Els anuncis de Bitcoin apareixen a Hong Kong mentre PBoC descriu els impactes de DCEP

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong.

Ha estat una setmana atrafegada a les esferes de la cadena de blocs xinesa i hongkongesa. El subgovernador del Banc Popular de la Xina va publicar un article sobre l’impacte que tindria el DCEP en l’oferta monetària de la Xina. A més, els anuncis de Bitcoin es fan virals a Hong Kong.

Aquí teniu tot el que potser us haureu perdut sobre aquestes històries i molt més a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights.

El subgovernador de PBoC exposa cinc impactes del DCEP sobre l’oferta monetària de la Xina

Fan Yifei, subgovernador del Banc Popular de la Xina, recentment publicat un article sobre l’impacte de la moneda digital xinesa, DCEP, sobre la seva oferta monetària M0. Les cinc coses més importants a tenir en compte són:

 1. DCEP forma part del M0 de la Xina, és a dir, que forma part del subministrament de bitllets i monedes de paper, és a dir, efectiu físic.
 2. DCEP és una moneda centralitzada i gestionada pel PBoC.
 3. L’emissió i circulació de DCEP han de complir les lleis i regulacions aplicables relacionades amb la gestió d’efectiu.
 4. DCEP és un bé públic subministrat pel PBoC. El banc central xinès no cobra interessos ni comissions perquè el públic faci servir la moneda digital.
 5. Els bancs comercials de la Xina són responsables de facilitar la conversió de DCEP i fiat RMB per al públic en general.

Punts clau

 • El llançament de DCEP marca una fita important en la digitalització del sistema de subministrament de diners de la Xina. Segons Fan, la demanda d’aquest pas prové del ràpid desenvolupament dels pagaments mòbils i electrònics a la Xina.
 • L’emissió i circulació de DCEP, com les monedes fiduciàries, també estan subjectes a les regulacions contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme.

Blockchain Service Network dóna la benvinguda al llenguatge de programació oficial

Red Date Technology: el desenvolupador del projecte nacional de blockchain de la Xina, Blockchain Service Network – introduït el Digital Asset Modeling Language com a llenguatge de programació unificat per a contractes intel·ligents per a BSN. El llenguatge de programació de codi obert i blockchain-agnòstic està sent desenvolupat per la start-up americana Asset Holdings de blockchain nord-americana i estarà disponible per als desenvolupadors de BSN el 2021.

Segons He Yifan, CEO de la companyia, el Digital Asset Modeling Language serà l’estàndard exclusiu per al desenvolupament d’aplicacions descentralitzades a la xarxa de serveis Blockchain. L’adopció del llenguatge de programació unificat per a contractes intel·ligents té com a objectiu millorar la interoperabilitat del BSN, ja que els desenvolupadors no necessiten reescriure els seus contractes intel·ligents cada vegada que hi desplegen una aplicació..

Punts clau

 • Es preveu que el llenguatge de modelatge d’actius digitals finalitzi el seu primer pilot el novembre de 2020 i que funcioni tant amb Hyperledger Fabric d’IBM com amb FISCO BCOS de WeBank..
 • El BSN continua integrar hi haurà més cadenes de blocs públiques, amb Algorand, ShareRing i Solana que es connectaran aviat.

Les campanyes educatives de Bitcoin apareixen a Hong Kong

Després de la publicació d’un anunci de Bitcoin a Apple Daily, un diari tabloide de Hong Kong, hi ha hagut una altra onada d’anuncis a tramvies i cartells publicitaris a Hong Kong..

Llançats per l’Associació Bitcoin de Hong Kong, els anuncis tenen com a objectiu sensibilitzar el públic sobre les criptomonedes com a alternativa als finançaments tradicionals. D’acord amb un anunci, hi ha cinc missatges publicitaris sobre els mèrits i els riscos de Bitcoin enmig d’una economia global que canvia ràpidament.

Punts clau

 • Els anuncis destaquen els mèrits econòmics de Bitcoin com a alternativa als finançaments tradicionals. Per exemple, l’oferta total limitada de BTC evita el problema de la inflació generalitzada causada per la impressió incessant de monedes fiduciàries.
 • Anuncis de Bitcoin amb l’eslògan "Sigues el teu propi banc" s’han situat davant de les seus dels principals bancs de Hong Kong, com HSBC i Standard Chartered, aixecant el debat sobre la inclusió financera a la regió.

#Bitcoin els anuncis es troben just davant #HSBC seu a #HongKong – és aquest un repte o un altre pas endavant per a la inclusió financera? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 11 de setembre de 2020

Les vendes al detall a la Xina van créixer per primera vegada el 2020

La borsa tant a la Xina com a Hong Kong va repuntar lleugerament aquesta setmana. El Shanghai SE Composite i el CSI 300 cotitzen actualment a 3.284 i 4.657, a partir del temps de premsa, amb un guany setmanal del 0,90% i 1,58%, respectivament. A Hong Kong, l’índex Hang Seng va augmentar un 0,92% aquesta setmana i se situa actualment en 24.694.

Els índexs del mercat xinès i de Hong Kong han repuntat lleugerament. Font: Trading Economics, Investing.com

El petit repunt del mercat borsari xinès ha estat impulsat pel creixement de les vendes al detall a l’agost. Segons l’Oficina Nacional d’Estadística, les vendes al detall de la Xina va créixer el 0,5% a l’agost, el primer creixement del sector minorista d’aquest any. El creixement minorista és coherent amb la recuperació econòmica de la Xina COVID-19.

Lliure per emportar

 • Tot i el recent creixement a l’agost, les vendes al detall es mantenen a la zona més feble de la recuperació econòmica de la Xina. En comparació, el creixement industrial va mostrar signes de recuperació més forts, ja que va créixer el 5,6% interanual a l’agost, superant les estimacions del 5,1%.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner