Alysa Xu: Някои мисли за криптосистемата

Ключови продукти за вкъщи

1. Биткойнът е нестабилен.

2. Ethereum е подценен.

3. Ефектът на Матей се отнася за крипто обмен.

。。。

2020 г. е година на несигурност и нестабилност. Епидемията от COVID-19 все още витае в Европа и САЩ през април, докато ние продължаваме да сме свидетели на исторически моменти като отрицателната цена на петрола и безкрайността на QE.

И все пак, блокчейн индустрията е постигнала значителни пробиви, включително Китай, обявявайки новата си национална цифрова валута DCEP, ускоряването на приемането на крипто и пускането на повече публични вериги и т.н..

Днес искам да споделя с вас мислите си за биткойните, Ethereum и обмена на развитието на екосистемите.

Антифрагилността на биткойните

„Това, което не те убива, те прави по-силен" е перфектната илюстрация на биткойн. Въпреки самоличността на неговия основател все още остава загадка и днес и страда от връх Mt. Gox хак, глобални регулации, резки спадове, хард форкове и т.н., Биткойн все още е крипто кралят, който всеки мечтае да получи в ръцете си.

  • Хешрейтът на биткойн е достигнал 110EH / s с милиони активни адреси, правейки транзакции на стойност милиарди щатски долари всеки ден;

Източник: Източник: https://www.oklink.com/btc Източник: Източник: https://coinmetrics.io/ Източник: Източник: https://coinmetrics.io/

  • Понастоящем биткойнът е легален и неограничен в над 50% от страните по света;

Източник: Източник: http://coin.dance/poli


  • По-традиционните пазарни инвеститори започнаха да търгуват с биткойн. Към днешна дата Grayscale вече е придобил ~ 311 000 BTC, което представлява 1,7% от общия тираж на BTC. Много технически гиганти също обмислят да инвестират в биткойн фючърси, като например медалонните фондове на Renaissance Technologies.

Източник: Източник: https://grayscale.co/

Биткойн е това, което Насим Талеб нарича „антифрагилен“, тъй като той блести по време на нестабилност и колебания. Уникалната характеристика на Биткойн го кара да процъфтява при икономически падения, за да се превърне в нещо по-добро и по-силно.

С наближаването на третото наполовина много хора се притесняват дали цената на BTC ще се повиши поради събитието и дали трябва да инвестират в BTC. Нека да разгледаме историята на наполовина: при първото наполовина на 28 ноември 2012 г., биткойн се търгуваше само на 12.3 USD; 4 години по-късно, при второто наполовина, то се повиши до 650,6 USD на 9 юли 2016 г., въпреки че спадна от предишния си връх преди наполовина. Имайте предвид, че в момента над 87% от BTC вече са добити.

И така, какво означава това? По отношение на пазарните настроения, пазарът почти е усвоил очакванията преди половината, следователно може да не видим екстремни колебания на цените близо до времето на наполовина, но странични сделки.

След наполовина търсенето и предлагането на BTC ще премине към нов стабилизатор и глобалната ликвидност постепенно ще се разхлаби, което ще се отрази на пазара и ще подтикне цената на BTC да се повиши, обикновено след около 6 месеца след наполовина, ако се позовавате на предишни данни за наполовина.

Когато светът предефинира безопасното убежище за хеджиране, нововъзникващите криптовалути се движат по течението. Биткойнът е роден след последната икономическа криза и е разработил стабилна екологична основа през последните 10 години, с истинска инвестиционна стойност и сценарии за приложение. Той също така предлага по-богати възможности за деривати за търговци и ще продължи да привлича капитал на крипто пазара. Предлагам да следим отблизо пазара през следващата половина на 2020 г., тъй като ще има още страхотни неща.

Подцененият ефириум & Неговият принос в развитието на DeFi

Ethereum се счита за голям брат след биткойн. Разглеждайки данните от неговата верига, развитието на екосистемите и общността, мисля, че стойността на ETH е сериозно подценена от пазара.

Ethereum беше първият, който разработи интелигентни договори, както и токени, DApps и DeFi. Те са пионери в приложенията по веригата. Според данните на Dune Analytics броят на интелигентните договори в Ethereum е достигнал 1 971 632 през март 2020 г., със 75% увеличение на месечна база и пробив на рекордното си ниво от 1 500 000 през ноември 2018 г. Средният брой интелигентни договори на публичната верига е била 670 000 през 2019 г..

Ethereum обедини ресурсите си и за разработването на приложения DeFi. На теория DeFi може да реализира всяка функция, която традиционните финанси могат да предложат на блокчейн, и наскоро вече виждаме компании, които пускат свои собствени стабилни монети на DeFi за целите на търговията, кредитирането, дериватите и плащанията.

Източник: Източник: https://www.theblockcrypto.com/

През 2019 г. DeFi се развиваше с пълна скорост и удвои ръста си в края на годината до 870 млн. Щ. Д. Той продължи да блести през 2020 г. и счупи 1,2 млрд. USD в началото на годината. Според данните от изследването, публикувани от Messari, пазарната стойност на стабилния монет на Ethereum е отбелязала ръст от 95,38% до 6,25 млрд. Долара и е поела 80% от дневната стойност.

И все пак пазарът на DeFi намалява след хакерските скандали и глобалната ликвидна криза през март. В момента тя се сблъсква с два проблема:

1. Хакерски атаки: Независимо дали става въпрос за Uniswap или Lendf.Me, укрепването на техния код за борба с хакерите е от първостепенно значение.

2. Сигурност на системата: Подобно на традиционния финансов пазар, различни институции също се преплитат в бизнеса на DeFi, което може да предизвика верижна реакция, ако една от тях е атакувана. Следователно екосистемата DeFi трябва да създаде механизъм за управление на риска, за да се справи.

DeFi е като биткойн, и двамата са изправени пред много кризи и предизвикателства на ранния етап на развитие, преди да могат да бъдат широко приети. Освен активите по веригата, DeFi трябва да измисли начини за зареждане на физически активи по веригата, за да реализира по-големи стойности за приемане в бъдеще.

Развитието на крипто борси

Изминаха 10 години от раждането на първата крипто и броят на крипто борсите нарастваше ден след ден с интензивни състезания. Вярвам, че борсите се насочват към следните насоки:

1. Пазарът ще продължи да се ръководи от няколко топ борси, като борсите от 2 и 3 ниво ще се надпреварват да оцелеят;

2. Топ борсите ще изградят по-силна и по-добра екосистема, за да интегрират всеобхватни услуги за своите потребители;

3. Централизираният обмен все още е норма, като DEX играят догонване, за да се допълват взаимно;

4. От гледна точка на глобалния пазар, най-добрите борси ще бъдат предефинирани с появата на нов пазар, като пазарите на Индонезия и Русия, където местните борси представляват почти 50% от пазара.

В OKEx сме посветени на по-доброто обслужване на съществуващите потребители, както и на разширяването към нови пазари, за да обслужваме нови клиенти. Искаме да бъдем по-глобализирани и в крайна сметка единният крипто пазар за потребители.

Разбираме различните нужди на потребителите от крипто търговия и управление на активи, затова искаме да изградим цялостна екосистема и платформа за потребителите да се ориентират на пазара с нашите подобрени, иновативни продукти. В същото време ние ще продължим да разширяваме присъствието си в световен мащаб, за да отговорим на нуждите на новите потребители, включително да локализираме нашите продукти, за да задоволим техните различни търговски навици и нужди, така че да се конкурираме с конкурентите на местния пазар.

Нека да изградим свят без граници заедно.

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map