingView

El que diuen altres analistes

Els investigadors de la firma d’anàlisi de dades i intel·ligència Xangle van assenyalar en un informe publicat el 9 d’abril que, malgrat els majors augments de preus i taxes de hash BTC ha presenciat prèviament després de cada meitat, adverteixen que la tercera meitat podria ser diferent. L’informe també assenyala que els miners eren els “més afectats” de tots els participants del mercat implicats BTCEs redueix a la meitat.

Però alguns miners són més optimistes. Segons un altre informe de recerca publicat el 7 d’abril per l’explotació minera Genesis Mining, més de la meitat dels enquestats creuen que el preu de BTC augmentarà després de la reducció de la recompensa.

Altres analistes de la comunitat criptogràfica ho tenen qüestionat si l’efecte de la propera reducció a la meitat ja ha tingut un preu. Altres, mirant més a llarg termini les tendències que van seguir les reduccions anteriors de Bitcoin, tenen implícit que aquesta criptomoneda assolirà un nou preu històric en algun moment després de la meitat.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map