El blockchain transfronterer de Ant Group es va donar a conèixer abans de les vacances de la setmana daurada

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong

Els temes de compliment i seguretat estan superant els titulars de l’esfera de la criptomoneda i el blockchain xinesos aquesta setmana després que el Ministeri de Seguretat Pública xinès hagi afirmat que les monedes digitals s’han convertit en un canal de blanqueig de diners per a operadors de jocs il·legals, cosa que ha generat una sortida anual de RMB en bilions. Mentrestant, la base de dades de vulnerabilitats nacionals xineses va proporcionar més orientació sobre la seguretat de la cadena de blocs en publicar el primer estàndard de classificació de les vulnerabilitats de la cadena de blocs.

Aquí teniu tot el que potser us haureu perdut respecte a aquestes històries (i molt més) a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights.

Els operadors de jocs il·legals van moure bilions de RMB mitjançant monedes digitals

Liao Jinrong, el director general del Departament de Cooperació Internacional del Ministeri de Seguretat Pública xinès, dit que els operadors d’apostes il·legals han estat responsables d’una sortida anual de més d’un bilió de RMB.

Liao va destacar que alguns jugadors van utilitzar monedes digitals per a la transferència il·legal de fons. Va creure que el culpable de la sortida és la manca de supervisió de transaccions sospitoses per part d’institucions de tercers, proveïdors de serveis de pagament, comerciants i plataformes de comerç electrònic..

Punts clau

 • Segons Liao, és més difícil rastrejar les transaccions en monedes digitals que les de monedes fiduciàries a causa de la col·laboració entre empreses de pagament i organitzacions criminals, cosa que perpetua la narrativa comuna que les delictes criptogràfics fan servir.
 • El govern xinès ha intentat suprimir la transferència de fons per part d’operadors de jocs il·legals augmentant el cost d’obrir comptes de pagament a institucions no financeres, augmentant l’eficiència a l’hora d’identificar transaccions inusuals i exigint l’ús de noms reals per als titulars de comptes..

Primer estàndard de classificació de vulnerabilitats blockchain publicat per Chinese National Vulnerability Database

Base de dades nacional de vulnerabilitats de la Xina alliberat el seu estàndard de classificació de la vulnerabilitat de blockchain el 27 de setembre. Va utilitzar la gravetat i la dificultat de resolució d’errors com a dos criteris principals per avaluar les vulnerabilitats de blockchain, classificant-les com a risc alt, risc mitjà o risc baix..

Segons el CNVD, hi ha quatre categories en l’estàndard de classificació de vulnerabilitats de blockchain:

 1. Cadenes de blocs públiques
 2. Cadenes de blocs del consorci
 3. Contractes intel·ligents
 4. Ecosistemes

Punts clau

 • Tal com va afirmar el CNVD, la necessitat d’establir un estàndard de classificació de les vulnerabilitats de blockchain prové de la manca d’estandardització en els programes de recompensa d’errors que ofereixen diversos equips de projectes blockchain.
 • El CNVD també va afirmar que hi ha 412 vulnerabilitats de blockchain a la Xina, de les quals 100 es classifiquen en la categoria d’alt risc.

Ant Group va presentar Trusple per al comerç transfronterer

Ant Group, filial del gegant xinès de comerç electrònic Alibaba Group, desvetllat la seva plataforma de cadena de blocs transfronterera "Trusple" per donar suport a les petites i mitjanes empreses.

Construït amb el concepte de "la confiança és senzilla" en ment, Trusple té com a objectiu mitigar els problemes de confiança que comporten retards en els enviaments i pagaments. El contracte intel·ligent Trusple s’utilitza per executar ordres comercials i processar liquidacions de pagament automàticament per als bancs del comprador i del venedor.

Punts clau

 • Per optimitzar els processos transfronterers de Trusple, Ant Group s’ha associat amb bancs mundials de renom, com BNP Paribas, Citibank, Deutsche Bank i Standard Chartered..
 • A part de les iniciatives blockchain, Ant Group ha estat recentment llançat el seu banc virtual, Ant Bank, a Hong Kong. Ant Bank és el sisè prestador sense sucursals de Hong Kong i s’associarà amb AlipayHK per oferir serveis de préstec als seus 2 milions d’usuaris.

Les activitats de fabricació de la Xina segueixen sent sòlides abans de la setmana daurada

Aquesta setmana, la borsa de la Xina i Hong Kong va caure lleugerament. En el moment de la premsa, Shanghai SE Composite i CSI 300 cotitzen actualment a 3.218 i 4.587, amb una pèrdua setmanal de l’1,88% i l’1,4%, respectivament. A Hong Kong, l’índex Hang Seng va caure un 2,24% aquesta setmana i se situa actualment en els 23.503.

 Els mercats borsaris xinès i de Hong Kong van caure lleugerament. Font: Trading Economics, Investing.com

Oficina Nacional d’Estadística de la Xina va anunciar que l’índex de gestors de compres de fabricació al setembre va arribar als 51,5, un 0,5 més que l’agost. Segons NBS, el PMI robust al setembre és el resultat de la recuperació de l’oferta i la demanda. 

Punts clau

 • És probable que les properes vacances de la setmana daurada augmentin la demanda dels consumidors a principis d’octubre.
 • L’NBS va afegir que la producció creixent i les noves comandes d’aliments i begudes són els motors principals de PMI al setembre.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner