El màxim anual de BTC va coincidir amb la disminució del volum de negociació a tota la indústria

Resum de l’informe de microestructures OKEx Market d’octubre de 2020

A l’octubre, el preu de BTC, la moneda nativa de la xarxa Bitcoin, va romandre en gran mesura en una tendència alcista: va passar de 10.800 a 13.800 dòlars. El líder del mercat de criptomonedes va registrar el seu millor rendiment mensual (28%) des del mes d’abril. També va augmentar el seu rendiment anual fins al 90%, segons l’índex BTC d’OKEx.

Mentrestant, la capitalització total del mercat de les criptomonedes va augmentar fins a un altre màxim anual de 404.000 milions de dòlars, una xifra superior als 355.000 milions de dòlars de principis de mes, segons les dades de CoinGecko.

D’altra banda, la manca d’inversions de preus i la volatilitat van provocar una disminució del volum de negociació mensual, juntament amb el desig de desarriscar-se abans de les eleccions presidencials dels Estats Units. CryptoCompare es va assenyalar a la seva Revisió d’intercanvi d’octubre que els volums de derivats mensuals es van mantenir relativament estables a l’octubre, mentre que els volums puntuals van disminuir significativament. Segons l’informe, es van observar grans caigudes del 30% o més en els volums mensuals de negociació al comptat en molts intercanvis de primer nivell.

A finals d’octubre, segons dades de desviació, OKEx tenia l’interès obert agregat més alt per a futurs BTC en tots els intercanvis, amb 1.100 milions de dòlars. També tenia l’interès obert més alt per als futurs de Ether (ETH), amb 240 milions de dòlars. Tot i això, la mateixa tendència a tot el sector en volum puntual es va observar a l’informe de microestructures d’OkEx d’octubre. El volum puntual de la borsa va disminuir un 42% en comparació amb el mes anterior. Els volums de futurs i swap van registrar disminucions menors, al voltant del 16%.

Els volums de derivats es van mantenir relativament estables a l’octubre del 2020Els volums de derivats es van mantenir relativament estables a l’octubre de 2020. Font: OKEx

A l’octubre, el nombre de parells de negociació spot a OKEx va augmentar en 20. Ara hi ha 502 parells de negociació spot.

El percentatge de volum de negociació DeFi va augmentar

Tot i la caiguda dels preus de les fitxes al món de les finances descentralitzades, el volum de negociació de fitxes DeFi es va mantenir constant: només va baixar un 2% intermensual. La participació de DeFi en el mercat total de negociació de swap va passar del 13% al 16%.

Entre els swaps de DeFi amb marge d’USD, el testimoni de govern (UNI) i Chainlink (LINK) d’Uniswap tenen el volum mensual més gran, al voltant de 2.000 milions de dòlars cadascun. Tot i que el preu de la UNI va caure gairebé un 50% a l’octubre, continua sent el testimoni DeFi més popular del mercat.

UNI i LINK lideren permutes de DeFi amb marge d’USDT en volum de negociació a l’octubre de 2020UNI i LINK lideren permutes de DeFi amb marge USDT en volum de negociació a l’octubre de 2020. Font: OKEx

El conjunt de dades complet de l’informe de microestructures DeFi Market d’OkEx per a l’octubre pot ser descarregat aquí.

Augment del volum de futurs després que el preu de Bitcoin es trenqui amb 12.000 dòlars

Els futurs, el producte més cotitzat a OKEx, van veure caure els volums un 16% a l’octubre fins als 75.000 milions de dòlars.

OKEx ara ofereix un total de 196 instruments de futurs, 22 instruments més que al setembre, que van permetre als comerciants fer combinacions i operacions més complexes amb diferents dates de caducitat..

El mercat no va estar actiu la primera quinzena d’octubre. No obstant això, el preu de BTC va trencar un nivell de resistència clau de 12.000 dòlars el 21 d’octubre. El volum de futurs es va ampliar i va imprimir un màxim mensual.

Entre els futurs, els contractes amb marge de moneda eren més populars que els contractes amb marge d’USD. Per exemple, el futur trimestral més negociat de BTC (BTC_USD_201225) va generar un volum total de 16.900 milions de dòlars, mentre que el futur trimestral amb marges en USDT més negociat (BTC_USDT_201225) va registrar un volum mensual de 10.400 milions de dòlars..

El futur trimestral BTC amb marges de moneda segueix sent el producte més negociatEl futur trimestral BTC amb marges de moneda segueix sent el producte més negociat. Font: OKEx

Permuta el volum de negociació i la liquiditat

A l’octubre, el volum total de negociació de swap va disminuir un 17%, fins als 56.000 milions de dòlars. Tot i que l’intercanvi amb marge de moneda de BTC, amb un volum mensual de 13.200 milions de dòlars, encara està per davant del seu permut amb marge d’USD, la diferència entre els dos s’ha reduït a uns 1.000 milions de dòlars..

Per a les monedes alt, els instruments amb marge USDT eren més populars. Yearn.finance (YFI) i DFI.money (YFII) van augmentar dos llocs al rànquing de volums de swap amb marge USDT. Filecoin (FIL), que acaba de llançar el seu mainnet, va arribar al novè lloc. D’altra banda, el volum total de swap amb marge USDT de UNI va ocupar el quart lloc, amb un augment de 170 milions de dòlars des del setembre.

Els swaps amb marge en USDT són més populars per al comerç altcoinEls swaps amb marge en USDT són més populars per al comerç altcoin. Font: OKEx

Pel que fa als diferencials, l’intercanvi BTC amb marge USDT encara va quedar per darrere de l’intercanvi amb marge de moneda. La diferència demanada de BTC_USDT_SWAP, quan es negociava en BTC per valor de 300.000 dòlars, va ser del 0,0246%, en comparació amb un 0,0213% inferior al BTC_USD_SWAP. Tot i això, les dues xifres milloren lleugerament a partir del setembre.

Els swaps amb marge de moneda tenen diferències més estretes per a BTCEls swaps amb marge de moneda tenen diferències més estretes per a BTC. Font: OKEx

El novembre pot experimentar una forta recuperació del volum

A principis de novembre, juntament amb una forta concentració del mercat postelectoral, hi ha hagut un augment notable de l’activitat comercial. El volum de negociació acumulat de derivats a OKEx va augmentar un 21%, entre setmana. L’interès obert BTC agregat a OKEx també mostra una tendència alcista després d’un petit retrocés. A més, molts tokens DeFi han experimentat una inversió a principis de novembre i els comerciants ja estan demanant la baixa a aquesta secció del mercat.

OKEx publicarà el seu informe de microestructures de novembre a principis del mes que ve, així que estigueu atents.

Per als lectors interessats en més detalls i dades del mercat d’OkEx a partir de setembre de 2020, el conjunt de dades complet utilitzat en aquest informe pot ser descarregat aquí.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner