Обобщение на AMA: Изпълнителният директор на OKEx Джей Хао и Мухабит

На 6 август главният изпълнителен директор на OKEx Джей Хао се присъедини към сесия Ask me Anything на живо, организирана от Muhabbit, една от най-популярните крипто общности в Турция, и отговори на въпроси в своя Telegram канал за своите 2000+ членове.

По време на чата Джей обсъждаше ефективността на търговията с деривати на OKEx и плановете за игри за DeFi, както и развитието на екосистемата OKChain.

Винаги ли сте се чудили защо OKEx е най-добрият сред другите борси или как можем да гарантираме безопасността на OKEx? На тези въпроси и много други отговори Джей в чата – който е възпроизведен тук.

OKEx е една от най-популярните борси за криптовалути в света. Бихте ли ни обяснили какво е необходимо, за да бъдете сред най-добрите в тази област?

Вярвам, че всяка борса има своя уникална позиция на пазара – но благодаря, че ни взехте за тази чест и признахте усилията на нашите екипи.

В OKEx имаме четири основни предимства пред други борси, които привличат потребители към нас:

  1. Първо, ние предлагаме широка гама от търговски продукти на търговци, като спот търговия, фючърсна търговия, отдаване под наем и др. Това е една от основните причини потребителите да идват да търгуват на нашата платформа.
  2. Второ, нашата система за управление на риска привлича потребители. Виждате ли, ние предлагаме фючърси, откакто OKEx стартира за първи път. През годините непрекъснато научаваме как функционира този непредсказуем пазар и усъвършенстваме нашата система за управление на риска, за да предоставим надеждна платформа за търговия за нашите потребители.
  3. Третото, разбира се, се отнася до нашето ликвидност. Излишно е да казваме, че ние сме един от най-добрите конкуренти в този домейн и можете да кажете това веднага, като просто разгледате разпространението и дълбочината на нашата книга за поръчки. Размерите на нашите отметки са много минимални – т.е. 0,1 за нашия спот и вечен суап пазар и 0,01 за фючърсните пазари – и пак ще можете да намерите налична дебела дълбочина.
  4. И накрая, нашата конкуренция такси трябва да е най-ниската в бранша. Независимо дали търгувате спот, фючърси или вечни суапове, колкото повече търгувате, толкова по-ниски са таксите за всички пазари. В момента, ако държите повече от 2000 OKB в акаунта си, можете да се насладите на 40% отстъпка от такса.

Графика, илюстрираща открит интерес на борсите за фючърси на BTC. Източник: skew.

Тази седмица екосистемата OKEx постигна водещ в бранша оборот на деривати и ниво на отворена лихва. Миналият уикенд беше привлечен за повече от 1 милиард долара криптовалута позициите бяха ликвидирани при внезапен спад на цените. Въпреки това, записани 0% връщане на плащания и 0% автоматично намаляване на задлъжнялостта на сделки с печалба благодарение на нашата цялостна система за управление на риска.

Има постоянни актуализации и кампании, но кои са най-важните скорошни актуализации?

Крайната цел на OKEx е не само да предостави на потребителите най-добрата платформа за търговия с крипто деривати, но и да действа като едно гише за приемане на крипто.

Отдавна разглеждаме децентрализираното финансиране като едно от най-важните насоки за развитие на блокчейн и криптовалута. С толкова много висококачествени приложения, които се открояват през 2020 г., OKEx активно подкрепя DeFi, като изброява родните и управляващи маркери на най-забележителните проекти на DeFi – като BAL, SNX, CELO и DMG.

Също така разширяваме собствения си отпечатък в тази област с продукти като нашия заем C2C, който генерира пасивен доход за нашите потребители и развитието на OKChain – който ще се използва за подкрепа на цялостната инфраструктура на DeFi.

Освен проектите DeFi, разнообразният пазар на деривати на OKEx привлече някои опитни и професионални търговци. Миналата седмица към нашата платформа бяха добавени два продукта за вечен суап – DOTUSDT и FILUSDT. Въпреки че спот търговията с Filecoin и Polkadot в момента не е напълно готова на OKEx, търговците могат да се насладят на търговията със суаповете на тези иновативни и вълнуващи проекти в момента. В OKEx ние постоянно правим иновации в криптовалутното пространство и откриваме нови начини да предоставим на търговците възможността да използват разнообразни стратегии за търговия, за да се възползват от волатилността на висококачествени проекти като тези, за да ангажират и привличат повече търговци.


