Обобщение на AMA: Съосновател и член на Съвета на Mantra DAO, Джон Патрик Мълин

На 3 септември OKEx покани съоснователя и член на съвета на Mantra DAO Джон Патрик Мълин за сесия на AMA с нашата общност Telegram. AMA видя как нашият гост дава общ преглед на проекта, неговото място в децентрализираната финансова екосистема и ключовите му характеристики. Това резюме включва въпросите и отговорите от тази сесия.

Можете ли да се представите и да дадете на нашата общност малко разбиране от какъв вид бизнес произхождате и как сте го приложили към ролите си в Mantra DAO?

Аз съм родом от САЩ, но прекарах почти последните 10+ години в чужбина, след като завърших бакалавърските си програми в Испания, първия си магистър в Германия и втория си в Шанхай. Направих двойна магистърска степен по Econ и мениджмънт.

Присъединих се към криптопространството на пълно работно време през 2017 г., но бях активен от 2015 г. и купих първия си биткойн (за съжаление, само няколко) през 2013 г. Преместих се в Хонконг през 2018 г. и помогнах за създаването на крипто борса и консултантска фирма, преди да стартирам HK офиси на лицензиран от САЩ брокерски бизнес, който има единствения SEC лиценз за разпространение на цифрови ценни книжа заедно с Уил Коркин.

След това се присъединих към екипа на Rio DeFi като съветник и наскоро се фокусирах върху изграждането и стартирането на Mantra DAO, DeFi DAO, фокусиран върху залагането, кредитирането и управлението и екосистемата Polkadot. Моите специалности са развитие на бизнеса, набиране на средства, икономика на символи и в ежедневието си отговарям за операциите и стратегията в Mantra DAO.

Аз се справям много назад и напред с нашите институционални инвеститори, партньорства с PoS проекти, за да стана валидатор, и обмен на списъци. 

И така, за нашите членове, които още не са запознати с проекта, можете ли да ни дадете общ преглед на много високо ниво на това, което е Mantra DAO и какво конкурентно предимство носи в пейзажа на DeFi?

Да със сигурност. Mantra DAO е DAO, структурирана да се управлява изцяло от притежателите на маркера OM, при което потребителите могат да получат финансови награди чрез участие в нашите спестявания (т.е. залагане) и продукти за кредитиране, както и да използват маркера OM, за да участват в управлението и гласуването относно промените в екосистемата и платформата.

Освен това можете да спечелите репутация в тази система чрез нашия вътрешен Карма протокол, който е система като кредитен рейтинг, така че можете да получавате подобрени икономически ползи като по-ниски лихвени проценти по заеми, по-ниски такси за залагане, недостатъчно обезпечени заеми и други забавни неща.

Вдъхновихме се от много от водещите проекти на DeFi и взехме частици от всички тях, за да направим наистина цялостна токенизирана платформа DeFi, която има всички основни елементи на криптобанка, от сорта си, но има геймифициран опит чрез Протокол Карма и игра на лотарията за пул Мантра И всичко това е обвързано в хубави опаковки с марката, подобна на Mantra, OM и Karma.

Моля, кажете ни как вашата DAO уникално се възползва от отворените финанси в днешната и утрешната икономика?

Що се отнася до това, мисля, че хората са видели как традиционната банкова система е или недостъпна за тези в развиващия се свят, или просто неефективна – и ужасен опит, с който да се справим. Искам да кажа, че току-що прекарах един час в банката, защото, за съжаление, все още не съм харчил 100% крипто в живота си. Това беше пълна болка и аз загубих толкова много време.

Ще използваме нашия опит както в традиционното, така и в крипто финансирането, за да разработим по-отворена и всеобхватна система, която позволява на хората от цял ​​свят и по непозволен начин да получат достъп до основните финансови услуги, които хората заслужават – безопасно място за спестяване парите си и спечелете легитимен лихвен процент, достъп до кредити и кредити и др.

Имахме около 1000 души от 81 държави, които взеха участие в нашето IMO (т.е. първоначално предлагане на членство) и в момента, след две седмици от TGE, имаме близо 9600 адреса, съдържащи маркера OM … наистина е невероятно!


Освен това, нестопанският характер на много от нашите продукти предлага подобрено ниво на сигурност. Както се казва, не вашите ключове, не вашите монети.

Можете ли да ни кажете кога очаквате да задействате залагането и кои функции и / или стимули ще развълнуват ранните осиновители и притежатели?

Ще имаме два вида залагане. едното е мястото, където ще се изпълняват програми за залагане на обмен с нашите централизирани партньори за обмен. Той ще има фиксиран ГПР и ще следва същите условия на залагане като залагането по веригата. В момента това е на живо на Bithumb Global и BitMax и в момента се залагат около 40 милиона OM.

Очакваме този брой да стане още по-висок, защото в близко бъдеще ще стартираме OM залагане с OKEx.

Нашата общност го поиска и ние трябва да работим с екипа на OKEx и ще въведем една страхотна програма за залагане за потребителите и общността на OKEx!

Що се отнася до нашето местно залагане по веригата, ние ще въведем просто залагане за няколко различни PoS вериги през следващите няколко седмици.

Бъдете подготвени за поне пет съобщения за партньорство и валидатор през следващите 2 седмици (дайте или вземете няколко дни). 

Това е отделно от залагането на DOT и KSM, за което ще споделяме поетапни ръководства за това как да номинираме нашите възли Mantra DAO, за да спечелим награди за залагане на местни символи. Ще имаме допълнителни награди за залагане на ОМ, добавени скоро след това на базата на верига по верига.

Вашите кредитни продукти ще бъдат голяма част от екосистемата на Мантра. Можете ли да дадете преглед на вашия трифазен план за разпространение за това и защо го правите по този начин?

Ще имаме многофазен кредитен продукт, който включва както патентован протокол за кредитиране, подобен на Maker, но с кръстосано обезпечение с множество активи, така и недостатъчно обезпечено кредитиране чрез Карма протокола, както и други интеграции на протокол за кредитиране.

Ще внесем и отглеждане на доходност на Ethereum в екосистемата Polkadot, като интегрираме с Compound, Aave и други най-добри ETH кредитни / земеделски протоколи директно на нашата платформа.

Друга страхотна функция, за която не говорим толкова много, е "залагане на течности" и концепцията на DeFi Flywheel. Това е мястото, където потребителите всъщност могат да токенизират своите заложени активи, създавайки производно от него, което ви позволява свободно да търгувате и използвате актива, като същевременно поддържате мрежова сигурност на PoS верига.

Така че, можете да заложите своя DOT, например, който ще печели награди за залагане в DOT + OM, след това можете да свържете този DOT с нас и да създадете дериватив (omDOT), който след това можете да вземете назаем, за да търгувате, или купете повече DOT или други активи, за да рестартирате и спечелете повече DOT + OM.

Разбира се, ще трябва да развиете договора, за да се върнете и да поискате всички награди, но по същество това работи и можете да направите това с всеки заложен актив (като активите на петте партньорства, които ще обявим в следващите седмици).

XTZ, BAND, KAI, SRM, ATOM, KAVA, TOMO, LUNA и др. Са всички потенциални PoS проекти и ние ги разглеждаме.

Как притежателите на маркера OM се възползват от екосистемата? Каква власт в рамките на модела на управление имат хората? Защо е толкова привлекателно и какви са основните изисквания за участие?

Това е изключително важно за нас, особено след като сме "управлявана от общността" платформа и по същество сме виждали в миналото, че DAOs особено липсват стимули за гласуване, или процесът е изключително сложен за средния човек да участва в.

Искаме да направим DeFi за масите и да позволим на всички, независимо дали притежават 1 OM или 1 милион OM, да могат да чуят гласа си

Следователно в нашата система ние изискваме само потребителите да залагат OM, за да могат да гласуват, но това може да бъде само с 1 OM.

Всеки заложен OM представлява един глас в системата Mantra DAO.

Притежателите на OM, които залагат OM, ще имат право да предлагат промени в екосистемата на Mantra DAO, включително, но не само, промени в:

  • Лихвени проценти
  • OM Ниво на инфлация
  • Безвъзмездни средства за екосистема
  • Добавяне на допълнителни активи за залагане
  • Добавяне на допълнителни продукти за кредитиране

Дори сме структурирали фондацията Mantra DAO по начин, по който бенефициентите на самата фондация са притежателите на маркера OM

Ще бъде още по-невероятно, когато нашите възли на Mantra DAO са първите пет във всяка блокчейн, за която потвърждаваме в бъдеще, и ще генерират значително количество залагащи награди за DAO.

Между другото, това е нашата вътрешна цел за всяка верига – топ 5 валидатор!

Въпроси на общността

Имате ли системи за изгаряне / обратно изкупуване на монети или планове за изгаряне на токени, за да увеличите стойността на OM токена и да привлечете инвеститори да инвестират?

Това е много добър въпрос. И така, имаме няколко функции, които следват модела за обратно изкупуване и изгаряне. Това започва с пула Mantra, при който потребителите могат да изгорят 1 OM, за да получат едно влизане в пула. Тъй като цената на OM продължава да расте, може да се наложи да оценим количеството OM, което трябва да изгорите за влизане. Освен това потребителите ще трябва да горят OM, за да отварят и затварят CDP (т.е. обезпечени дългови позиции) за заемане на стабилни монети. И накрая, Mantra DAO също ще използва 50% от своите залагания на дневна база за обратно изкупуване на ОМ на свободния пазар.

