Компонируемост на DeFi: Приемане на иновации за крипто-кредитиране

В OKEx ние постоянно гледаме към бъдещето – и вярваме, че това означава децентрализирано финансиране.

За да разпространи посланието, нашият главен изпълнителен директор, Джей Хао, провежда нова виртуална поредица от разговорни маси OKExDeFi с лидери от различни индустрии, за да обсъди техния напредък в DeFi, прозрения и бъдещи планове.

В тази кръгла маса Джей интервюира Стани Кулечов, основател и главен изпълнителен директор на Aave. През 2017 г. Stani пусна ETHLend, един от първите създадени някога DeFi DApps. Оттогава той си постави за задача да създаде инструменти за отворена, прозрачна и справедлива финансова екосистема чрез протокола Aave.

Ето основните акценти от кръглата маса.

Джей Хао: Наскоро Aave получи лиценз за кацане в Обединеното кралство. Ето защо имате уебсайт fiat шлюз и бихте ли използвали някой от трети страни?

Стани Кулечов: Получихме лиценз за електронни пари, така че идеята за това е: Протоколът Aave е децентрализиран, но това, което искаме да направим, е да създадем точки за достъп в децентрализираните протоколи и да помогнем на хората да преминат от fiat към крипто или да депозира в Aave протокол. И така, целта ни е да увеличим масовото приемане и да сближим fintech и децентрализираните технологии.

В момента използваме два шлюза. Това, което ни позволява, е да преминем от банков превод или така наречения IBAN превод в Европа и кредитни карти към депозити в Aave. Всъщност, за да депозирате в Aave, не винаги трябва да депозирате – можете просто да си купите жетон, когато депозирате в Aave. Например за 100 USDT получавате 100 A USDT в замяна. Това USDT е лихвоносно USDT, което алгоритмично ще нараства във вашия баланс. Това е едно към едно с това, което депозирате там, така че това е начин да видите как балансът ви расте. Това също означава, че можете да отидете на всеки пазар, където се търгуват тези A жетони, и просто да ги купите. Тогава имате безразрешен достъп до глобална спестовна сметка. Това е много готино нещо, особено ако сте в държава с висока инфлация. Ако имате шлюз за преминаване от fiat към A жетони, това е основно всичко, от което се нуждаете.

Джей Хао: Тук има много вълнуващи новини – Aave v2 идва скоро! Освен оптимизации на таксите за транзакции и други функции, Aave v2 ще си сътрудничи с фирма за токенизация на недвижими имоти RealT и ще отвори частни пазари в подкрепа на токенизирани активи от всякакъв вид. Каква е причината за този ход и как оценявате ролята на реалните активи в DeFi?

Стани Кулечов: Това е интересен въпрос, защото твърдо вярвам в идеята за токенизацията на нещата – че ще имаме все повече и повече токенизирани активи, което означава да вземем стойност от реалния живот и да го поставим на верига, да го направим достъпен и без разрешение за всеки да го използва по отношение на фактурирането или просто търговията със стойността или използването й като обезпечение.

Тъй като Aave е протокол за отпускане на заеми, нашата цел е да използваме това реално обезпечение на активите и да освободим тази ликвидност от него. Нашата цел е да използваме тези токенизирани имоти като обезпечение в Aave, отделен паричен пазар с отделни рискови параметри и корекции. Идеята е, че който и да ги притежава – и от "притежание," Имам предвид притежаването на тези символи на тези свойства – всъщност може да заеме стабилни монети срещу тях. Това ви позволява да извадите собствен капитал от вашите реални притежания на активи.

Мисля, че ще видим още ходове в тази посока, защото сме маркирали най-важното нещо в блокчейн пространството, долари. Имаме толкова много токенизирани долари и е доста широк. Мисля, че е естествена стъпка да вървим напред и да токенизираме неща, които все още не сме.

Джей Хао: Какво повече се надявате централизирани играчи като OKEx да направят, за да улеснят пространството на DeFi?

Стани Кулечов: Е, мисля, че има много възможности за централизираните участници на пазара да изследват DeFi. Бих искал да видя залагане на депозити в DeFi и протоколи, като Aave, което позволява на потребителите да печелят лихви по децентрализиран начин.

Определено виждам, че децентрализираните технологии са центровете, в които всеки може да участва. Това е добра възможност за участие и на централизирания обмен. Определено съм много убеден, че централизираният обмен може да бъде много голяма част от DeFi и много важен за инфраструктури като вградените потребители.


Джей Хао: Предложете една дума, за да опишете бъдещето на DeFi – и защо?

Стани Кулечов: Бих казал "без разрешение" – не само като способност за използване на DeFi, но и че всеки може да надгражда DeFi.

Всеки, в която и да е част на света, може да създаде интересни легове за пари DeFi, като просто използва всеки протокол – като, да речем, Aave и нещо друго – и просто да изгради свой собствен протокол на всичкото отгоре и да премахне традиционната неефективност. Наистина обичам тази идея, че всеки има право да строи неща и да има достъп до тях. Мисля, че това е най-голямото предложение на DeFi за мен.

Присъединете се към нашите канали, за да научите повече за блокчейн, криптовалута & DeFi:

Джей Хао, главен изпълнителен директор на OKEx

OKEx Official

https://www.instagram.com/okex_exchange/

Кредит на нашия гост на кръгла маса OKExDeFi:

Стани Кулечов, основател & Главен изпълнителен директор @Aave

https://twitter.com/stanikulechov

https://uk.linkedin.com/in/stani-kulechov-361284132

Aave

https://twitter.com/AaveAave

https://www.linkedin.com/company/aaveaave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map