И накрая, разрешаваме OKB, нашият приет глобален маркер за полезност, да се използва и като обезпечение в C2C заеми. OKB вече може да бъде депозиран като обезпечение, заедно с Bitcoin (BTC) и Ether (ETH). Потребителите могат да заемат USDT, като залагат OKB с нулеви такси за обслужване, като се възползват от минималната лихва върху заема, която е едва 0,01% на ден – в момента най-ниската в бранша, тъй като типичните дневни ставки на други места са около 0,1%. OKB непрекъснато се фокусира върху разширяването на своите сценарии за кандидатстване и ние имаме удоволствието да предложим на притежателите на шансовете да теглят заеми с помощта на OKB на най-ниските цени. В допълнение към това, OKB се обедини с пилотния магазин на Aeron, за да позволи на притежателите да купуват стоки и услуги с приетия от OKEx глобален токен за полезност..

Безопасността е един от най-важните аспекти на обмена, какво можете да кажете за безопасността на OKEx?

Безопасността и сигурността наистина са нашият основен приоритет и ние никога не правим компромиси по този въпрос.

За безопасността на средствата, ние приехме многосигнални студени портфейли, за да разделим активите си на около 500 BTC на портфейл, така че да не носим нито един студен портфейл с огромно количество активи, а рисковете ни се разпространяват и управляват по-добре. Разполагаме и с денонощна система за наблюдение на сигурността, за да защитим средствата на нашите потребители. Нашият чист лист е най-доброто доказателство за нашите усилия.

Данните и поверителността на потребителите също са добре защитени в OKEx. Потребителските данни се криптират и съхраняват в нашата бекенд система – която прекарахме години оптимизирайки, за да подобрим стабилността. Също така провеждаме редовни тестове за проникване два пъти годишно. Службите за защита на трети страни също са наети.

Платформата за търговия OKEx е стабилна и надеждна, защото имаме усъвършенствана система за управление на риска. Данните говорят сами за себе си. OKEx има водещ в бранша оборот на деривати и отворен интерес тази седмица с нарастването на BTC.

Децентрализираното финансиране е едно от най-популярните понятия напоследък. Имате ли нещо, което се случва в DeFi и имате ли някакви планове?

OKEx проследява растежа на пространството DeFi от дълго време – дори предприема стъпки за създаване на собствена екосистема. От списъци, като MakerDAO и някои DEX токени, до технически интеграции, като DAI Saving Rate (DSR) и Compound’s Open Oracle System, смятаме, че сме се справили блестящо с настоящата ни екосистема.

Разбира се, смятаме, че това са само първите стъпки и очакваме още повече сътрудничества и проекти на DeFi по-нататък.

Нека поговорим повече за изброяване на DeFi жетони. Ние вярваме, че предлагаме висококачествени решения и предоставяме стойност и ликвидност на нашите потребители – като MakerDAO и Compound. Предварително извършваме пълна оценка, за да оценим потребителската база и общността на проекта, неговия потенциал, минали резултати, разработка, правен статус и др. Сега, след като интегрирахме FCAS (т.е. Фундаменталния крипто активен резултат) с нашата платформа, нашите потребители може да се възползва и от проверка на състоянието на крипто активите, които изброяваме, преди да вземе търговски решения. Наскоро добавихме и някои нови потенциални символи за управление на DeFi – като BAL, SNX и DMG.

Въпреки че някои хора вярват, че централизираният обмен и DeFi са несъвместими, ние смятаме, че определено все още има място и за двете. Въпреки че вече имаме отпечатък в пространството на DeFi, ние вярваме, че централизираните борси също трябва да играят роля – особено след като инфраструктурата на DeFi все още не е напълно развита и би могла да използва помощта на централизираните борси, за да расте и да узрее.

Друг интересен фактор, който си струва да се обмисли, е пандемията COVID-19. Вярвам, че това до известна степен ще ускори преминаването към децентрализирано финансиране. Трябва обаче да помним да не бягаме, преди да можем да ходим. Блочните вериги с доказателство за работа просто все още не са достатъчно бързи, за да се справят с масови транзакции – и Ethereum 2.0 може да реши проблема постепенно. Все още има нужда от повече образование в космоса, като цяло, както и подобрения в технологиите, оракули, интелигентни договори, TPS, оперативна съвместимост … Нямам кристална топка, но не бих очаквал да видя широко приемане, вероятно , поне още пет до 10 години.

В OKEx ние силно вярваме в #FinanceForAll – че DeFi ще осигури на всички равен достъп до финансови услуги. За да изпълним нашата визия, ние провеждаме нова виртуална серия кръгли маси #OKExDeFi с лидери – като Compound, MakerDAO, DMM, Bancor и Loopring – за да обсъдим техния напредък в DeFi, прозрения и бъдещи планове.

Още един въпрос. Планирате ли да имате среща с нашите инвеститори в Турция? Ще се радваме да се видим в Турция!

Абсолютно бихме искали! В момента, поради пандемията на коронавируса, вярвам, че ежедневието на много хора е засегнато много. Когато ситуацията се подобри, определено бихме искали да провеждаме срещи в Турция!

Въпроси от турската крипто общност

Можете ли да ни кажете за OKChain, моля? Това стандартна блокчейн технология ли е? Ако не, каква е разликата?

OKChain е търговска блокчейн, разработена от OKEx. Беше на Cosmos, но сега стартирахме тестовата му мрежа. Надяваме се, че основната мрежа ще започне да работи много скоро! 

Когато OKChain стане стабилен, OKB ще бъде мигриран от мрежата ERC-20 към главната мрежа на OKChain, където OKB ще стане родната валута на мрежата OKChain и ще се използва за уреждане на такси за транзакции, както и за децентрализирани приложения, обикновено наричани DApps, които са разработени на OKChain.

DeFi е една от най-горещите теми в блокчейн пространството в момента. Можете ли да споделите мнението си за DeFi с нас? Смятате ли, че DeFi ще наруши съществуващата финансова система? Какъв е подходът на OKB към сектора DeFi?

Често проектите, компаниите, жетоните и идеите се конкурират помежду си. Но в действителност всички ние искаме да достигнем до масите и да привлечем повече хора в крипто. Вместо да се борим един срещу друг, трябва да си сътрудничим, за да накараме пространството да блести на световната сцена. Това е място за централизирано финансиране, децентрализирано финансиране, публични блокчейни, търговци на дребно и институции. Нуждаем се от всички тях, за да разгърнем пълния ни потенциал, да реализираме амбицията си и да направим финансовите услуги достъпни за всички.

OKEx има маркиран отпечатък в DeFi. Например, в нашата собствена публична верига, OKChain, потребителите могат да изградят своя собствена децентрализирана борса. OKChain също ще поддържа издаването на приложения DeFi и потребителите могат да разработват свои собствени сценарии за разпределени финансови приложения.

За да подобри стойността, поддръжката и обслужването на OKB, екосистемата добави общо 11 партньори по целия свят през юли. Добавките обхващат много важни области – включително услуги DeFi, онлайн плащания, премии с отстъпки, услуги за сигурност, както и обикновена търговия. OKB затвърди стратегическото сътрудничество с Saturn Network, известен доставчик на услуги DeFi. Потребителите могат да извършват деривати на OKB DEX, докато търгуват на платформата Saturn Network.

Какви са правилата за изброяване на OKEx? Кои фази трябва да преминат проектите, за да бъдат изброени на OKEx?

Що се отнася до списъка, имаме строги изисквания за проекти. Има ясни насоки за изброяване и премахване на списъци по отношение на разкриването на информация, поведението на пазара и сигурността – само за да назовем само няколко.

Дали даден проект е актуален или нов не е единственият аспект, който търсим. Когато говорим за обяви, се надяваме да представим качествени проекти на нашите потребители, за да могат те да имат възможност да инвестират в тях. Бихме искали само да изберем най-добрите на пазара.

За повече подробности можете да проверите нашата уеб страница и да изпратите вашите профили на проекти на [email protected] – нашият персонал ще ги разгледа.

