Участниците на пазара обсъждат последните ценови действия на Биткойн и какво може да има бъдещето за крипто пазарите – Обобщение на чата на Fireside

На 31 юли OKEx беше домакин на чат край огъня, озаглавен "Тупик или превключване на мощността: Проучване на възможностите на вълната на растеж & по-голяма конвергенция с традиционните пазари."

Тъй като пространството на цифровите активи нараства, все повече играчи скачат на пазара, за да предлагат достъпни решения за крипто потребление и търговия. От друга страна, неотдавнашното ценово действие на Биткойн – заедно с бума на DeFi – повдига нови въпроси за бъдещето и устойчивия растеж на пазара.

Възможно ли е да се появи нова фаза на разпределение на капитала или всичко ще бъде "възстановен в ред"? Как променящите се тенденции засягат поведението на крипто търговията и връзката на по-широката индустрия с "традиционни" самият свят? Обсъдихме всичко това в нашия чат край огъня, обобщение на който е по-долу.

Гости

Чатът край огъня беше модериран от Селим Баек, мениджър за бизнес развитие на OKEx за APAC. Сред гост-участниците бяха Бенджамин Рот, глобалният ръководител на търговията в Kenetic Tradings; Jae-Hong Kim, водещият количествен търговец в WaveBridge; Дани Юан, съосновател на 8 Blocks Capital; и Джъстин д’Анетан, мениджър продажби на Diginex.

Гледайте дискусията тук.

Кратък откъс

Селим: Ще започнем с това, което се случва с цената на биткойн. Тъй като днес достигнахме 11 000 долара, просто исках да чуя вашето възприемане на този внезапен скок и нестабилността на цените, които видяхме тази седмица и последната.

Ще видим ли най-накрая да се появява различен модел или пазарът ще се върне обратно в задънена улица? Джей, знам, че си водещ квант трейдър в WaveBridge, имаш ли мнение за текущата ситуация? Какво е вашето мнение за нивата на цените на BTC в днешно време? 

Джей: Както споменахте, наскоро наблюдавахме исторически ниска волатилност и нива на обем след коронарната катастрофа, която спря пазарите до преди седмица – когато започнахме да наблюдаваме резки печалби.

Най-новият скок, според нашия анализ, може да бъде свързан с кумулативното нарастване на парите, които се вливат в борсите, както и с експоненциалното нарастване на DeFi, което от своя страна е увеличило търсенето на Ethereum и ERC токени.

По отношение на крипто деривативите, видяхме, че обемите са почти удвоени от миналата година и виждаме това като положителен знак, че пазарът продължава да узрява.

Наскоро видяхме и благоприятни регулаторни съобщения, което може да бъде само добра новина за крипто. По отношение на това какво означава това в обозримо бъдеще, увеличаването на волатилността води до увеличаване на обема – по този начин това означава само повече възможности за нови участници на пазара. Според нас като цяло увеличаването на волатилността не трябва да се разглежда като проблем, а като възможност за зреене.

Селим: Бен, като глобален ръководител на търговия за високочестотна търговска фирма, какъв е твоят подход към цялостния модел на пазара до момента?

Бен: Ще се съглася с Джей! Добре е да сме извън този диапазон, в който сякаш бяхме заседнали – поне по отношение на биткойните.

Предполагам, че беше ръководен от Ethereum, който сам по себе си беше ръководен от възхода на DeFi, за който мисля, че ще говорим по-късно в панела. Това е доста интересно. Имам много мисли около това.

За биткойните имаше значителна консолидация в този диапазон и хората широко гледаха на тази зона от 10 000 до 10 400 долара като съпротива. След като преминахме през това, изненадващо изстреляхме още 10%.

Като цяло съм бичи. Но единственото предупреждение е, че всички са бичи. Това, което обикновено се случва в този вид среда е, че дори да получите повече пари в космоса, ще получите доста остри обрати – тъй като много хора вероятно са малко закъснели за митинга и знаете много слаби ръце.

Всъщност вече видяхме това през последните няколко дни, когато пазарът мелеше по-високо и след това изведнъж падна с 5% в пространството на една петминутна свещ. Очаквам повече от това напред, което за нас е страхотно, като високочестотна фирма. Това са условията, на които се радваме и мисля, че нарастващият пазар с по-големи обеми и по-голяма нестабилност е нещо като перфектната буря за всички. Повечето хора правят пари, виждате по-големи обеми и това води повече хора в пространството.

Виждате и благоприятния регулаторен климат, който Джей спомена. Мисля, че там има много заден вятър, но бих бил предпазлив и внимателен с размера на ливъридж, защото вероятно ще бъде нестабилен.

Селим: Какво е вашето общо отношение към търговията с крипто деривати тази седмица? Какво предвиждате?

Дани:  Като високочестотна фирма за търговия, ние също повтаряме това, което казва Бен. През изминалия месец или така, видяхме цената на BTC доста стабилна около нивото от 9 000 долара. Видяхме в Twitter, че хората казват "о, подразбираща се нестабилност при най-ниското време, реализираната волатилност е на най-ниското ниво за всички времена." Но през последната седмица или нещо подобно, BTC се е повишил с 20%, така че волатилността също е била 20-30 пункта от ниския диапазон 30-40. През следващите месец-два мисля, че нестабилността ще бъде съобразена с това, което очаквам, и не очаквам да стане много по-висока.  

Ако погледнете например пазара на опции на OKEx, ще знаете, че едномесечната волатилност се доближава приблизително до реализираната тримесечна волатилност. Som Не мисля, че волатилността в този момент ще се повиши.

Бен: Ще скоча – съгласен съм, Дани! Мисля, че структурата на пазара има тенденция да води до по-високи изблици на нестабилност. В посока надолу, много от продуктите с деривати са с маржова маржа, така че получавате тази изпъкнала ситуация отдолу, където стойностите на обезпечението на хората намаляват.

В същото време, когато пазарът намалява, той има тенденция да подчертава екстремни движения надолу. Така че, на бичи пазар, бих очаквал това, което Дани каза, че макар и да имаме малко движение сега, едва ли ще бъде изключително нестабилно, освен ако не преодолеем рекорда за всички времена на 20 000 долара. Не задържам дъх за това през следващите няколко месеца, но се надявам – оптимист съм – може да го тестваме през 2021 г..

Това резюме е редактирано за по-голяма яснота.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner