El xoc de Flash del 2 de juny de Bitcoin va produir alguns intercanvis: això és el que va passar

La setmana passada, el preu de Bitcoin (BTC) va anar en muntanya russa des de la nit del dilluns 1 de juny fins a la tarda del dimarts 2 de juny (hora UTC). Va augmentar fins a un màxim de tres mesos de 10.396 dòlars, per preu d’índex BTC d’OKEx, abans de caure en 800 dòlars en menys de 24 hores, provocant un bucle de liquidacions al costat d’un Interrupció de la moneda.

L’1 de juny, el preu de Bitcoin va augmentar de 9.450 dòlars a més de 10.000 dòlars, guanyant un vuit per cent. Després de la bomba, el preu va fer una correcció i va canviar de mà entre 10.050 i 10.200 dòlars (un rang molt reduït) durant les properes 10 hores. Al voltant del 2 de juny, a les 14:45 UTC, el preu va caure de sobte a gairebé 800 dòlars en deu minuts, baixant de 10.150 dòlars a menys de 9.400 dòlars, mentre que es liquidaven 347 milions de dòlars en intercanvis de derivats en només una hora..

La caiguda sobtada va deixar els preus de Bitcoin molt divergents en diversos intercanvis de derivats. BitMEX va ser el valor atípic més notable, que va tenir un contracte de permuta perpetu amb el preu més baix de 8.600 dòlars durant la volàtil acció. Els intercanvis perpetus en altres borses importants un cop van ser tan baixos com de 9.232 a 9350 dòlars per dòlar ICO Analytics dades.

intercanvis de preus bitcoinEls nivells més baixos entre borses de derivats el 2 de juny. Font: ICO Analytics

Per què va caure el preu de Bitcoin?

Els comerciants minoristes que hi participaven

A partir de les dades comercials d’OKEx, també vam detectar el risc que s’acumula després de la bomba esmentada. La proporció BTC Long / Short va augmentar a 1,76 des de 1,19 en menys de sis hores, cosa que indica que els comerciants minoristes perseguien la concentració per Fear of Missing Out (FOMO)..

proporció llarga / curta okex btcRelació llarga / curta OKEx BTC: 29/05 de 6:00 a 6/5 de 6:00 a.m. (UTC). Font: OKEx

A més, el nombre de transferències de Tether stablecoin (USDT) a les borses va augmentar durant la nit i va arribar al màxim històric d’uns 20.000, segons les dades de Glassnode. Glassnode també va assenyalar al seu Twitter que, “atès que el volum d’intercanvi d’entrada no va augmentar significativament, això implica una gran quantitat de dipòsits de Tether de mida petita”.

Les taxes de primes i finançament van atreure arbitratges

La prima de futurs caducada al juny de les principals borses va assolir un rang anualitzat del 26,78 al 41,92% el dimarts al matí, segons les dades de la companyia de préstecs criptogràfics. Babel. Des de BTC Quarterly Futures d’OKEx, hem vist com la prima augmenta de 160 dòlars a 70 dòlars.

Des que els comerciants i inversors minoristes van començar a incorporar FOMO amb un elevat apalancament, les taxes de finançament de les borses de derivats es van tornar bojos. Totes les taxes de finançament previstes van superar el 0,15% el dimarts al matí, segons el proveïdor agregat de dades d’intercanvi de derivats Bybt.

L’elevada prima en futurs i les altes taxes de finançament en permutes perpetues van atreure a molts comerciants d’arbitratge, que van passar a posicions curtes per aprofitar la diferència de preus.

Els indicadors tècnics van advertir d’una reversió

Després de l’enorme bomba de l’1 de juny, diversos indicadors tècnics van mostrar alertes de risc.

QCP Capital va assenyalar just després de la bomba a la seva emissió de Telegram que “ho veiem com un possible top a curt termini amb múltiples senyals d’inversió de TD en joc: un TD 9 setmanal (confirmat), un TD diari 13 (confirmat)”.

L’indicador TD 9/13 tendeix a ser precís en períodes de temps més alts perquè requereix 13 espelmes per tancar-se dins d’una estructura determinada.

Possible abocament d’una piscina minera desconeguda de BTC

CryptoRank va detectar que una piscina minera desconeguda havia mogut una gran quantitat de BTC el 2 de juny: un total de 4.513 bitcoins (uns 45 milions de dòlars). La mateixa sortida d’aquest grup miner el 20 de maig va coincidir amb la baixada de preus del 20 de maig.

A més, CryptoQuant va assenyalar al seu Twitter que les balenes havien traslladat monedes a algunes borses de derivats poques hores abans de l’abocament..

Open Interest (OI) a OKEx també va revelar possibles moviments de cripta balena. OI va augmentar de 640 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars) a 810 milions de contractes quan el preu de Bitcoin va augmentar per sobre dels 10.300 dòlars. La pujada de preus va provocar una gran quantitat de liquidacions de posició curta dilluns a la nit, però l’OI no va caure. Això indica que algunes balenes van obrir posicions curtes a la part superior del rang quan les ordres de liquidació van augmentar el preu.

Per què hi havia un preu tan ampli repartit entre permutes perpetues??

Aleshores, dimarts a la tarda (UTC), 2 de juny, el preu de Bitcoin es va estavellar sobtadament. Mentre que altres permutes perpetues de BTC van caure a un nivell de preus proper als 9.300 dòlars, el preu perpetu de BitMEX va caure fins als 8.600 dòlars.

El proveïdor de dades va registrar una diferència del -5,98% entre els permuts perpetus de BitMEX i el preu BTC de Coinbase Esbiaixar. Una quantitat total de posicions de 96 milions de dòlars es va liquidar a BitMEX en una hora.

inclinar bitmex xbtusd coinbase base btc-usdBitMEX – Coinbase Basis. 1/6 – 6/4. Font: Esbiaixar

En el seu Informe del 5 de juny, Arcane Research va dir que la situació va ser causada per un apalancament excessiu, que va provocar que les grans posicions es venguessin automàticament quan caigui el preu:

“Aquestes comandes de venda van baixar fins als 8.600 dòlars abans que s’omplissin totes. Aquesta cascada de liquidacions és el que va provocar la desviació de 1.000 dòlars en BitMEX respecte a altres borses ”.

Un gerent de productes de derivats criptogràfics, que vol mantenir l’anonimat, va dir a OKEx Insights:

“Hi ha massa ordres i liquidacions finals de stop loss que van acabar amb la liquiditat del llibre de comandes, cosa que va provocar una espiral de liquidació. No va ser fins a 8.600 dòlars que les comandes finalment es van omplir a BitMEX. Després del 12 de març, ens vam adonar que la cartera de comandes de BitMEX no era tan profunda com abans, però no és obvi en els dies de negociació normals “.

Yu Qing de SkyLine Capital va dir a OKEx Insights en els comentaris:

“Una sola liquidació molt gran podria desencadenar moltes petites posicions per explotar. Això conduirà a una fuga de liquiditat i deixarà una llarga metxa al gràfic, però quin nivell de preus podria provocar una liquidació molt gran és més aleatori “.

Si examinem el gràfic de liquidacions de BitMEX XBTUSD, podem trobar una posició de 10 milions de dòlars que es liquidarà a les 14:46:46 UTC, seguida d’una sèrie de liquidacions. Aquesta posició liquidada de 10 milions de dòlars va ser la més gran de tots els canvis de dimarts.

liquidacions bitmex xbtusdLiquidacions BitMEX XBTUSD. 1/6 – 6/4. Font: Esbiaixar

Problemes de liquiditat en curs a BitMEX

Tots els comentaris esmentats apunten a una cosa: BitMEX s’enfrontava a un problema de liquiditat.

D’acord amb CryptoDiffer, altres tres borses de derivats importants – OKEx, Huobi i Binance – tenien gairebé la mateixa quantitat de liquidacions que BitMEX el 2 de juny. No obstant això, el preu de permuta perpetu en aquests tres borses es va situar de manera similar al voltant dels 9.300 dòlars.

okex bitmex huobi binance ftxQuantitat de liquidacions per borses el 2 de juny. Font: CryptoDiffer

A més, mirant la difusió de l’oferta / oferta mitjana per canviar 10 milions de dòlars d’intercanvis perpetus de BitMEX el 2 de juny, la liquiditat de BitMEX es va assecar, multiplicant 40 vegades la diferència entre ofertes i demanades, un gran diferencial d’un 0,16% de mitjana al 6,36% per una comanda de compra de 10 milions de dòlars.

xbtusdBitMEX Perpetual Swap – Preu per nivells: 10 milions de dòlars ($). Font: Esbiaixar

Segons el proveïdor de dades Skew, el volum de transaccions diàries de BitMEX va caure significativament el 14 de març, dos dies després que el preu de Bitcoin caigués en un 50 per cent. Mentrestant, OKEx, Huobi i Binance van començar a superar BitMEX en volum diari de negociació els dies següents.

btc futures va agregar volums diarisFuturs BTC: volums diaris agregats. Font: Esbiaixar

El 8 de juny, per exemple, OKEx, Huobi i Binance van negociar 3.600 milions de dòlars, 3.271 milions de dòlars i 2.490 milions de dòlars en futurs en 24 hores, respectivament. BitMEX va negociar 1.922 milions de dòlars, segons el que es calcula Esbiaixar dades. Tot i que OI es va mantenir en un alt nivell de 0,83 milions de dòlars a BitMEX, el seu volum de negociació les 24 hores amb prou feines es classifica entre els tres primers llocs.

futurs btcIntercanvi de volums de futurs BTC 24 hores contra interès obert ($ bn). Font: Esbiaixar

La disminució del volum de negociació de BitMEX està correlacionada amb el seu baix rendiment durant períodes d’extrema volatilitat del mercat.

Durant els esdeveniments del 12 al 13 de març, la caiguda instantània de Bitcoin va provocar la major quantitat de liquidacions en els intercanvis de derivats criptogràfics. La criptomoneda més alta per capitalització de mercat va caure de 7.200 dòlars a 4.000 dòlars. BitMEX interrupció del comerç durant 25 minuts. En aquell moment, el preu de negociació més baix dels swaps perpetus de BitMEX, Binance i OKEx era de 3.596, 3.621 i 3.811 dòlars, respectivament. BitMEX també cotitzava al preu més baix de les borses.

En un entrevista amb Cointelegraph, el fundador i CEO de Celsius Network (CEL), Alex Mashinsky, va dir:

“Crec que van perdre els clients que havien de liquidar al març durant el xoc flash. A més, molts altres intercanvis ofereixen exactament el mateix producte i tenen moltes altres funcions que BitMEX no té, de manera que és més difícil per a BitMex reconstruir la base de clients. “

A principis d’aquest any, BitMEX en va experimentar un altre emissió de liquiditat al seu parell de negociació Ripple (XRP). El preu XRP / USD de BitMEX va caure ràpidament de 0,33 a 0,13 dòlars, una caiguda de gairebé el 60%, al voltant de les 14:00 UTC del 13 de febrer. Es va recuperar a 0,3277 dòlars en un minut.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map