Разговор на главен изпълнителен директор на OKEx: След халвиране – Как да оценим биткойн пазара

Биткойн най-накрая се е намалил наполовина за трети път. Знам, че много от вас са нетърпеливи да разберат дали цената на BTC ще се движи нагоре или надолу. Съдейки по предишни разкази, той ще се повиши в средносрочен и дългосрочен план, но падна малко след наполовина. Днес искам да споделя мнението си по отношение на ключовите данни за веригата и пазара за оценка на пазарните настроения и последиците от цените.

Нека да се потопим.

1. Уникални активни адреси

Един от най-ефективните онлайн верижни индикатори за оценка на общото ниво на мрежова активност и оценка на биткойн са уникалните адреси. Той показва колко адреси са участвали в изпращането или получаването на дейности в блокчейна.

В периода след половината непрекъснатото нарастване на уникалния адрес е от решаващо значение за запазването на ралито на BTC. По-големият брой може да означава, че повече потребители извършват транзакции в мрежата, което води до по-висока оценка и по-висока BTC цена. И все пак след падането на 10 май не се забелязва значително увеличение на броя на уникалните активни адреси, което може да обясни защо цената на BTC сега се движи около $ 8,000.

2. Hash Rate и мрежова трудност

Друга следа, за която трябва да внимавате след наполовина, е скоростта на хеш и трудност. Тъй като наполовина намали възнаграждението на миньорите от 12,5 BTC на 6,25 BTC, се очаква да се увеличи натискът върху рентабилността на копаенето, въпреки че както скоростта на хеширане, така и трудността почти достигнаха рекордното си ниво преди наполовина. Дали майньорите са готови да разпределят изчислителната си мощност в мрежата е решаващ показател за цената на BTC. Ако са уверени, цената ще се повиши или обратно.

Не е изненадващо, че скоростта на хеширане сега е спаднала с 15% 12 часа след наполовина поради спирането на някои стари машини за добив (вероятно Antminer S9). Що се отнася до това колко време е необходимо, за да се върнете към текущото ниво, това зависи от промяната в цената. Ако се покачи бързо, тогава скоростта на хеширане на цялата мрежа също ще се отскочи бързо.

3. Промяна на нетната позиция на HODLer

Възхищавам се много на HODLers – те са истински вярващи в биткойн, те вярват в крипто, когато никой друг не го прави. Следователно тяхната позиция по отношение на цената на BTC е може би друг ключов показател за инвеститорите да оценят пазара след половината, особено от средносрочна перспектива, тъй като натрупването и намаляването на BTC може да бъде пряко отражение на настроенията на HODLers и китовете.

Данните на Glassnode показват, че нетната позиция на BTC HODLer остава положителна в продължение на осем последователни седмици преди наполовина. Тъй като тази тенденция продължава, мисля, че HODLers ще останат бичи за кратко време и след наполовина.


4. Обем на борсова търговия

Социалният елемент е уникална част от крипто пазара, той показва как общността вижда биткойните в периода след половината. Този неравен информационен пейзаж може да засили тенденцията на инвеститорите да вземат търговски решения въз основа на своите настроения.

Когато пазарът на BTC се очаква като бичи пазар, повече инвеститори ще навлязат на пазара от борси. Салдото на BTC на борсите току-що е достигнало минимум от 6 месеца и не очакваме голям обем в близко бъдеще (точно както FOMO се случи през 2017 г.). Както се отразява върху цената на BTC, търговците не са толкова положителни, колкото се очаква и в краткосрочен план.

5. Съотношение MVRV & NVT сигнал

Съотношението MVRV помага да се предскаже цената на BTC, като ни казва дали активът е надценен или подценен текущата пазарна капитализация чрез разделяне на пазарната стойност (MV) на реализираната стойност (RV). Ако MVRV е между 0 и 1, тогава пазарът е подценен средно.

Само 4 дни преди наполовина, данните от Santiment показват, че коефициентът на BTC на MVRV е 0,99. Ами днес? Коефициентът на MVRV на биткойн е по-голям от 1, въпреки тенденцията му към намаляване след наполовина, което показва леко надвишено и надценено.

Друг показател също разкрива, че пазарът на биткойни вече е надценен. Сигналът NVT се отнася до мрежовата стойност чрез общия обем на транзакциите в щатски долари през последните 24 часа. За търговци, които обмислят краткосрочна покупка, моделът предполага, че има възможност за бърза печалба на базата на реализираната цена и 200-седмичната средна стойност.

Понастоящем NVTS е в низходяща тенденция.

И така, какво мислите? Споделете вашите мисли за цената на BTC в периода след половината с нас!

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map