Alysa Xu: На крипто пазара, деривати и глобализация

COVID-19, сривът на пазара от 3.12, биткойнът наполовина и сега, ние почти настъпваме през втората половина на 2020 г. Преживяхме много през „новото нормално“, и все пак, какво научихме за пазара и какво да очакваме по-нататък? Какво може да направи OKEx по-добре, докато стоим в крипто пространството? Ето някои от мислите ми за крипто пазара, деривати и бъдещо планиране на OKEx.

I. Връзка между крипто пазара и традиционните финансови пазари

Нека първо разгледаме общата пазарна тенденция за първата половина на 2020 г. От средата на февруари до началото на март глобалната икономика започна да спада и традиционната пазарна ликвидност постепенно се сви. В същото време крипто пазарите изоставаха от традиционните пазари, тъй като настроенията на пазара все още бяха плаващи поради намаляването наполовина на очакванията.

На 12 март криптопазарът пострада на фона на глобалната ликвидна криза. Заедно с предишното натрупване на висок ливъридж, Биткойн се срина до $ 3,800 за един ден. Екстремният спад предизвика пазарна паника и обемът и позициите на търговията с деривати спаднаха под нивото от февруари. И последва постепенно възстановяване, тъй като глобалният проблем с ликвидността беше облекчен. Поглеждайки назад, можем да видим това пазарът на цифрови активи не е напълно независим на традиционните пазари. Поради различното им естество, отнема време, докато рискът от ликвидност в последния се разпространи към първия.

Тази криза обаче постави биткойн в полезрението на повече хора. По-традиционните инвеститори обръщат внимание на биткойните и са започнали да инвестират в него, което прави двата пазара по-корелирани.

Освен това нито един отделен пазар не може да бъде напълно независим от другите, освен ако не е напълно изолиран. Докато има възможност за арбитраж, търговците се възползват, за да унищожат спреда и да обединят два различни пазара.

Всички активи имат собствен цикъл на бичи мечки и Биткойн не е изключение. Не може просто да се покачва през цялото време. И все пак, гледайки дългосрочната му тенденция, има много място за крипто крипто да се издигне в бъдеще. В случай на количествено облекчаване, за да се хеджират срещу риска от обезценяване на фиатната валута, инвеститорите са длъжни да изберат активи, които могат да генерират по-голяма възвръщаемост.

Предимства на биткойн пред други активи

(1) След като достигна своя връх от $ 20k през 2017 г., BTC навлезе на мечи пазар през 2018 г., започна бавно изкачване през 2019 г. и сега все още е в относително разумен диапазон на оценка от около $ 9k.

(2) Общата пазарна капитализация на биткойн е под 200 милиарда долара. Тъй като обемът е малък, общият ефект от облекчаване на ликвидността на този пазар ще бъде по-бърз и по-очевиден.

Институционалните инвеститори в чужбина бяха много активни на пазара на криптовалути през първото тримесечие, като например Grayscale инвестира рекордните 389 милиона долара през тримесечието, купувайки около 60 000 биткойни, което е около 30 процента от новите биткойни, добити през тримесечието. В момента Grayscale държи общо 310 000 биткойни, като заема приблизително 1,7 процента от биткойните в обращение.

Също така, разглеждайки данните от веригата, броят на адресите на китове, които държат повече от 1000 биткойни, сега надхвърля 2000, надминавайки пиковото ниво от бичия пазар за 2017 г., като още три адреса съдържат повече от 100 000 биткойни. Броят на адресите, които държат над 0,1 биткойна, също достигна рекордно ниво от над 3 милиона. В дългосрочен план, когато биткойнът се присъедини към редиците на големите глобални активи, все повече хора ще вземат биткойн за разпределение на активи в бъдеще.

II. Бързият растеж на пазара на деривати

От началото на 2020 г. пазарът на деривати процъфтява. Очакваме тя да продължи своя бърз растеж през цялата година. От първото тримесечие обемът на търговията на пазара на деривати надхвърли 2 трилиона долара, при 6,6 трилиона спот търговия. Обемът на търговията с деривати е приблизително една трета от този на спота, като средният дневен обем на пазара на деривати е 23,3 млрд. Долара за тримесечието, което е с 274% повече от миналата година, а обемът на спотовете се е увеличил с около 104% на годишна база.


OKEx изследва пазара на деривати от около 7 години. Понастоящем нашата платформа на едно гише предлага най-изчерпателните търговски продукти, включително безсрочни, фючърсни и опционни договори, всички с маржин опции за USDT или други криптовалути. OKEx е лидер на пазара по отношение на обема на търговия и позициите, директно с Bitmex. Тъй като непрекъснато оптимизираме и надграждаме продуктите си по отношение на характеристиките и механизмите за контрол на риска, сега сме с 1-2 години пред индустрията.