Планира ли OKEx да създаде / създаде система, работеща като застрахователен фонд, в случай че се случи хак на борсата?

Нямаме конкретен осигурителен фонд за покриване на загубите на активи. Но в случай, че нашата система бъде компрометирана в бъдеще, ние можем и ще покрием всички загуби за нашите потребители.

Въпреки това имаме застрахователен фонд на нашите деривативни пазари. Ние вярваме, че достатъчността на даден застрахователен фонд показва нивото на контрол на риска на борсата. Всъщност комбинацията от съществуващия застрахователен фонд и система за управление на риска на OKEx – включително системата за съотношение на нива на поддръжка, маркова цена, ценови лимит и т.н. – ни прави достатъчно силни, за да устоим на всички крайности, които могат да се случат на крипто пазара.

Както виждаме, някои екстремни пазарни събития, като катастрофата на 12 март, не ни свалиха. Дори нещо повече, ние консумираме само разумна сума от застрахователния фонд, за да защитим печалбата на нашите търговци от връщане или автоматично намаляване на задлъжнялостта поради екстремния пазар.

Можете ли да обясните защо залагането на моите криптовалути в OKEx Pool е полезно за мен, вместо да залагам на друга платформа? ОКЕкс басейнът предоставя ли по-високи награди или други предимства?

За разлика от другите пулове за копаене, OKEx Pool се стреми да се превърне в водещ интегриран майнинг пул, който поддържа както доказателство за работа, така и доказателство за залагане / PoS вариант вариант. Ние не само поддържаме 13 основни крипто активи за PoW добив, но също така предоставяме услуги за хеджиране и залагане, за да отговорим на разнообразните изисквания на пазара.

Ние предлагаме четири периода на залагане, за да отговорим на нуждите на различните потребители. За доходност за залагане, OKEx Pool разпределя приходите на потребителите ежедневно. Продължаваме да стартираме кампания за популяризиране на продукти, за да увеличим доходността на потребителите. OKEx Pool стартира промоционалната кампания „Залагане на IOST Double Yield“ през февруари.

Имате ли планове за привличане на некрипто инвеститори в OKB – и ако да, как? Какви са действията за повишаване на осведомеността около OKB в некрипто пространство? 

Винаги вярвам, че заедно сме по-силни. Много сме благодарни на всички наши партньори, които ни подкрепиха по пътя, за да направим цялата екосистема OKB и OKChain известна извън криптопространството.

Добавките обхващат много важни области – включително услуги DeFi, онлайн плащания, премии с отстъпки, услуги за сигурност, както и обикновена търговия. OKB затвърди стратегическото сътрудничество с Saturn Network, известен доставчик на услуги DeFi. Потребителите могат да извършват деривати на OKB DEX, докато търгуват на платформата Saturn Network. OKB също така последователно стигна до стратегическо сътрудничество с Aeron и MyWish в областта на плащанията. С Aeron потребителите могат да купуват авиационни продукти, предоставени от Aeron с OKB. В същото време потребителите могат да използват OKB, за да извършват плащания и да се наслаждават на интелигентната договорна услуга, предоставена от MyWish. Освен това, OKB също подкрепи стартирането на добре известни стратегически платформи за API Haasonline, Cryptohopper и Mudrex. Всички потребители на OKB могат да се насладят на отстъпки за такси за търговия с ботове на горепосочените платформи.

Що се отнася до разширяването на легалните канали за търговия с токени, OKB стартира Kamoney, водеща и законна платформа за търговия с валути в Южна Америка, както и Cointopay, добре позната платформа за търговия – допълнително развиващи глобалната екосистема. Що се отнася до портфейлите, OKB постигна споразумения с добре познатите индийски портфейли BuyUCoin и най-големия крипто портфейл в Русия, Trustee. Потребителите могат да се възползват от целия потенциал на OKB за спестяване и търговия чрез горепосочените портфейли.

С непрекъснати усилия в момента OKB има 76 глобални партньори и ще продължи да предоставя първокласни услуги на милиони потребители и фенове по целия свят. С цел поддържане на тясна комуникация с потребителите и изслушване на техните предложения, през юли OKB проведе редица важни дейности в общността.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map