Инвестиране в Square, Inc Stocks (NYSE: SQ)

Square, Inc. (NASDAQ:SQ) е компания за финансови услуги със седалище в Сан Франциско, Калифорния. Чрез своите хардуерни и софтуерни решения Square предоставя на бизнеса и физическите лица разнообразни инструменти за задоволяване на ежедневните им финансови нужди. През годините компанията се е разраснала от предлагането на един ниш продукт до разработването на цялостна екосистема на финансовите услуги. Компанията продължи да разширява своя хоризонт и се доказа като легитимна алтернатива на традиционния банков сектор.

Какво е Square, Inc (SQ)?

Square е основан от главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси и бизнесмена Джим Маккелви през 2009 г. Компанията работи с 3 800 души и работи в САЩ, Канада, Австралия, Япония и Обединеното кралство. Square започна с проектирането на продукта Square Reader за доставчици, който се включи в жака за слушалки на устройството и им позволи да обработват транзакции с кредитни карти. Оттогава компанията разшири своите продуктови предложения, изграждайки набор от услуги, които позволяват на бизнеса да обединява няколко функции, включително търговски услуги и мобилни плащания, в услуга с един прозорец. Ранните възприемачи на технологията Square включват Starbucks и Whole Foods, които започнаха да предлагат опции за плащане с продукти на Square съответно през 2012 и 2014 г. След период на ранен успех, компанията публикува IPO през 2015 г. Оттогава компанията продължава да прави иновации, предлагайки решения за задоволяване на широк спектър от нужди на потребителите.

Защо Square, Inc (SQ) Материя?

Операциите на Square съществуват в две различни екосистеми. Първата е тяхната екосистема за продавачи, която предоставя услуги, за да отговори на нуждите на бизнеса и търговците. Square е най-известен с Square Reader, който се прикрепя към жака за слушалки на мобилни устройства и позволява на търговците да приемат плащания с карти. Друг добре познат продукт в рамките на Екосистемата на продавача е Square Stand, който е решение за продажба, което позволява на ресторанти, търговски обекти и други магазини за тухли и хоросани да приемат различни опции за плащане. Square генерира приходи чрез фиксирана ставка и процент на транзакция чрез тези устройства. Компанията също така тихо разработи редица back-end решения за бизнеса, включително софтуер за заплати, инструменти за ангажиране на клиенти, софтуер за фактуриране, решения за планиране на срещи и бизнес финансиране. Макар че това може да не са най-добре познатите за потребителите продукти на Square, тези приложения са от решаващо значение за осигуряването на цялостен опит през целия цикъл на плащане. С тези предложения компанията се затвърди като услуга за ежедневни нужди на бизнеса.

Другият стълб на квадратните операции е Cash App. Първоначално известна като Square Cash, тази услуга за мобилни плащания позволява на хората да превеждат пари чрез мобилно приложение. Чрез Cash App клиентите имат възможността да получават пари в своите дебитни сметки, свързани с тяхната Square Cash Card, както и в собствените си банкови сметки. Cash App имаше приблизително 32 милиона потребители в края на 2020 г. Докато основният фокус на Square с Cash App е да се конкурира с традиционните банки, други цифрови решения като Venmo на PayPal също са силни конкуренти в пространството. Докато Venmo има по-голяма потребителска база, Cash App предлага редица допълнителни функции, които се оказаха изключително популярни. Един пример е възможността да купувате и продавате акции и биткойн чрез приложението. В секцията за инвестиции на Cash App потребителите могат да използват баланса в сметката си, за да правят покупки на биткойни или акции на фондовия пазар. Cash App е една от първите платформи за плащане, която предлага поддръжка за биткойн, а парите, генерирани от транзакции, са значителна част от техния модел на приходи оттогава. Вярата на компанията в крипто е доказана допълнително през октомври 2020 г., когато е обявено, че те са инвестирали 50 милиона долара за закупуване на 4 709 биткойни. Заедно тези предложения позволиха на екосистемата Cash App да се развие масово през годините и я трансформира в платформа, която позволява на потребителите да харчат, спестяват и търгуват на едно място.

Square, Inc (SQ) Перспективи

В един все по-дигитализиран свят Square направи екосистема, която позволява както на бизнеса, така и на хората да управляват лесно парите си. С такъв голям брой продуктови предложения ръстът на приходите на Square не зависи от който и да е отделен продукт, а по-скоро отклонение от традиционните финансови институции към онлайн, мобилни и цифрови решения. Докато таксите, събирани за транзакция с помощта на хардуер на квадратни точки за продажба, остават основна част от растежа на компанията от самото й създаване, други потоци от приходи стават все по-важни. Областите на разширяване през годините, които си струва да се споменат, включват набезите на Square в доставката на храна, изграждането на уебсайтове, AI, задълбоченото обучение и софтуерните сектори за подаване на данъци. В допълнение към добавянето на нови потоци от приходи, съществуващите потоци от приходи също са добре разположени за експоненциален растеж. Тъй като Square в момента работи само в пет държави, разширяването на съществуващите продукти и услуги на нови пазари ще бъде обещаващ път за растеж напред.

Square е поставил значителен фокус върху разширяването на своите предложения за финансови услуги, по-специално програми за капиталово кредитиране за малък бизнес. Чрез Square Financial Services компанията има получи одобрение за откриване на банка в Юта през 2021 г. Докато малкият бизнес обикновено се обръща към традиционни банки за кредитиране, създаване на бизнес сметки и други ежедневни услуги, нахлуването на Square в това пространство може да бъде основна заплаха за финансовите институции. Въпреки че има опозиция с местните общински банки, Square твърди, че те отговарят на нуждите на малкия бизнес, от който традиционните институции не успяват, цитирайки цифри, според които две трети от клиентите на Square не са успели да получат финансиране никъде другаде.

Къде да купя Square, Inc (SQ)

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в Square, Inc Stocks (NYSE: SQ) Инвестиране в Square, Inc Stocks (NYSE: SQ) Инвестиране в Square, Inc Stocks (NYSE: SQ)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

От обикновен четец на карти до компания за няколко милиарда долара, която нарушава цялата индустрия на финансовите услуги, растежът на Square е невероятна история на успеха. Способността да се разшири един продукт и да се създаде цяла екосистема, на която да разчитат милиони фирми и хора, не е нещо, което се вижда всеки ден. Въпреки че компанията вече е постигнала огромен успех, те не показват признаци на забавяне. С инвестиции в биткойн и други разрушителни технологии, главният изпълнителен директор Дорси изясни своята визия. Square има потенциала да пренесе целия сектор в една нова, дигитална ера.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map