Промяна на света: Ново поколение в DeFi консенсус – кръгла маса OKExDeFi

В OKEx ние постоянно гледаме към бъдещето – и вярваме, че това означава децентрализирано финансиране. 

За да разпространи посланието, нашият главен изпълнителен директор, Джей Хао, провежда нова виртуална поредица от кръгли маси #OKExDeFi с лидери от различни индустрии, за да обсъди техния напредък в DeFi, прозрения и бъдещи планове.

В тази кръгла маса Джей интервюира Гордън Гао, съосновател и главен изпълнителен директор на WaykiChain. Гао е отговорен за дизайна и стратегическите решения на WaykiChain.

Ето основните акценти от кръглата маса.

Jay Hao: WGRT, един от последните проекти на IEO за OKEx Jumpstart, е символът за управление и собствен капитал на децентрализираната платформа за кредитиране на WaykiChain. Всички го смятат за важна част от децентрализираната икономическа система, така че би било чудесно да научите за него по-подробно. Можете ли да представите накратко нейната роля в цялата екосистема на WaykiChain?

Гордън Гао: WGRT има четири букви. Те означават правата и съкровищата на WaykiChain Governance. 

Както подсказва името, притежателите на WGRT трябва да наблюдават цялата система за обезпечени заеми и те са задължени да управляват системата. Те имат право да отправят предложение или да гласуват за промяна на някои от параметрите на системата – като лихвен процент, ликвидация и т.н. – и споделят ползата от цялата система. Те са точно като акционери. Така че всички лихви, получени от системата, и част от наказателните такси ще бъдат използвани за рециклиране на WGRT на вторичния пазар. Тоест притежателите на WGRT ще споделят печалбата, донесена от просперитета на екосистемата. Това е ролята, която играе WGRT.

Джей Хао: Като един от първите проекти на DeFi в Китай, забелязахте ли някакви разлики между поддръжниците на DeFi в Китай и други региони?

Гордън Гао: Да, има някои разлики. 

За някои други региони, особено в Европа и САЩ, те са по-заинтересовани от продукти с доходност, тъй като в техните страни лихвеният процент по спестовната им сметка е почти нулев или дори отрицателен. В Китай хората се интересуват от възможностите за инвестиции, предоставени от DeFi, защото Китай има много строга политика по отношение на чуждестранната валута и чуждестранните активи – така че хората имат ограничена възможност да инвестират в глобални активи. Ето защо аз вярвам в това "синтетичен актив" ще бъде модна дума през следващите месеци в света на DeFi в Китай.

Джей Хао: Какво се надявате централизирани играчи като OKEx да направят, за да улеснят пространството на DeFi?

Гордън Гао: Мисля, че има много неща, които борсите, като OKEx, могат да помогнат с DeFi, нали? 

На първо място, мисля, че OKEx може да счупи централизирания мост, за да свърже различни публични блокчейни, като действа като кръстосан мост. Тъй като OKEx има много добра надеждност. Така че, ние се доверяваме на OKEx, защото няма да направи нещо лошо. Това е марка от години, нали? И управлява много активи на потребителите. Хората могат да се доверят на този мост да действа като кръстосан верижен мост между различни публични блокчейн. Това е, което мисля, че OKEx може да направи.

Също така, OKEx може да привлече повече потребители в децентрализирания свят. За OKEx мисля, че продуктите на OKEx са удобни за ползване, особено за някои нови крипто потребители. Може би първата им стъпка в крипто търговията е с OKEx, централизирана борса. Тогава OKEx може да бъде интерфейс на различни продукти на DeFi и да помогне на децентрализирания свят да привлече повече потребители.

Това са някои от мислите ми.

Джей Хао: Предложете една дума, за да опишете бъдещето на DeFi – и защо?

Гордън Гао: За Дефи мисля, че има светло бъдеще. Бих използвал думата "ярък" защото DeFi е новият бизнес модел, нали? Ако оценим бизнес модела, всъщност можем да разглеждаме три неща. Имаме три въпроса. Първият е дали това е бизнес моделът, който може да генерира стойност за обществото. Вторият въпрос е дали този бизнес модел може да подобри ефективността. Третият въпрос е дали този бизнес модел може да намали разходите. Задайте на хората тези три въпроса, когато погледнете индустрията. 

За DeFi това са финансите. Самите финанси не създават никаква стойност за обществото, така че отговорът на първите въпроси е отрицателен.

Нека разгледаме втория въпрос – може ли да подобри ефективността. Да точно. В традиционните финанси ние страдаме от това. Разплащанията и ликвидациите вървят много бавно, ако извършвате трансгранични трансфери. Трябват ни два-три дни! В света на DeFi, когато правите търговия или транзакции, това е много бързо. Сделката и сетълментът са извършени за секунди. Така че, това може да подобри ефективността на финансовите дейности.

Третото е, че можете да намалите разходите, като използвате DeFi. Забравете за таксата за бензин на Ethereum и елате в WaykiChain. Цената на транзакцията е много ниска и хората не се нуждаят от много посредници, за да направят транзакцията. Това, което искат, е просто да плати таксата за транзакция и таксата за газ и всичко ще бъде направено. Това е задължението на DeFi. Разглеждайки DeFi, той може да намали разходите и да подобри ефективността.

Така че, ако трябваше да използвам една дума, за да опиша бъдещето на DeFi, мисля, че би било „светло“.

Това интервю е редактирано и съкратено за по-голяма яснота.

Присъединете се към нашите канали, за да научите повече за блокчейн, криптовалута & DeFi:

Джей Хао, главен изпълнителен директор на OKEx 

OKEx Official

Кредит на нашия гост на кръгла маса #OKExDeFi:

Гордън Гао, съосновател и главен изпълнителен директор @WaykiChain

https://twitter.com/gordongao11

https://www.linkedin.com/in/gordonhanggao/

WaykiChain

https://twitter.com/wayki_chain

https://www.linkedin.com/company/waykichain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner