3 raons per les quals el preu d’ETH va afectar el gas i el que està en joc per al futur d’Ethereum

Ethereum ha tingut un fort 2020, com a mínim. El preu de la moneda nativa del projecte, Ether (ETH), ha augmentat aproximadament el 200% fins a la data actual, en el moment d’escriure aquest article, amb un 90% del total de l’oferta circulant a posicions rendibles.

Què està impulsant la notable demanda del primer i principal altcoin? OKEx Insights s’endinsa en els factors fonamentals que afecten el preu de l’Eter alhora que realitza una anàlisi tècnica per examinar cap a on podria anar d’aquí.

Gràfic de preus OKEx per Ether (ETH). Font: OKExGràfic de preus OKEx per Ether (ETH). Font: OKEx

Ethereum 2.0 està impulsant la demanda d’apostes

El factor més evident que fa augmentar el preu de l’Eter és el llançament previst d’Ethereum 2.0, el testnet del qual va entrar en directe el 4 d’agost.

La propera evolució de la segona plataforma de criptomonedes més gran farà la transició de l’algoritme de consens de la xarxa d’un mecanisme de prova de treball intensiu en energia a un model de prova de participació més respectuós amb el medi ambient. En lloc de confiar en els miners per verificar les transaccions a la cadena de blocs d’Ethereum, el model PoS d’entrada depèn dels dipositants (aquells usuaris que acumulen sumes d’Eter) per mantenir la seguretat de la xarxa..

Els grups d’interès d’Ethereum 2.0 seran els que rebran recompenses en blocs en el nou sistema, que alguns poden considerar com una oportunitat per obtenir ingressos passius. Tot i això, per participar com a validador, caldrà un usuari 32 ETH – el valor dels quals és d’aproximadament 12.400 dòlars, en el moment d’escriure aquest escrit.

Amb l’augment de la demanda per convertir-se en un validador a mesura que el llançament d’Ethereum 2.0 s’acosta cada vegada més, és lògic que la demanda d’acumular 32 èter a un preu desitjable sigui parcialment responsable de l’augment del preu de l’ETH.

Els volums de derivats d’Ethereum estan assolint nous màxims

L’augment dels preus de l’èter també es pot atribuir, almenys en part, a l’augment del volum de negociació de derivats ETH.

Tot i que els futurs de Bitcoin dominen el mercat de derivats de criptomonedes, el volum de negociació dels futurs Ether augmenta i augmenta ràpidament. Al setembre de 2019, la proporció entre els futurs ETH i BTC era aproximadament del 8%. Com assenyala El bloc, aquest nombre ara ha crescut fins al 29%.

Els volums diaris agregats de futurs sobre ETH també han augmentat dràsticament en els darrers mesos, aproximadament a prop de 14.000 milions de dòlars, segons les dades obtingudes de l’inclinació. La companyia d’anàlisi de dades també assenyalat aquell diumenge, 2 d’agost, es van veure volums màxims històrics.

Gràfic que il·lustra els volums diaris agregats de futurs sobre ETH. Font: esbiaixadaGràfic que il·lustra els volums diaris agregats de futurs sobre ETH. Font: esbiaixada

Concretament a OKEx, també hem vist un augment significatiu dels volums diaris de futurs ETH, que recentment ha assolit aproximadament 3.500 milions de dòlars, notablement superior al màxim de març, aproximadament de 2.000 milions de dòlars..

Gràfic que il·lustra els volums diaris de futurs ETH a OKEx. Font: esbiaixadaGràfic que il·lustra els volums diaris de futurs ETH a OKEx. Font: esbiaixada

L’interès obert a OKEx va continuar establint nous rècords la setmana passada i va assolir el màxim històric de 352 milions de dòlars a primera hora del matí del 2 d’agost, que era gairebé el doble del màxim anterior vist al febrer..

Els futurs ETH obren interès. Font: OKExEls futurs ETH obren interès. Font: OKEx

A més, el creixent entusiasme per negociar ETH augmenta ràpidament el cost de mantenir posicions llargues. Les taxes de finançament de l’ETH van augmentar per sobre del 0,2%, cada vuit hores. Aquest és un senyal evident que el mercat està sobreescalfat, ja que una taxa de finançament del 0,2% significa que un comerciant amb apalancament de 20 vegades paga un 4% cada vuit hores.

Taxa de finançament d’intercanvi perpetu ETH. Font: OKExTaxa de finançament d’intercanvi perpetu ETH. Font: OKEx

La mania DeFi està bloquejant ETH

Tot i que Ethereum 2.0 està a l’horitzó, les finances descentralitzades ja són aquí, i la mania que l’envolta sens dubte fa augmentar el preu de l’Eter.

Les finances descentralitzades inclouen una gran varietat d’ofertes no custodials, però les més destacades i publicitàries són les que ofereixen tipus d’interès altíssims. En un esforç per cobrar la moda de DeFi, els usuaris han dipositat ETH en massa. Segons DeFi Pulse, actualment hi ha 4.282 milions d’èter tancats a DeFi, un augment prop del 20% respecte als 3.426 tancats només un mes abans. En termes de dòlars americans, la quantitat d’ETH bloquejats val aproximadament uns 1.666 milions de dòlars.

Gràfic que il·lustra la quantitat d’Eter bloquejat a DeFi. Font: Pols DeFi

A més, els preus del gas Ethereum han augmentat gairebé 20 vegades des de principis d’any, segons les dades d’Etherscan, i el creixement del consum de DeFi i de gas mostra una correlació positiva.

Taula de preus mitjans del gas d’Ethereum. Font: EtherscanTaula de preus mitjans del gas d’Ethereum. Font: Etherscan

La moda de l’ICO s’ha desaparegut (però no s’ha oblidat)

L’immens bombo que envolta les finances descentralitzades centrades en Ethereum recorda a la moda de recaptació de fons altcoin del 2017 i principis del 2018.

Coneguts com a ofertes inicials de moneda, o ICO, els esforços de recaptació de fons impulsats per Ethereum van ser essencialment la versió de la indústria de les criptomonedes de l’oferta pública inicial tradicional, o OPI, menys la regulació. Les empreses o persones que vulguin recaptar diners per crear un nou projecte de criptomoneda podrien emetre fitxes basades en Ethereum a inversors a canvi d’Ether.

En la majoria dels casos, els tokens recentment emesos es podrien vendre per obtenir grans beneficis un cop emesos i llistats a borses de criptomonedes. Això, al seu torn, va impulsar la demanda d’ETH, ja que els inversors que buscaven beneficis buscaven abocar ETH en totes i totes les vendes de token disponibles. Al cim de la bombolla ICO, un èter valia poc menys de 1.500 dòlars.

Gràfic que il·lustra el pic dels preus de l’ETH a principis del 2018. Font: CoinGecko

Anàlisi tècnica de l’ETH: l’èter està sobreescalfat?

El repunt de preus d’Ethereum, que va començar a mitjans de juliol, ja ha generat beneficis per al 90% dels titulars d’ETH. Quan analitzem els moviments històrics de preus, observem que l’actiu es va enfrontar a una retrocés la darrera vegada que un percentatge tan elevat de l’oferta d’èter va obtenir beneficis..

Èter: percentatge d’oferta en beneficis. Font: GlassnodeÈter: percentatge d’oferta en beneficis. Font: Glassnode

Com podeu veure al gràfic de retrocés de Fibonacci traçat des del mínim de mitjans de juliol fins al màxim de diumenge passat, el ràpid col·lapse no va aconseguir que el preu arribés al nivell de retrocés de 0,5 Fibonacci. A més, el preu està sent suportat per la MA60 d’una hora. Això indica que la segona criptomoneda més gran per capitalització borsària encara es troba en una fase molt alcista.

Podem continuar mirant i veient si el MA60 d’una hora continua actuant com a suport. Si falla aquesta mitjana mòbil, el següent nivell d’assistència rondarà els 353 dòlars. Mentre el preu de l’ETH no baixi d’aquest nivell, la seva tendència a mig termini es manté alcista, però també significa que és possible un altre retrocés del 10%.

Gràfic OKEx ETH Perpetual Swap 1h - 8/5. Font: OKEx, TradingViewGràfic OKEx ETH Perpetual Swap 1h – 8/5. Font: OKEx, TradingView

Veient el gràfic setmanal, trobaríem encara més senyals alcistes que ETH acaba de sortir de la seva zona inferior d’un any de durada i està reorientant el màxim de 830 dòlars el passat mes d’abril. Això suposaria un possible retorn elevat del 127%.

Gràfic OKEx ETH Perpetual Swap 1W - 8/5. Font: OKEx, TradingViewGràfic OKEx ETH Perpetual Swap 1W – 8/5. Font: OKEx, TradingView

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner