Нова функция: Фючърси и безсрочни суап данни за пазара

Как вземате решенията си за търговия? след внимателно проучване? или просто отидете с чувството си за червата?

Що се отнася до търговията с фючърсни договори и вечните суапове, на пазара всъщност няма много данни, които да ви помогнат при вземането на решения.

Ето защо стартираме Фючърси & Данни за непрекъснат суап пазар – на първи по рода си платформа за големи данни в индустрията.

Тази нова функция е изключително за клиенти, влезли в OKEx. От там можете да получите достъп до реално време данни за нашите фючърсни и вечни суап пазари на 9 основни символа, като съотношението дълги / къси позиции, индекс на настроението и база.

Нашата цел е да предоставим точни, безпристрастни търговски данни, за да помогнем на нашите клиенти да разработят свои собствени търговски стратегии. И разбира се, наред с общите пазарни данни, които вече са налични в OKEx, се надяваме, че допълнителните прозрения също ще помогнат на нашите клиенти да разберат по-добре пазара.

В тази нова функция има 6 показателя за да помогнем на нашите клиенти да разберат пазарната тенденция:

 • Съотношение на дълги / къси потребители
 • Основа
 • Отворена лихва и обем на търговията
 • Обем на купувачи / продавачи
 • Индекс на най-добрите търговци
 • Среден марж на най-добрия търговец

1. Съотношение на дълги / къси потребители

Този индикатор показва съотношение на общия брой потребители, отварящи дълги срещу къси позиции за определен период от време. Съотношението се съставя със седмични, двуседмични, тримесечни фючърсни договори и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от неговата / нейната нетна позиция на токена.

Какво означава:

 • На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да се равнява на общия брой къси позиции.
 • Когато съотношението е високо, това показва, че средният брой отворени позиции на потребител от дългата страна е по-малък от средния брой отворени позиции на потребител от късата страна.

2. Основа

Този показател показва цената на договора / суапа, цената на спот индекса, а също и основата. Основа на конкретно време = цена на договор / суап – спот индекс цена.

Какво означава:

 • Договорната / суап цената отразява очакванията на търговците относно бъдещата цена на базовия актив. Когато основата е положителна, това показва, че общият пазар е бичи. Когато е отрицателно, това предполага мечи перспективи.
 • Основата често се споменава с премия. Премиен процент = база / цена на спот индекс
 • При нормални условия основата на седмичните договори е по-ниска, а основата на тримесечните договори е по-висока. Основата на тримесечните договори може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция.
 • Когато лихвеният процент е висок (положителен или отрицателен), това означава, че има повече място за арбитраж на клиентите.

Доклад за стратегията за арбитраж на лихвения процент Анализ на възможността за арбитраж между лихвения процент на спот маржин и вечната суап търговия … mediu

3. Отворете лихвите и обема на търговията

Отворената лихва е общият брой неизпълнени фючърсни договори / суапове, докато обемът на търговията е общият обем на търговията на фючърсни договори и вечен суап за определен период от време.

Какво означава:

 • Ако има 2000 дълги договора и 2000 къси договора, отворената лихва ще бъде 2000.
 • Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или принудително ликвидирани.
 • Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

4. Обем на купувачи / продавачи

Обем на купувача: активният обем на закупуване (вземане) за определен период от време, показващ приток.

Обем на продавача: активният обем на продажбите (взимач) за определен период от време, показващ изходящ поток.

Какво означава:

 • Когато обемът на купувачите е голям, това показва възходящ пазар. Когато обемът на продавача е голям, това отразява мечи настроения.
 • Като цяло клиентите на дребно правят повече поръчки за вземане. Обемът на купувачите / продавачите може да се третира като индикатор за пазарната прогноза от клиенти на дребно.

5. Индекс на най-добрите трейдъри на настроението

Този индикатор показва процентите на дълги срещу къси позиции, държани от топ трейдърите. Една активна сметка има право на един глас, независимо от размера на позицията си. (само сметките, които имат позиции, се отчитат като активни.) Ако сметката държи хеджиращи позиции, тогава нейният глас зависи от нейната нетна позиция.

Какво означава:

 • Този показател е много подобен на съотношението дълги срещу къси позиции. В изчислението обаче са включени само данните от топ 100 търговци в OKEx.
 • Този индекс трябва да се разглежда заедно със съотношението дълги / къси позиции за по-добра информация за търговията.

6. Среден марж на топ трейдър

Този показател отразява начина, по който топ 100 търговци използват депозирания си капитал. За разлика от TTSI, TTAMU не брои гласовете. Вместо това той се изчислява от средния процент на първоначалния марж, използван от най-добрите търговци.

Какво означава:

 • Той показва как средствата се използват и разпределят от топ 100 търговци (средно).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner