Demanda BitMEX, Iran Crypto Mining i un estrany moviment Bitcoin: Notícies de la setmana

La setmana passada a Crypto es va presentar una nova demanda contra el gegant de derivats de Bitcoin BitMEX, un estrany moviment de bitcoins extret el 2009, el govern iranià va prioritzar la mineria de criptografia entre altres notícies destacades.

Empresa matriu de BitMEX objecte d’una nova demanda RICO

La plataforma de comerç de derivats i intercanvi de criptomonedes BitMEX està sent demandada per la companyia puertorriqueña BMA LLC. Les acusacions llançades contra la plataforma popular inclouen l’orquestració d’un anell massiu de delictes financers.

Concretament, la demanda s’ha presentat al Tribunal de Districte dels Estats Units per al Districte del Nord de Califòrnia i afirma que la companyia matriu de BitMEX, HDR Global Trading, participa en una conspiració il·legal de diversos milions de dòlars que implica frau per cable, blanqueig de diners, transmissió de diners sense llicència i altres activitats il·lícites. A més, s’al·lega que la companyia va violar la Llei d’organitzacions influïdes i corruptes (RICO).

Mentrestant, HDR Global Trading ha eliminat les denúncies de la demanda com a poc més que “informació revisada […] eliminada d’Internet” presentada per “un arxivador en sèrie de reclamacions contra empreses que operen a l’espai de criptomonedes [que] és àmpliament reconegut per operar com un troll patentat ”. La declaració arriba dues setmanes després que BMA LLC presentés una demanda contra la firma blockchain Ripple.

Poc després que les notícies sobre la demanda comencessin a circular, BitMEX va experimentar una “interrupció important”, que va provocar que el seu motor de negociació es desconnectés. La plataforma va reprendre les operacions algunes hores després.

Punts clau

 • En cas que el cas contra BitMEX es prengués seriosament, es notaria una ondulació en tota la indústria de les criptomonedes. Tanmateix, BMA LLC anteriorment tenia com a objectiu intercanviar FTX derivats de criptomonedes per acusacions de manipulació de preus, però va abandonar el cas.
 • BitMEX ho ha estat perdre quota de mercat al mercat de derivats de criptomonedes cada vegada més competitiu. Les notícies sobre una demanda contra la seva empresa matriu probablement no reforçaran la seva reputació.
 • A diferència de la interrupció de BitMEX del 13 de març, que va coincidir amb la caiguda del preu de Bitcoin (BTC) fins als mínims de 12 mesos, el preu de la BTC es va mantenir relativament estable durant l’incident de tall.

Els bitcoins extrets a principis del 2009 van fer transaccions en cadena

Dimecres es van traslladar 50 bitcoins en dues transaccions des d’una adreça que havia romàs latent des de principis del 2009, extremadament aviat durant la vida de Bitcoin. Segons el rastrejador de transaccions de criptocurrency Whale Alert, “les monedes d’aquesta transacció es van extraure el primer mes de l’existència de Bitcoin”.

Aquests rars moviments van provocar una onada d’especulacions sobre que els bitcoins en qüestió poden (o no) pertànyer al creador anònim de Bitcoin, Satoshi Nakamoto. A més, el preu de la BTC va caure immediatament després que apareguessin les notícies, probablement causades pels temors que el fundador es preparés per vendre una gran quantitat dels bitcoins minats.

La darrera vegada que es van moure bitcoins extrets d’aquest període de temps va ser Agost de 2017.

Punts clau

 • El preu de Bitcoin va caure gairebé instantàniament un set per cent, cosa que il·lustra la rapidesa amb què reacciona el mercat de les criptomonedes a l’especulació sobre les monedes que Satoshi Nakamoto pot tenir.
 • La transacció també té implicacions més importants en el cas Wright contra Kleiman. Steve Shadders, director d’oficina de NChain apareix l’adreça que les monedes van ser enviades com a potencialment pertanyents a Craig Wright, que afirma ser el veritable Nakamoto.

L’Iran comença a redactar un pla nacional de mineria criptogràfica i pretén imposar més regulacions

El president de l’Iran, Hassan Rouhani, ha ordenat al govern del país elaborar un nou pla nacional per aprofitar la maduració de la indústria criptogràfica. En concret, va dir al Banc Central de l’Iran (CBI), al departament d’energia del país i als ministeris de tecnologia de la informació i la comunicació que creessin una proposta de mineria criptogràfica, amb facetes que s’ocupessin de la seva regulació..

Dos dies abans de l’ordre de Rouhani, el parlament de l’Iran proposat implementant les seves regulacions sobre divises i tràfic de divises en l’àmbit de les criptomonedes. A més, el projecte de llei té com a objectiu forçar el registre d’intercanvis de criptomonedes que donin servei als usuaris iranians amb el CBI.


Punts clau

 • El renovat interès de l’Iran per la mineria de criptografia a nivell nacional arriba mesos després de l’administració del president dels Estats Units, Donald Trump, evidentment acusat el país que utilitza la criptomoneda per eludir les sancions.
 • La possible implementació de regulacions de criptomoneda més estrictes es podria fer en un esforç per evitar la fugida de capitals fora de l’Iran.

El negoci de Bakkt creix a mesura que l’interès obert de CME Bitcoin assoleix nous màxims

Abans del llançament de la seva aplicació per a consumidors, la criptografia de Intercontinental Exchange, Bakkt, va afegir més de 70 clients al seu negoci institucional de custòdia d’actius digitals, Bakkt Warehouse. A més, els clients poden adquirir una assegurança per valor de 500 milions de dòlars.

Mentrestant, el tipus d’interès obert per a les opcions de Bitcoin a CME va assolir nous màxims històrics després de la recent notícia que Paul Tudor Jones inverteix en la criptomoneda líder (amb més precisió, en futurs de Bitcoin), a la qual es va referir com una naixent botiga de valor.

Punts clau

 • La millora de les rampes d’inversió institucional a l’espai Bitcoin i criptomoneda han estat en gran part responsables del dramàtic augment de l’interès institucional en l’espai. Mentre Bakkt continua creixent el seu negoci, és raonable esperar que aquesta tendència continuï.
 • L’interès obert per les opcions de BTC a CME està indicant que els inversors institucionals tenen un impacte més fort al mercat.

El congressista nord-americà proposa Advancing Blockchain Act

El congressista de Kentucky, Brett Guthrie, va presentar, juntament amb els membres del House Energy and Commerce Committee una factura enfocada a blockchain anomenat The Advancing Blockchain Act. El projecte de llei pretén reforçar els Estats Units en la seva carrera per situar-se al capdavant de les tecnologies emergents.

L’acte proposat té com a objectiu promoure l’ús de la tecnologia blockchain a l’economia nord-americana.

Punts clau

 • Els Estats Units no han estat exactament al capdavant de la tecnologia blockchain i les criptomonedes. El nou acte seria un pas significatiu per ajudar el país a mantenir el ritme de la competència exterior.
 • La Xina, l’oponent de la guerra comercial nord-americana, ha liderat fins ara la implementació de la tecnologia blockchain a escala nacional..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map