El mercat de préstecs DeFi assoleix noves altures enmig de la nova competència CeFi

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Instantània del mercat DeFi

El mercat financer descentralitzat va mantenir el seu impuls alcista aquesta setmana, ja que el valor total bloquejat en els productes DeFi va passar de 12.01 milions de dòlars a 13.655 milions de dòlars. 

Uniswap va mantenir la seva posició de líder del mercat amb una quota de mercat del 22% del valor total en dòlars bloquejat. L’intercanvi descentralitzat també tenia el fons de liquiditat més gran i mantenia la dominància del volum de negociació fins al 48%. Cal destacar que el volum de negociació mitjà setmanal dels DEX va augmentar un 5% aquesta setmana.

En l’àmbit dels préstecs descentralitzats, Compound va continuar liderant amb una quota de mercat del 56%.

Impulsat pel creixement dels préstecs, el mercat DeFi va créixer un 13,6% del valor total bloquejatImpulsat pel creixement dels préstecs, el mercat DeFi va créixer un 13,6% del valor total bloquejat. Fonts: Pols DeFi i DeBank

El mercat de préstecs DeFi va recuperar una mica d’expressió aquesta setmana després d’un refredament a curt termini a mitjans de setembre. Tal com indica el proveïdor de dades DeFi Pulse, el valor total bloquejat en els protocols de préstecs descentralitzats només assolit un màxim històric de 5.100 milions de dòlars. 

El valor total bloquejat als mercats de DeFi i de préstecs va assolir un màxim històric de 13.655 milions de dòlars i 5.100 milions de dòlars, respectivament.El valor total bloquejat als mercats de DeFi i de préstecs va assolir un màxim històric de 13.655 milions de dòlars i 5.100 milions de dòlars, respectivament. Font: DeFi Pulse, OKEx Insights

El fabricant de protocols de préstecs descentralitzats també va assolir una fita important aquesta setmana. La seva moneda estable, Dai, va superar dimecres la marca de capitalització borsària de 1.000 milions de dòlars, segons el que indica Dades de CoinGecko.

Els protocols de préstec DeFi s’enfronten a una competència centralitzada

Tot i que el mercat de préstecs descentralitzats va recuperar el seu impuls positiu, els protocols de préstecs DeFi s’han enfrontat a una competència intensificada d’intercanvis de criptografia i d’emissors de moneda estable.

Circle, l’emissor de l’stablecoin USDC, té previst fer-ho introduir una creació de comptes empresarials d’alt rendiment. Els termes i les taxes van des d’un rendiment percentual anual del 8,5% en termes oberts fins a un compte APY a 12 mesos del 10,75%. A més, els pagaments d’interessos del USDC es paguen setmanalment i s’acumulen diàriament. 

Comparant els retorns DeFi i CeFi

Amb l’augment de les ofertes de criptografia de plataformes de préstecs centralitzades i descentralitzades, els usuaris poden, avui en dia, prestar o demanar prestat criptomonedes fàcilment. Les Stablecoins, que tenen com a objectiu preservar el valor al llarg del temps, són populars entre els prestataris i prestamistes de criptografia. Amb més empreses de criptografia de gran perfil que entren al mercat de préstecs, els usuaris ara poden comparar els rendiments oferts per les plataformes financeres centralitzades i descentralitzades.

DAI, USDT i USDC són les tres estables que ofereixen la majoria de plataformes de finançament centralitzades i descentralitzades. En general, les plataformes DeFi ofereixen rendiments de préstecs més elevats que les plataformes CeFi. Fulcrum, la plataforma de préstecs DeFi basada en el protocol bZx, va oferir el retorn més alt per a DAI i USDC (17,11% i 12,05%, respectivament). Actualment, el compost v2 ofereix la rendibilitat més alta per USDT, amb un 12,9%.

Rendiments actuals dels préstecs DAI, USDC i USDT entre les principals plataformes de préstecs CeFi i DeFi, a partir del 12 de novembre.Rendiments actuals dels préstecs DAI, USDC i USDT entre les principals plataformes de préstecs CeFi i DeFi, a partir del 12 de novembre. Font: Tarifa DeFi

En termes d’endeutament estable, Fulcrum té la rendibilitat mitjana mensual més elevada dels préstecs DAI, USDC i USDT.

El préstec de Stablecoin solia ser una àrea pràcticament inexplotada per a les plataformes CeFi. Tot i això, aquestes plataformes van començar a competir amb les plataformes DeFi després dels recents anuncis de suport a USDT de BlockFi i Bitfinex.

Rendiments actuals dels endeutaments DAI, USDC i USDT entre les principals plataformes de préstecs CeFi i DeFiRendiments actuals dels endeutaments DAI, USDC i USDT entre les principals plataformes de préstecs CeFi i DeFi. Font: Tarifa DeFi

Les plataformes de préstec CeFi ofereixen una protecció addicional als inversors

Les plataformes CeFi comencen a diversificar les seves ofertes de criptografia per a prestadors i prestataris, i tenen dos avantatges clau respecte a les plataformes de préstec DeFi.

En primer lloc, les plataformes centralitzades de préstec criptogràfic són custòdiques. La garantia dels usuaris la manté la plataforma de préstecs o un tercer custòdia. En el cas de BlockFi, el seu guardià, Bessons, va obtenir una llicència de confiança del Departament de Serveis Financers de l’Estat de Nova York: requisit per complir les necessitats específiques de reserva de capital i els estàndards de compliment bancari segons el § 100 de la Llei bancària de Nova York.

A més, les plataformes de préstec criptogràfic centralitzades tenen requisits de compliment més estrictes que les plataformes descentralitzades. Tot i que les plataformes de préstec DeFi estan en gran mesura no regulades, algunes plataformes de préstecs centralitzades requereixen que els usuaris compleixin les normatives contra el blanqueig de diners, com ara els controls de Know Your Customer, divulgant informació personal. Per exemple, BlockFi requereix els usuaris proporcionaran el seu número de seguretat social i informació bancària durant la sol·licitud de préstec.

Són creïbles les plataformes de préstec CeFi?

Tot i la protecció addicional dels inversors, la manca de credibilitat d’algunes plataformes de préstecs centralitzades va provocar el canvi dels usuaris a les plataformes de préstec DeFi.

Per exemple, recentment, Cred (US) LLC, un prestador amb llicència segons la Llei de prestadors financers de Califòrnia arxivat per al capítol 11 de protecció contra fallides a Delaware. El prestador ha suspès temporalment les entrades i sortides de fons a causa del mal maneig dels fons. A més, la cartera i la plataforma comercial Uphold ha deixat de col·laborar i està planejant accions legals contra Cred per incompliment de contractes i frau. 

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner