Com afecta el Brexit a la criptografia?

És el Brexit una oportunitat perquè el cripto es consolidi a Europa?

Les incerteses han anat enfosquint els mercats financers a mesura que s’intensificava la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i, fins ara, no hi ha final a la vista per a aquesta disputa comercial de llarga data entre les dues economies més grans del món. Malauradament, els mercats mai es queden sense incerteses i el Brexit n’és certament un. Amb Boris Johnson com a primer ministre, la possibilitat d’un Brexit sense acord és més gran que mai. Com han de jugar els inversors criptogràfics? Quines implicacions podrien tenir en termes d’accions de preus i desenvolupament de criptografia?

Què és el més recent??

Pot semblar relativament tranquil quan es tracta d’actualitzacions i actualitzacions del Brexit, però això s’assembla més a la calma abans de la tempesta. El parlament britànic tornarà del descans estiuenc la segona setmana de setembre i s’espera que el primer ministre Johnson mantingui una sèrie d’intensos debats amb els legisladors que intentin evitar un Brexit sense acord. El primer xoc és probable que surti 9 de setembre quins diputats tenen previst discutir l’informe d’avanç sobre el repartiment del poder a Irlanda del Nord. Mentrestant, el líder laborista Jeremy Corbyn podria demanar un vot de censura contra el primer ministre Johnson ja 3 de setembre.

Quan Johnson va assumir el timó com a primer ministre, la possibilitat que el Regne Unit surti de la UE sense un acord és cada dia més semblant. En un informe, el think tank Institute for Government amb seu al Regne Unit creu que la possibilitat que el Regne Unit surti de la UE amb un acord és molt reduïda, fins i tot un vot de censura probablement tampoc bloquejaria la sortida sense acord.

Què passarà, doncs, després del lliurament d’un Brexit sense acord? Tot i que és poc probable, què passa si l’acord del Brexit canviava?

Els reptes

Encara no està clar l’escala d’impacte que podria suposar un Brexit sense acord per al Regne Unit i l’economia mundial. No obstant això, l’última declaració del Banc d’Anglaterra podria proporcionar una pista. Tot i mantenir els tipus d’interès de referència sense canvis, el BoE destacat el risc de la desacceleració del creixement subjacent a causa del Brexit, dient que el creixement “sembla que s’ha desaccelerat des del 2018 fins a una taxa inferior al potencial, reflectint tant l’impacte de la intensificació de les incerteses relacionades amb el Brexit sobre la inversió empresarial com el creixement global més feble en el comerç net. “A més, el MPC també va dir:” L’evidència de les empreses fins a mitjan juliol suggereix que la incertesa sobre la futura relació comercial del Regne Unit amb la Unió Europea s’ha consolidat “.

“Les proves de les empreses, fins a mitjan juliol, suggereixen que la incertesa sobre la futura relació comercial del Regne Unit amb la Unió Europea s’ha consolidat”. – Banc d’Anglaterra

Les dades econòmiques han estat explicant la mateixa història. El PMI fabricant del Regne Unit es va mantenir a 48 al juliol, la lectura més baixa en 6,5 anys. L’indicador d’optimisme empresarial CBI va caure 19 punts fins als -32 el 3T d’aquest any, que és el nombre trimestral més feble des del 3T16 i les incerteses relacionades amb el Brexit hi van jugar un paper important..

Font: IHS Markit; tradingeconomics.com Font: CBI UK; tradingeconomics.com

El comerç és una de les principals preocupacions dels mercats perquè la UE és el soci comercial més gran del Regne Unit. Les dades mostren que gairebé la meitat del Regne Unit va exportar béns i serveis a països de la UE. Tot i que és massa aviat per determinar com serà el panorama comercial entre el Regne Unit i la UE a l’era posterior al Brexit, però, en general, s’espera que els mercats augmentin el cost del comerç transfronterer per a les empreses del Regne Unit i, finalment, pugui produir un impacte negatiu als mercats financers.


