Es pot gastar DCEP en línia a Suzhou, el Banc de la Xina verifica els impostos mitjançant blockchain

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong

El pagament electrònic de moneda digital, la moneda digital oficial de la Xina, ha ocupat un lloc central entre la comunitat criptogràfica de la Xina i Hong Kong. Després de la primera distribució de paquets vermells DCEP a Shenzhen, el govern de Suzhou llançarà paquets vermells DCEP per valor de 20 milions de RMB abans del Double 12 Shopping Festival aquest cap de setmana. 

Mentrestant, l’Autoritat Monetària de Hong Kong es va associar amb el Banc Popular de la Xina per provar DCEP en pagaments transfronterers. Al mateix temps, el Banc de la Xina – que no s’ha de confondre amb el PBoC – va completar la seva primera verificació fiscal basada en cadenes de blocs al Tibet.

Aquí teniu tot el que potser us haureu perdut respecte a aquestes històries i molt més, a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights.

Es poden gastar paquets vermells DCEP en línia a Suzhou

Per celebrar el festival de compres Double 12 el 12 de desembre, el govern de Suzhou va anunciar que es lliuraran paquets vermells DCEP per valor de 20 milions de RMB als seus ciutadans. L’anunci indicava que 100.000 paquets vermells DCEP, per valor de 200 RMB cadascun, es distribuiran a través d’una loteria. El resultat de la loteria es donarà a conèixer l’11 de desembre. 

Els destinataris dels paquets vermells poden passar el seu DCEP amb els comerciants socis de Suzhou i botigues minoristes en línia, com JD.com, de l’11 al 27 de desembre..

Punts clau

  • Els paquets vermells DCEP a Suzhou es poden gastar en botigues minoristes en línia, com ara JD.com, cosa que no era possible en l’anterior regal de paquets vermells DCEP a Shenzhen.
  • JD.com ha estat actiu explorant la integració de DCEP al seu negoci. El gegant del comerç electrònic ho té partnevermell amb el PBoC per co-desenvolupar una aplicació mòbil i una plataforma blockchain per a DCEP.

L’autoritat monetària de Hong Kong s’associa amb PBoC per jutjar DCEP

Eddie Yue, el cap executiu de l’Autoritat Monetària de Hong Kong, va dir en un declaració que s’associa amb el PBoC per tal de provar DCEP per a pagaments transfronterers.

Segons Yue, DCEP ofereix una opció addicional per als residents a Hong Kong i la Xina per fer transaccions transfrontereres. Ambdues institucions es preparen per a una prova pilot tècnica de DCEP, tot i que encara no hi ha un calendari per al llançament de la moneda digital del banc central..

Punts clau

  • Christopher Hui, secretari del tresor de Hong Kong, va donar a entendre la col·laboració del DCEP entre la HKMA i el PBoC a l’octubre. Va dir en un Consell legislatiu Q&Una sessió el 21 d’octubre, creu que DCEP pot promoure la connectivitat mútua entre la Xina i Hong Kong en els pagaments transfronterers.
  • L’assaig DCEP sobre pagaments transfronterers va reiterar l’enfocament estratègic de l’Autoritat Monetària de Hong Kong en les monedes digitals dels bancs centrals. A principis de 2020, HKMA es va associar amb el Bank of Thailand a "Projecte Inthanon-Lionrock," una iniciativa de recerca per millorar l’eficiència de pagaments transfronterers mitjançant la tecnologia de llibres distribuïts.

El Banc de la Xina completa la primera verificació d’impostos sobre la cadena de blocs

Segons els mitjans xinesos Xinhua, la sucursal del Banc de la Xina al Tibet recentment completat la primera verificació fiscal basada en blockchain en transaccions transfrontereres. 

Aquest any, l’Administració estatal de divises pilotat una plataforma financera basada en blockchain que va incorporar la seva sucursal del Tibet. Fins ara, el judici blockchain ha incorporat set bancs des del Tibet.

El Banc de la Xina ha verificat amb èxit les despeses fiscals associades en el registre de marques comercials d’una empresa de càtering al Tibet.


Menjar per emportar clau

  • Amb l’ajut de la plataforma financera basada en blockchain de SAFE, el procés de verificació d’impostos en el registre de marques comercials s’escurça de tres dies a tres minuts. El procés de verificació no té papers i redueix considerablement els costos de liquidació.

Els preus al consumidor de la Xina cauen per primera vegada en 11 anys

Aquesta setmana, els mercats borsaris de la Xina i Hong Kong van caure lleugerament. En el moment de la premsa, Shanghai SE Composite i CSI 300 cotitzen actualment a 3.373 i 4.965, amb una pèrdua setmanal de l’1,82% i el 2,02%, respectivament. A Hong Kong, l’índex Hang Seng va caure un 0,2% aquesta setmana i se situa actualment en 26.515.

Els mercats de valors de la Xina i Hong Kong van experimentar baixes modestes aquesta setmana. Font: Trading Economics, Investing.com

Aquesta setmana, la caiguda de l’índex de preus de consum a la Xina ha cridat l’atenció dels participants en la borsa. Al novembre caigut 0,5% interanual: el primer descens des de l’octubre del 2019.

Punts clau

  • El descens de l’IPC a la Xina es deu a la caiguda del cost dels aliments, el transport, els serveis públics, l’atenció sanitària i l’educació. En particular, el cost del transport va caure un 3,9% i el preu del porc va caure a causa d’un brot de porcí africà.
  • L’IPC és l’indicador clau per avaluar la inflació dels consumidors a la Xina. Els aliments i les residències són els components més importants de l’IPC de la Xina, que representen el 31,8% i el 17,2%, respectivament.

El% de variació interanual de l’índex mensual de preus al consum a la Xina. Font: Trading Economics, OKEx Insights

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map