Els volums de negociació DeFi es van disparar al setembre, però el volum general va disminuir

Un resum de l’informe de microestructures OKEx Market del setembre de 2020

Al setembre, el preu de Bitcoin (BTC) va estar fortament influït pel clima macroeconòmic, que va caure al costat de la borsa nord-americana i del preu de l’or. Va registrar la seva caiguda mensual més gran (7,57%) des del març, segons el preu de l’índex OKEx BTC. 

La disminució del preu de BTC durant el mes de setembre correspon a una diapositiva del volum de negociació d’OKEx. El volum puntual va disminuir un 15% en comparació amb el mes anterior. A més, el volum de futurs va caure un 27% respecte a l’agost. Tanmateix, el mercat de swap amb marge USDT va experimentar grans augments després de la llista de diversos tokens de finançament descentralitzats, cosa que va provocar un augment del 3% en el volum total de swap.

El mercat de futurs va registrar el major volum de negociació al setembre del 2020El mercat de futurs va tenir el major volum de negociació al setembre del 2020. Font: OKEx

En general, els diferencials d’oferta / sol·licitud van mostrar nivells lleugerament superiors (en termes de mitjana i variància), a causa de la volatilitat extrema a principis de setembre. La velocitat d’execució, en canvi, va millorar.

Es va formar la velocitat mitjana d’execució dels 10 primers futurs amb marge de monedaEs va formar la velocitat mitjana d’execució dels 10 primers futurs amb marge de moneda "grups de trets" al setembre de 2020. Font: OKEx

Al resum d’aquest mes de l’informe mensual de microestructures del mercat d’OkEx, OKEx Insights farà una ullada als volums i tendències de negociació de mercats spot, futurs i swap d’OKEx durant tot el setembre de 2020.

El volum de negociació DeFi va augmentar significativament al setembre

Al setembre, el mercat spot va representar 480 parells, 51 més que a l’agost. El volum total de negociació al comptat va acabar en 45.000 milions de dòlars, la qual cosa suposa una disminució del 15% respecte a l’agost. En particular, el volum de negociació spot BTC es va reduir un 19% i el seu volum mitjà diari va caure fins als 432 milions de dòlars.

La diferència mitjana de preguntes de setembre va ser lleugerament superior a la mitjana d’agost. Per exemple, la diferència de preguntes quan es negociava BTC per valor de 100.000 dòlars al preu spot es va registrar en el 0,0254%, en comparació amb el 0,0216% d’agost. Això es va deure en gran part a la gran volatilitat del 3 de setembre, quan el preu de Bitcoin va caure un 10,73%.

TRON (TRX) i Polkadot (DOT) van substituir Litecoin (LTC) i Chainlink (LINK) a la llista de les principals monedes altcoins del mes. TRX va assolir el tercer lloc en volum spot després dels seus esforços en el mercat de finances descentralitzat i el llançament de diversos projectes de producció agrícola. 

A més, OKB té molta demanda gràcies als nous projectes OKEx Jumpstart i al llançament d’una pàgina de mineria de rendiments fàcil d’utilitzar, Earn. 

El "Major 6" i els principals altcoins del mes per volum de negociació al comptat van ser:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Èter (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Polkadot (DOT)
  5. OKB
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Bitcoin SV (BSV)
  9. NEO

El volum mitjà diari era superior a principis de setembreEl volum mitjà diari era superior a principis de setembre. Font: OKEx


A finals de setembre, OKEx havia afegit un total de 50 fitxes DeFi a la secció de finances descentralitzades del lloc web. 

L’interès per les finances descentralitzades va explotar al setembre, cosa que també es va reflectir en el volum de negociació de tokens DeFi a OKEx. Tot i que el volum global del mercat spot va baixar, el volum spot de DeFi va augmentar un 9% al setembre. La seva participació en el mercat total de negociació a compte va augmentar del 19% al 25%.

OKEx va començar a funcionar a finals de setembre amb un total de vuit swaps amb marge de moneda i 27 swaps amb marge de USDT per a tokens DeFi. Aquests llistats també van conduir a un augment significatiu del volum, ja que el volum de negociació de swap per als tokens DeFi es va duplicar al setembre. La seva quota del volum global de negociació de swap va augmentar del 7% a l’agost al 13%.

El comerç DeFi va representar el 25% del mercat spot total al setembre del 2020El comerç DeFi va representar el 25% del mercat spot total al setembre de 2020. Font: OKEx

El conjunt de dades complet de l’informe de microestructures DeFi Market d’OkEx per al setembre pot ser descarregat aquí.

L’estancament dels preus de BTC va provocar la caiguda del volum de futurs

Els futurs, el producte més cotitzat a OKEx, van veure caure els volums un 27% al setembre, fins a un total de 89.000 milions de dòlars. La caiguda es deu principalment a l’estancament del preu de BTC i a la disminució de l’atractiu de les principals monedes altes davant de fitxes DeFi més interessants.

OKEx va oferir un total de 174 instruments de futurs, 20 instruments més que a l’agost, que van permetre als comerciants fer combinacions i operacions més complexes amb diferents dates de caducitat..

Entre els futurs, els contractes amb marge de moneda eren més populars que els contractes amb marge d’USD. Per exemple, el futur trimestral BTC més negociat (BTC_USD_200925) va generar un volum total d’11.766 milions de dòlars, 2.25x més que el futur trimestral amb marges en USDT més negociat (BTC_USDT_201225). 

El volum mitjà diari de productes futurs va ser més alt a principis de mesEl volum mitjà diari de productes futurs era més alt a principis de mes. Font: OKEx

Permuta el volum de negociació i la liquiditat

Al setembre, OKEx va oferir un total de 94 instruments de swap, 31 instruments més que a l’agost, i 62 dels quals amb marge USDT. El volum total de negociació de swap va augmentar un 3%, fins als 68.000 milions de dòlars.

Tot i que el swap amb marge de moneda de BTC segueix per davant del swap amb marge d’USD en termes de volum, és una història completament diferent per als altcoins. Uniswap (UNI), per exemple, va veure com el seu volum de negociació de swap amb marge USDT va arribar als 133 milions de dòlars en els 13 dies de cotització posteriors a la seva cotització a OKEx, 5,68 vegades més que el swap amb marge de moneda. D’altra banda, el volum total de swap amb marge USDT de UNI ocupava el cinquè lloc, malgrat que l’intercanvi només es va publicar el 18 de setembre.. 

Els comerciants de DeFi van preferir utilitzar USDT. Vam veure que yearn.finance (YFI) i DFI.money (YFII) ocupaven el novè i el desè lloc en termes de volums de swap amb marge USDT. Es va observar el contrari amb EOS, per al qual els comerciants preferien el permut amb marge de moneda. 

Les permutes amb marge en USDT eren les més altes a principis de mesLes permutes amb marge en USDT eren les més altes a principis de mes. Font: OKEx

Pel que fa als diferencials, l’intercanvi BTC amb marge USDT encara va quedar per darrere de l’intercanvi amb marge de moneda. La diferència de sol·licitud de BTC_USDT_SWAP, quan es negociava en BTC per valor de 300.000 dòlars, va ser del 0,0284%, en comparació amb un 0,0219% inferior al BTC_USD_SWAP. 

Els swaps amb marge USDT encara tenen diferències més estretes per BTCEls swaps amb marge USDT encara tenen diferències més estretes per BTC. Font: OKEx

Per als lectors interessats en més detalls i dades del mercat d’OkEx a partir de setembre de 2020, el conjunt de dades complet utilitzat en aquest informe pot ser descarregat aquí.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map