Първо, внедрихме надстройка на техническата архитектура, за да подобрим производителността. Тъй като пазарът на цифрови активи работи бързо, изискванията за системна паралелност, скорост на обработка на поръчките и капацитет за обработка са по-високи всеки ден. Следователно OKEx надстрои Lightning System 2.0 и супер съвпадащ двигател миналата година, за да се увери, че може да работи стабилно дори при екстремни пазарни условия. Наличността на системата му достигна 99,999%, надхвърляйки нивото на индустрията. Откакто новата система на платформата стартира през 2019 г., имаше качествено подобрение в скоростта на обработка на поръчките. Забавянето на поръчката е намалено с 50% като цяло. В същото време стартирахме тик-по-тик в реално време пазарни тракери за всички търговски продукти, отговарящи на нуждите на професионалните търговци.

Второ, имаме усъвършенствана система за управление на риска. Поставихме Система с многостепенно съотношение на маржа на място за оптимизиране на алгоритъма за принудителна ликвидация и разделяне на поръчките и надграждане на изчислението на маркирана цена. Понастоящем поддържаме рекорд от нулеви неустойки за пазара на фючърси и вечни суап търговия. И нашият осигурителен фонд продължава да расте, в момента той има близо 100 милиона долара.

Трето, нашата продуктова гама е изчерпателна. В началото на 2018 г. стартирахме вечна суап търговия, която сега поддържа 15 основни валути; за търговия с фючърси, добавихме двумесечни договори, и поддържа маржин опции за USDT или други криптовалути, което го прави много удобно за потребителите да реализират диверсифицирани инвестиционни стратегии. През януари стартирахме и търговия с опции, предлагайки множество дати на изтичане, богати цени за изпълнение и над 100 договора за търговци. Също така добавихме три нови функции, за да помогнем на потребителите да разберат повече за търговията с опции, включително откриване на опции, калкулатор на опции и маркери на пазара в реално време Tick-by-Tick.

OKEx е най-разнообразният пазар на криптовалути в индустрията и ние ще продължим да се фокусираме върху укрепване на системните операции, подобряване на потребителския опит и улесняване на ликвидността на пазара в бъдеще.

III. Пълно циклично оформление на глобализацията на OKEx

Искам да споделя още няколко мисли за нашия обмен, включително стратегическото ни позициониране за OKEx.

Въпреки десетилетие на развитие, най-стабилният бизнес модел в криптосистемата все още е борсите. След хладен първичен пазар дериватите станаха новият хит. Що се отнася до развитието на крипто борсите, можем да очакваме да видим следните тенденции в бъдеще.

Първо, целият пазар ще следва правилото 80/20, като първостепенните компании заемат основния пазарен дял, а платформите от второ и трето ниво се конкурират на нишевия пазар.

Второ, борсите от първо ниво ще изградят по-богата и всеобхватна екологична система и ще се превърнат в интегрирана и обслужваща платформа на едно гише за продукти и услуги за крипто-активи; докато борсите от второ и трето ниво ще се фокусират върху подразделен пазар.

Трето, централизираният обмен ще остане доминиращ в индустрията за определен период от време, но DEX постепенно ще се развива и се очаква двете взаимно да се допълват.

И накрая, по отношение на глобалните пазари, обменът от първо ниво може да бъде предефиниран. Тъй като някои нововъзникващи пазари са във възход, като Индонезия и Русия, където местните борси представляват почти 50% или повече от местния пазар.

Какво ще кажете за OKEx? Обмисляхме начини да обслужваме по-добре съществуващите потребители, но къде са границите на пазара? Как да създадем ново пазарно пространство? На нашата изпълнителна конференция в началото на годината ние предложихме глобална стратегия с пълен цикъл, която обхваща всички направления на нашия бизнес.

От друга страна, ние продължаваме да се разрастваме в световен мащаб. "Истинска глобализация" означава локализиране на вашия продукт във всяка държава, за да обслужва местните потребители. За нас е ново предизвикателство да се вкореним в развиващите се пазари, тъй като трябва да се доближим до местната култура, потребителски навици и да разберем конкурентите на местния пазар.

Както винаги, с предприемачески начин на мислене и скромност за учене, ние не спираме да изследваме нови продукти и тенденции на пазара. В същото време ние поставяме нашата система за управление на риска в приоритет. В баланса между дългосрочното развитие и краткосрочните ползи винаги ще избираме първото.

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map