Инвестиране в Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL)

Paypal Holdings, Inc (NASDAQ:PYPL) е известен като водещ доставчик на решения за онлайн разплащания. Предлагайки алтернатива на по-традиционните методи за плащане, PayPal изпъква в началото на 2000-те години като фасилитатор на плащанията за сайта за онлайн търгове eBay. Оперирайки извън Калифорния в САЩ, компанията продължава да бъде една от най-иновативните компании в сектора на финансовите технологии (fintech). както се вижда от скорошното им приемане на криптовалута в тяхната екосистема.

Какво е Paypal Holdings, Inc (PYPL)?

PayPal е създадена през 1998 г. от две лица със софтуерно инженерство и един адвокат по образование. Първоначално известна като Confinity, новата компания на Max Levchin, Luke Nosek и Peter Thiel е създадена с цел разработване на софтуер за сигурност за преносими устройства. След като намериха малък успех в тази област, те завъртяха стратегията си, като вместо това избраха да създадат цифров портфейл. Този нов продукт стартира почти година по-късно в края на 1999 г. Скоро след това се случи сливане между Confinity и X.com, онлайн банка, създадена от Илон Мъск. Въпреки че новата фирма първоначално запазва името X.com, те решават да ребрандират и изяснят своите предложения за продукти и услуги. Компанията се спря на името PayPal през 2001 г. и в крайна сметка компанията стана публична с IPO през 2002 г..

Скоро след IPO eBay купи PayPal за 1,5 млрд. Долара. По това време растежът на компанията впечатляваше инвеститорите. Над 70% от търговете на eBay приеха плащания чрез PayPal и приблизително 25% от затворените търгове използваха това иновативно ново решение за плащане. Само за 8 години PayPal нарасна до над 100 милиона потребители в 190 територии, предлагайки услуги, използващи 25 различни валутни опции. През септември 2014 г. PayPal избра да се раздели от eBay и да се съсредоточи върху други пътища за растеж. Въпреки че двамата продължиха да работят в тясно сътрудничество, в началото на 2018 г. беше обявено, че PayPal ще преустанови обработката на плащания с карти за сайта за онлайн търг за 2020 г. Днес PayPal е много отделна идентичност от бившия си собственик.

Защо Paypal Holdings, Inc (PYPL) Материя?

Въпреки че възникна преди две десетилетия, способността на Paypal да е в крак с промяната му позволи да остане изключително актуална в съвременната епоха. Тази възможност позволи на компанията да обслужва над 350 милиона клиенти и търговци в повече от 200 територии. С цел да направят финансовите услуги по-евтини, по-удобни и по-сигурни, те продължават да правят иновации. През 2019 г. в партньорство с гиганти на социални медии Instagram стартира Checkout в Instagram, което позволява сигурно плащане с помощта на платформата Paypal в приложението.

Ранното стратегическо придобиване дойде през 2013 г., когато Paypal придоби стартиране Брейнтрий за 800 милиона долара. Като част от портфолиото на Braintree, Paypal придоби технологията зад Venmo, приложение за плащане на мобилни услуги, което вече нарасна до над 40 милиона потребители. Съвсем наскоро компанията направи още един голям ход, закупувайки компанията за платформа за награди за пазаруване Honey в сделка на стойност над 4 милиарда долара, най-голямото им поглъщане до момента. Медът е инструмент за спестяване на пари, който е популярен сред хилядолетията с над 17 милиона активни потребители. Paypal заявява, че планира допълнително интегрирайте Honey в платформите Paypal и Venmo, позволявайки на компанията да разшири още повече мрежата си и да привлече повече търговци.

Paypal нашумя през 2020 г., като обяви подкрепа за криптовалути в рамките на тяхната платформа. Всички потребители вече ще могат да купуват, държат и продават криптовалути от своите акаунти в Paypal. Това отвори възможността за извършване на транзакции чрез тяхната платформа с помощта на популярни криптовалути като Bitcoin и Ethereum, като плащанията, извършени с крипто, се конвертират в националната валута по избор на доставчика. Това приемане ще позволи нов и иновативен начин за извършване на плащания към която и да е от компанията 26 милиона търговци по целия свят. Първоначално предлагана само в Съединените щати, тази услуга ще се разшири до платформата Venmo и на международните пазари през 2021 г. Докато конкуренти като Square’s Cash App вече разрешават крипто транзакции от известно време, този ход създава възможност за един от най-големите доставчици мрежи в света, за да започне своята интеграция в екосистемата на криптовалутите.

Paypal Holdings, Inc (PYPL) Перспективи

Въпреки положителните скорошни съобщения и стратегически ходове, все по-голям брой конкуренти навлизат в пространството и могат потенциално да застрашат позицията на Paypals в сектора. Технологични компании като Google, Apple, Amazon и Facebook разработват свои собствени платежни системи. В очакване на засилена конкуренция, Paypal полага значителни усилия за изграждането на основни аспекти на техния бизнес, като Venmo. В резултат на това мобилното приложение се превърна от прости инструменти за превод на пари P2P в модерно, добре закръглено приложение за финансови услуги. Докато трансферите от равнопоставени партньори в приложението не генерират приходи, по-новите функции като Незабавни трансфери и Кредитна карта Venmo са пътища, които са били монетизирани. С проучване от 2019 г., което потвърждава това 20% от американците са използвали Venmo през последната година, има ясна и настояща възможност да се използва възможността за монетизиране на платформата.

Paypal също погледна към чуждестранни пазари с цел да разшири потребителската си база. През 2019 г. Paypal придоби GoPay, платформа за разплащане, работеща в Китай. Този ход направи Paypal на първа чуждестранна платежна платформа да оперира в тази страна. Въпреки че пазарът в Китай е доминиран от местни гиганти като Alipay, получаването на достъп до един от най-големите пазари в света беше стъпка в правилната посока. С внимателно планиране и изпълнение, това придобиване има потенциал да се изплати по огромен начин.

Въпреки тази потенциална конкуренция от гигантски технологични фирми, PayPal е на върха повече от 20 години. Тяхната глобална мрежа е огромна и те остават в много добра позиция да се справят с всякакви предизвикателства през следващите години.

Къде да купя Paypal Holdings, Inc (PYPL)

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.


Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL) Инвестиране в Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL) Инвестиране в Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Тъй като светът продължава да се отдалечава от по-традиционните методи на плащане като пари в брой и кредитни карти в полза на електронната търговия и цифровите плащания, малко компании са в толкова добра позиция, колкото Paypal може да капитализира. Компанията продължава да прави иновации, създавайки широка и разнообразна екосистема за плащания, която ангажира както потребители, така и търговци. Тяхната мрежа е огромна и наистина глобална, което затруднява всеки нов участник на пазара да им съперничи. Компанията непрекъснато търси нови пътища за разширяване, както е видно от неотдавнашното й навлизане в криптовалутното пространство. С възможността да се адаптира и да остане актуален, бъдещето остава светло за Paypal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map