Синтез на активи: чисто нов път към токенизирани активи от реалния свят

В OKEx ние постоянно гледаме към бъдещето – и вярваме, че това означава DeFi.

За да разпространи посланието, нашият главен изпълнителен директор, Джей Хао, провежда нова виртуална поредица от кръгли маси #OKExDeFi с лидери от различни индустрии, за да обсъди техния напредък, прозрения и бъдещи планове в децентрализираното финансиране.

В тази кръгла маса Джей интервюира Джордан Момтази, основен сътрудник на Synthetix. Йордания помогна да изведе протокола Synthetix от своята бяла книга до третия по големина проект DeFi в крипто. Той ръководи операциите по проекта и идва с множество стартиращи и корпоративни преживявания, включително PayPal и Singtel.

Ето основните акценти от кръглата маса.

Джей: Освен че осигурява децентрализирана експозиция във веригата на който и да е актив, особено на активите от реалния свят, Synthetix позволява на потребителите да търгуват с деривати от тези активи – от стоки до акции. Как Synthetix увеличава достъпа на потребителите до традиционните финансови пазари?

Джордан: Първото очевидно нещо, за което наистина се застъпваме, е безразрешителният характер на платформата. Той е децентрализиран и постепенно става все по-децентрализиран, но е без разрешение. Няма процес за регистрация на акаунт, няма ограничения – това е просто протокол, който позволява на потребителите да взаимодействат с тези активи.

Извън самите синтезатори и експозицията, която можете да достигнете до тези активи, ние също сме изградили интерфейс за двоични опции. Двоичната опция е начин потребителите да използват активите, които имаме, и очевидно да правят прогнози за резултата от определени събития или цели. Също така изграждаме фючърсна платформа, подобна на dYdX и куп други предстоящи децентрализирани фючърсни платформи.

Стремим се да бъде децентрализираният BitMEX, така че наистина се опитваме да донесем това решение по децентрализиран и без разрешения начин за потребителите. Има редица продукти, които или имаме, или ще имаме, и като цяло темата е, че е без разрешение и всичко е на веригата.

Джей: Преди почти една седмица фондация Synthetix се ликвидира и сега три DAO поемат: ProtocolDAO, GrantsDAO и SynthetixDAO. Как тези промени бележат фазова промяна в управлението на Synthetix? Какво означава това за общността на Synthetix?

Джордан: Това беше голям крайъгълен камък за Synthetix – така че съобщението, очевидно, беше в момента, в който всичко беше изпълнено и прехвърлено … но това беше работа в процес от доста време. Сега имаме три DAO, които покриват три различни области на подкрепа.

Имаме GrantsDAO, който е там, за да финансира обществени блага – така че имаме набор от хора, най-вече общността, които действително участват в GrantsDAO. GrantsDAO основно гласува какви проекти да подкрепи, които са изграждане на инструментариум, или какъвто и да е друг вид екосистемна подкрепа. GrantsDAO е там, за да подпомогне развитието и инструментариума около екосистемата.

Имаме ProtocolDAO, който по същество е мултисег от четири от осем, който извършва всички основни надстройки – така че всичко общо с надгражданите договори или добавяните продукти преминава през ProtocolDAO, който е отделна група от хора.

SynthetixDAO е по същество съкровищницата. Synthetix DAO финансира всички групи, които участват и по същество отговаря за финансирането на екосистемата и самия основен протокол.

Причината, поради която това е важно, е, че това е стъпка към включване на общността в процеса на вземане на решения в процеса на надграждане – и това е стъпка към някакъв вид гласуване или участие на притежатели на токени.


Джей: Какво се надявате централизираните играчи като OKEx да направят повече, за да улеснят пространството на DeFi?

Йордания: DeFi се справя сравнително добре в момента. Очевидно става все по-известна като категория в крипто, но имам предвид номерата и аудиторията, които имат групи като OKEx – в момента не сме близо до това.

За всякакви проекти в DeFi, мисля, че работата в тясно сътрудничество с утвърдени играчи е номер едно – използване на базата знания, която имате, но също така се опитвате да използвате изградените от вас платформи като начин за разпространение на осведомеността като начин за усилване на съобщенията и възможностите в DeFi.

Мисля, че ще има сближаване между двата типа светове – децентрализирания и централизирания свят. Мисля, че някой, позициониран като OKEx, би искал да направи много образование и много повишаване на осведомеността за видовете неща, които DeFi всъщност се опитва да направи.

Джей: Предложете една дума, за да опишете бъдещето на DeFi – и защо?

Йордания: Една дума … Бих казал, че тази дума ще бъде "уникален." Мисля, че този тип игри за координация и системи за координация никога не са се правили досега в този мащаб. Композирането на DeFi, начинът, по който продуктите са изградени върху продуктите, е много, много уникален. Доста вълнуващо е да си в средата му.

Това резюме е редактирано за по-голяма яснота.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map