Кой беше най-големият етап до момента в проекта ви? Какъв е планът през следващите няколко години?

Вярвам, че сме постигнали много невероятни успехи, макар и за невероятно кратък период от време. От нашата огромна подписка на IMO до невероятно стартиране и листинг на над 11 борси, включително OKEx, в рамките на две седмици, както и приемането ни в програмата Substrate Builders, която е екосистемна инкубационна програма, управлявана от Parity и Web3. Можете да прочетете повече тук.

И, разбира се, наличието на близо 10 000 адреса, съдържащи маркера OM за по-малко от две седмици, също е невероятно. Сигурен съм, че има дори повече индивидуални притежатели, като се има предвид, че много от тях се залагат на борсите.

Как могат механизмите за консенсус PoA да се възползват от DeFi в сравнение с механизмите за консенсус PoS и PoW?

В момента RioChain, веригата, върху която изграждаме, е PoA модел, но бързо се насочва към по-децентрализиран PoS модел. Ние вярваме твърдо в концепцията за флип, където мрежовите стойности на PoS монети ще засенчат PoW монетите в близко бъдеще. Също така ще пуснем валидатор за RFuel като един от валидаторите на Genesis, между другото.

През последните няколко дни наблюдавах ОМ и той се увеличи значително, смятате ли, че това се дължи? Започна ли осиновяването чрез залагане на приходи?

Мисля, че има няколко основни фактора за това защо следните ни символи нараснаха през последните няколко дни / седмици:

  • Голям брой залагащи (залагат се около 40 милиона OM).
  • Повишаване на видимостта – напр. Листване на големи борси като OKEx.
  • Hype около проектите на Polkadot – има причина, поради която стартирахме с ERC-20 в същия ден като прехвърляемостта на DOT. Това не беше случайност.

Защо все още използвате блокчейн Ethereum за OM токени, докато той има бавна скорост?

И така, отговорих частично на това по-горе, но по същество настоящият маркер OM е версия на ERC-20, чиято цел е само да получи маркера в ръцете на нашите инвеститори и да ги подготви за залагане. Ще преминем към нашата основна монета, след като през следващите месеци стартира основната мрежа на RioChain.

Къде мога да купя OM?

В момента сме регистрирани на над 11 борси, но мисля, че OKEx е чудесно място да започнем, тъй като сме изброени там.

Разкажете ни за вашите планове за 2020 г., върху какво работите в момента и ще разширите ли списъка с големи борси?

В момента работим по пускането на първата версия на нашата платформа, която първоначално ще се фокусира върху залагането, последвано от просто управление по веригата, след като RioChain заработи. И тогава, ние ще стартираме нашата платформа за кредитиране и допълнителни функции, като Mantra Pool и Karma.

Ще пуснем по-подробна технологична пътна карта и ще стартираме в близко бъдеще, както и ще продължим да споделяме повече за нашия технологичен напредък, докато отваряме нашата кодова база за обществеността и ще споделяме повече за екипа на разработчиците, който е работил усилено сцените.

Като проект, ръководен от общността, как мога да допринеса с квотата си за вашия успех? Имате ли глобална програма за посланик или система за възнаграждение за препоръки? Имам ли някаква полза от държането в дългосрочен план?

Да, имаме програма за посланик, която е разработена от члена на нашия съвет Уил Коркин и нашия стратегически съветник, професор Ник Крапелс. Моля, следете за още съобщения за тази програма!

Какви роли играе фондацията Web3 в Mantra DAO? Никой не постига нищо ценно самостоятелно, нали вие Моля те споделете за вашите партньорства за успех?

И така, както споделих в един от въпросите, ние работим с Parity и Web3 чрез инкубационната програма Substrate Builders, в която бяхме приети. Mantra DAO все още не е кандидатствал за безвъзмездна финансова помощ за фондация Web3, но това е нещо, което планираме да направим преди края на годината.

Виждам, че общността на Mantra DAO се разраства, но как потребителите могат да ви помогнат? Как можем да допринесем с нашата квота за вашия успех?

Има много начини, по които общността може да ни помогне и започва като подкрепя нашите възли, като делегира вашите активи на тях, за да спечелите награди за залагане. Освен това потребителите могат да помогнат за поддръжката, като залагат OM и участват в процеса на управление и гласуване. Колкото повече отзиви имаме от общността, толкова по-добре според нас. Разбира се, всеки може да ни помогне, като сподели нашите новини и съобщения и е солиден защитник за нас в пространството!

Това интервю е редактирано за по-голяма яснота.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map