Comprovació d’actius creuats

Tot i que el resultat final del Brexit segueix sent en gran mesura variable, els mercats semblen tenir parcialment un preu –en el potencial impacte negatiu d’un escenari sense acord. A la nostra publicació anterior “Bitcoin i un món caòtic”, hem revisat el rendiment dels actius creuats durant l’etapa inicial del Brexit i els fonaments que hi ha darrere, i és clar que els actius de refugi segur com l’or van superar la lliura i el FTSE en aquest període de temps. Quan avançem ràpidament la cronologia a finals del 2018, aquesta tendència s’ha fet més notable, sobretot després del retard del vot significatiu..

Mirant on som ara, GBPUSD es troba en els rendiments mínims plurianuals, amb rendiments de deu anys a la baixa fins a registrar mínims inferiors al 0,5%. Per descomptat, podem afrontar les preocupacions de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, però el Brexit hi ha tingut un paper fonamental i esperàvem que el brexit continuï produint impacte en els principals actius relacionats amb el Regne Unit a curt termini.

A més de l’or, el rendiment cridaner de Bitcoin és massa difícil d’ignorar. Tant si el bitcoin és un or digital com si no, aquests acalorats debats no semblen capaços d’aturar els bous de la criptomoneda. Sens dubte, Bitcoin comparteix no totes les qualitats i les característiques de l’or, sinó algunes, com ara el valor de la reserva. En un món on les incerteses i els mercats eren addictes als diners barats i als tipus d’interès baixos, el bitcoin és particularment atractiu per a alguns inversors.

Font: tradingview.com

Impacte del Brexit a Crypto

Bitcoin ha augmentat més del 1000% des de l’anunci del resultat del referèndum sobre el Brexit i s’espera que continuï enfocant-se, ja que el parlament britànic es reprendrà en unes dues setmanes. Una enquesta recent mostra que els analistes criptogràfics creuen que el Brexit produirà un impacte positiu en preus de criptografia més amplis.

Font: Cindicator Analytics

A estudiar de Cindicator Analytics publicat el 28 de març de 2019, es mostra que el 63% dels analistes enquestats pensen que el Brexit continuarà sent una de les principals fonts de riscos i incerteses als mercats i que el cripto es podria beneficiar d’aquest sentiment. Més que El 73% dels analistes van dir que invertirien en criptomoneda a la seva cartera quan la gana pel risc és baixa als mercats. Entre ells, les criptografies de majúscules com BTC, ETH i LTC serien les seves preferències.

Per contra, al voltant del 19% dels analistes creuen que el Brexit no tindrà cap impacte significatiu en la criptografia. Un altre 19% creu que el Brexit provocarà un impacte cripto una mica negatiu.

Per contra, al voltant del 19% dels analistes creuen que el Brexit no tindrà cap impacte significatiu en la criptografia. Un altre 19% creu que el Brexit provocarà un impacte cripto una mica negatiu.

L’estudi també constata que més del 51% dels especialistes veuen que l’adopció de criptografia ha augmentat i és capaç d’actuar com a cobertura en una situació econòmica incerta. D’altra banda, el 15,6% creu que l’adopció de criptografia continua sent baixa i encara massa arriscada per utilitzar-la com a cobertura d’una cartera.

No obstant això, molts dels predictors creuen que es podria adoptar més ràpidament la tecnologia blockchain al Regne Unit, ja que s’utilitzaria cada vegada més en el comerç transfronterer.

Conclusió

Les creixents tensions geopolítiques han convertit la paraula “cobertura” en l’última paraula de moda dels mercats financers. Ja sigui bitcoin o, en general, la criptografia és una eina de cobertura o no, les seves correlacions amb els actius tradicionals s’acosten cada dia. El desenvolupament del Brexit és sens dubte un tema important en el 4T, s’espera que augmenti la volatilitat ja que el Brexit es desenvoluparà aviat sota el lideratge del primer ministre Johnson. Els comerciants criptogràfics i els gestors tradicionals de diners podrien aprofitar aquestes condicions volàtils per pujar als mercats.

A més, un Regne Unit posterior al Brexit també presenta una oportunitat per reformar el panorama normatiu, ja que el país deixarà d’estar obligat a les normes de la UE. S’espera que el Regne Unit adopti un enfocament més proactiu per adoptar la innovació blockchain, que també podria resultar en una major acceptació dels actius criptogràfics..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map