Беседа на главен изпълнителен директор на OKEx: Индийският крипто пейзаж

Индия привлича вниманието ми за бързото си крипто развитие. Във втората по големина населена държава в света крипто се увеличава благодарение на агресивната парична политика на централната банка в отговор на икономическия спад, причинен от пандемията COVID-19. Страните по света са заети да печатат пари, за да поддържат ликвидността на пазара, но това постепенно намалява покупателната способност на местните им валути. Повече хора забелязват това и са започнали да хеджират своите портфейли към крипто като инвестиционна алтернатива, особено в Индия. Днес все повече индийци приемат крипто, за да компенсират обезценяването на индийската рупия.

Мисля, че има множество фактори, допринасящи за развитието на крипто в Индия. Crypto се използва за две основни приложения в страната – трансграничен носител на парични преводи и валута на превозно средство за конвертиране на рупия в по-стабилни фиатни валути, като американския долар.

Крипто за международни парични преводи

Също така най-голямата държава в света за изтичане на население, Индия имаше над 17 милиона имигранти през 2019 г., което допринесе за голямото търсене на международни парични преводи.

И все пак глобалните такси за парични преводи в Индия са неоправдано високи поради голямото търсене (страната е регистрирала такса за парични преводи от 5,67 млрд. USD през 2019 г.) Очевидно индийците се нуждаят от по-добър изход за трансграничното си плащане. Използването на биткойн или други криптовалути като средство за трансгранично плащане е най-доброто възможно решение за тях.

От 4 март 2020 г. Върховният съд на Индия отмени банковата забрана на Reserve Bank of India (RBI) срещу криптовалути, като цялошният пазар на криптовалути в Индия отново стана проспериращ, особено отразен в обема на търговията на крипто борсите. Поради голямото търсене на парични преводи, вярвам, че това ще стимулира просперитета на растежа на цифровата валута в Индия за дълго време.

Крипто като валута на превозното средство за конвертиране на рупия в по-стабилни фиатни валути

Дефлацията обезценява стойността на индийската рупия, особено по време на епидемията COVID-19, където обменният курс между рупия и щатски долар все още се покачва.

Индия винаги е имала голямо търсене на щатски долар за онлайн пазаруване, абонаменти за стрийминг и др. Независимо дали се дължи на запазване на рупията или на потребителското търсене, с постоянното обезценяване на рупията, индийците имат силна нужда да конвертират рупията си в по-стабилна фиатна валута. Строгите правила за валута обаче затрудняват конвертирането на рупия директно в долар, така че повечето индийци избират да конвертират рупия в биткойн и след това в долар чрез P2P платформи за търговия или чат групи, като WhatsApp, Telegram и Facebook.

След отнемането на двугодишната забрана за търговия с крипто в страната, индийската икономика се очаква да премине към по-свободен и справедлив пазар, където им е позволено свободно да обменят щатския долар с биткойн. Според данни на Similarweb, през първото тримесечие на 2020 г. трафикът на уебсайта на основните крипто борси от Индия се е увеличил. Сред тях посещенията на OKEx от Индия отбелязаха най-голям ръст, достигайки 545,56%. Предвидимо е, че пазарната конкуренция в Индия ще става все по-ожесточена.

Планът OKEx за Индия

Понастоящем индийската екосистема за криптовалута все още се разработва и постепенно се подобрява по отношение на обмен, медии и инфраструктура. Тук в OKEx искаме да завършим екосистемата за крипто търговия в Индия, като свържем индийските потребители с международните пазари за търговия.

За да се справим с нарастващото търсене, ние предлагаме услуги, съобразени с индийския пазар, за да улесним търговията на хората. Останете на линия с моя Twitter или официалния канал на OKEx за съобщението!

Междувременно, ако се интересувате да научите повече за текущата криптосистема в Индия, OKEx си партнира с Coinpaprika и е съавтор на доклад за споделяне на идеи от глобална гледна точка. The Доклад OKEx x Coinpaprika – Картографиране на екосистемата Blockchain в Индия обсъжда различни нови пазари, които бързо се разрастват в световен мащаб по отношение на обема на търговията. Можете да изтеглите отчета тук.


Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map