Унифициран акаунт на OKEx: Как маржът на портфейла е от полза за търговците и ликвидността в действителност?

На 18 януари бяхме домакини на разговори на OKEx с трима търговци, за да обсъдим OKEx Unified Account – тук са акцентите!

OKEx ще стартира своята чисто нова система за търговия, Unified Account. Потребителите могат едновременно да търгуват спот и деривати в множество валути от една сметка, без да се налага да прехвърлят средства напред и назад между множество сметки – което прави процеса на търговия по-лесен от всякога.

В тези разговори с OKEx ние поканихме трима търговци да дадат своя поглед върху новия Унифициран акаунт. Lennix Lai, директор на финансовите пазари в OKEx, модерира този панел с нашите трима отличени гости:

  • Джоузеф Чанг, съосновател на Liquibit
  • Сам Трабуко, търговец в Alemeda Research
  • Дани Юан, съосновател на 8 Blocks Capital

По-долу е даден кратък откъс от акцентите от тази дискусия на OKEx Talks. За да гледате цялото видео, Натисни тук!

____________________________________________________________________________

Леник Лай: Мисля, че първият въпрос към нашите гости е: Бихте ли намерили наистина капиталоемко търгуване на всички борси в момента? Не само в OKEx, но и на всички други борси – така че, капиталово, мислите ли, че това всъщност е притеснение за търговските фирми?

Сам Трабуко: За да отговоря на това, всъщност мисля, че ще взема малко анекдот от 12 март, който е ден, за който съм сигурен, че някой в ​​крипто търговията си спомня.

Скоростта на блокчейн стана изключително бавна; по принцип беше невъзможно да се прехвърли някое спот – например BTC, например – между две борси. Отнемаха ни часове и часове и това е точната причина, че един тон различни продукти, които бяха почти идентични между две различни борси (като например тримесечията OKEx и тримесечията Huobi), търгуваха на наистина различни премии на място за часове и часове. Невъзможно беше да се затвори този спред за много хора, защото те просто не можеха да получат капитала между двете борси. Подобни неща се случваха на целия пазар, във всеки продукт.

Това е краен пример, но през цялото време се случва нещо по-малък мащаб. Не можете просто да прехвърлите. Не можете да решите, че искате капиталът, който имате на една борса, да бъде на друга и той да бъде незабавно там. Всъщност трябва да го преместите и блокчейните не са склонни да бъдат незабавни. Това е наистина мащабен проблем за фирма като Alameda, която търгува с всеки продукт, на всяка борса и има множество различни видове капитал, които се движат наоколо. Проблем е, че всъщност нямаме невероятно решение. Наистина не мисля, че съществува удивителен, защото най-добрите сделки за даден момент се променят доста бързо – особено на пазар, толкова луд, колкото крипто е напоследък.

Можем да решим в рамките на няколко минути, че искаме огромна позиция в този един продукт на тази една борса и след това той може да стане много по-малко привлекателен в рамките на един час и трябва да преместим капитала през блокчейна към нещо друго. Капиталовата ефективност е огромна грижа за нас през цялото време. Това е нещо, за което вероятно прекарваме много по-висок процент от времето си, обмисляйки, отколкото хората биха могли да очакват, и като цяло всеки ход, за да направим управлението на капитала по-ефективно – като преминаване към система с различни маржове като новата маржин система на OKEx – просто има тенденция да направете така, че търговията да е по-добра, защото имате повече възможности и не е нужно да имате конкретна грижа за това какъв капитал имате на определено място. Просто ви позволява да правите повече сделки, което винаги е добре за нас.

Леникс: Какво ще кажеш за теб, Дани? Имате ли неограничен капитал за търговия, така че да нямате проблеми с капитала?

Дани Юан: Е, нашият капитал вероятно е много по-ограничен от Alameda и наистина е супер интензивно да търгуваме на всички борси – особено деривати, което е по-голямата част от това, което търгуваме.

Много борси – особено OKEx, Huobi и няколко други – изискват да имате отделни фондове за търговия с фючърси с маржове и маржови суапове. Имаме фючърси с марж на USDT и суапове с марж на USDT, така че трябва да отделим отделни средства, за да търгуваме с всички тези различни монети. Става интензивно.

Ние търгуваме над 40 различни основи, така че бихме искали да използваме напълно всичките си средства, когато търгуваме. За да се върнем, знаете, няколко 100% ROI всяка година, ние използваме прилично количество лост, когато търгуваме с деривати. Поради риска от ликвидации, ние искаме да използваме много безопасно количество ливъридж, което сметнем за подходящо за продукта, така че обикновено ограничаваме нашите точни размери въз основа на наличния капитал за конкретния продукт.

Леникс: Какво ще кажеш за теб, Джоузеф? Фокусирате ли се само върху един единствен продукт или също трябва да търгувате много?

Джоузеф Чанг: Вероятно търгуваме до 20 базови борса на, да го наречем, осем до 10 борси. Имаме същите проблеми, които всички останали току-що споменаха.

Предполагам, че е полезно да се сравнява с традиционните класове активи. Ако сте в акции – знаете, валута и стоки – като цяло тези пазари са много развити. Имате главни брокери. Имате централни клирингови къщи. Имате попечители, които могат да ви помогнат да оставите всичките си активи на едно място, като същевременно имате възможност да търгувате на различни места. В крипто все още не сме там, нали?

Искам да кажа, че в повечето случаи е необходимо да се финансира предварително всяка сделка на всяко място. Имам предвид, че има някои изключения, но това обикновено е правило. Това е много неефективно, така че наистина трябва да вземете предвид всички фактори, които Дани и Сам току-що споменаха, за да управляват риска – и става, че за една и съща сума на капитала можете да поемете много повече експозиция и други класове активи, отколкото вие може в крипто, потенциално.

Това резюме е редактирано и съкратено за по-голяма яснота.

Искате ли да изпробвате Унифицирани акаунти за себе си? Обърнете се как да го тествате тук.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner