Alysa Xu: sobre el mercat criptogràfic, derivats i globalització

COVID-19, la caiguda del mercat 3.12, la reducció a la meitat de Bitcoin, i ara, gairebé entrem en la segona meitat del 2020. Hem passat molt per sota de la “nova normalitat”, però, què hem après sobre el mercat i què hem d’esperar després? Què pot fer OKEx millor mentre ens trobem a l’espai criptogràfic? Aquests són alguns dels meus pensaments sobre el mercat de criptografia, derivats i la planificació futura d’OKEx.

I. Correlació del mercat criptogràfic i dels mercats financers tradicionals

Primer fem un cop d’ull a la tendència general del mercat durant la primera meitat del 2020. Des de mitjans de febrer fins a principis de març, l’economia mundial va començar a disminuir i la liquiditat tradicional del mercat es va reduir gradualment. Al mateix temps, els mercats criptogràfics van quedar per darrere dels mercats tradicionals, ja que el sentiment del mercat encara era bo a causa de les expectatives a la meitat.

El 12 de març, el mercat criptogràfic va patir enmig de la crisi de liquiditat mundial. Juntament amb l’anterior acumulació d’apalancament elevat, Bitcoin va caure fins a 3.800 dòlars en un dia. La caiguda extrema va provocar el pànic del mercat i el volum i les posicions de negociació de derivats van caure per sota del nivell de febrer. I es va seguir una recuperació gradual a mesura que es va alleujar el problema de liquiditat mundial. Si mirem enrere, ho podem comprovar el mercat d’actius digitals no és del tot independent dels mercats tradicionals. Degut a la seva naturalesa diferent, el risc de liquiditat dels últims trigui a estendre’s a la primera.

Aquesta crisi, però, també ha posat el bitcoin al punt de mira de més gent. Els inversors més tradicionals presten atenció a Bitcoin i han començat a invertir-hi, cosa que fa que els dos mercats estiguin més correlacionats.

A més, cap mercat únic pot ser completament independent dels altres tret que estigui completament aïllat. Sempre que hi hagi una oportunitat d’arbitratge, els comerciants aprofiten per eliminar la diferència i reunir dos mercats diferents.

Tots els actius tenen el seu propi cicle bear-bull i Bitcoin no és una excepció. No pot pujar tot el temps. Tot i això, tenint en compte la seva tendència a llarg termini, hi ha molt marge perquè la criptografia de referència pugi en el futur. En el cas de l’assoliment quantitatiu, per protegir-se del risc de depreciació de la moneda fiduciària, els inversors estan obligats a triar actius que puguin generar rendiments més elevats..

Avantatges de Bitcoin sobre altres actius

(1) Després d’assolir el màxim de 20.000 dòlars el 2017, BTC va entrar en un mercat baixista el 2018, va iniciar una pujada lenta el 2019 i ara encara es troba en un rang de valoració relativament raonable, al voltant dels 9.000 dòlars.

(2) La capitalització borsària global de Bitcoin és inferior a 200.000 milions de dòlars. Com que el volum és petit, l’efecte global de l’alleugeriment de la liquiditat en aquest mercat serà més ràpid i evident.

Els inversors institucionals d’ultramar van ser molt actius al mercat de criptomonedes durant el primer trimestre, amb una escala de grisos, per exemple, que va invertir un rècord de 389 milions de dòlars en el trimestre, comprant uns 60.000 bitcoins, que és aproximadament el 30% dels nous bitcoins extrets al trimestre. Actualment, l’escala de grisos té un total de 310.000 bitcoins, que ocupen aproximadament. 1,7 per cent dels bitcoins en circulació.

A més, mirant les dades de la cadena, el nombre d’adreces de balenes que contenen més de 1.000 bitcoins se situa ara en més de 2.000, superant el nivell màxim del mercat alcista del 2017, amb tres adreces més que contenen més de 100.000 bitcoins. El nombre d’adreces que contenen més de 0,1 Bitcoin també va assolir el màxim històric de més de 3 milions. A la llarga, a mesura que el bitcoin s’uneixi a les files dels principals actius mundials, més persones prendran Bitcoin per a l’assignació d’actius en el futur.

II. El ràpid creixement del mercat de derivats

Des del començament del 2020, el mercat de derivats ha crescut. Esperem que continuï el seu ràpid creixement durant tot l’any. A partir del primer trimestre, el volum de negociació al mercat de derivats va superar els 2 bilions de dòlars, amb un volum de negociació al comptat de 6,6 bilions. El volum de negociació de derivats va ser aproximadament un terç del del spot, amb un volum mitjà diari de mercat de derivats de 23.300 milions de dòlars per al trimestre, un 274% més que l’any passat, i el volum spot va augmentar al voltant del 104% interanual.

OKEx fa uns set anys que explora el mercat de derivats. Actualment, la nostra plataforma única ofereix els productes comercials més complets, inclosos els contractes perpetus, futurs i d’opcions, tots amb opcions de marge de USDT o altres criptomonedes. OKEx ha estat líder al mercat en termes de volum i posicions de negociació, enfront de Bitmex. Com optimitzem i actualitzem constantment els nostres productes en termes de característiques i mecanismes de control de riscos, ara estem 1-2 anys per davant de la indústria.

En primer lloc, vam implementar una actualització a l’arquitectura tècnica per millorar el rendiment. Com que el mercat d’actius digitals funciona ràpidament, els requisits de concurrència del sistema, velocitat de processament de comandes i capacitat de processament són cada dia més alts. Per tant, OKEx va actualitzar el fitxer Lightning System 2.0 i la motor súper coincident l’any passat per assegurar-se que pugui funcionar de manera estable fins i tot en condicions de mercat extremes. La seva disponibilitat del sistema va arribar al 99,999%, superant el nivell de la indústria. Des que el nou sistema de la plataforma es va posar en funcionament el 2019, hi ha hagut una millora qualitativa en la velocitat de processament de comandes. El retard de la comanda es va reduir en un 50% en general. Al mateix temps, vam llançar rastrejadors de mercats en temps real per a tots els productes comercialitzats, satisfent les necessitats dels comerciants professionals.

En segon lloc, tenim un sistema de gestió de riscos sofisticat. Hem posat el Sistema de relació de marges per nivells en lloc d’optimitzar l’algorisme per a la liquidació forçada i l’ordre dividit, i es va actualitzar el càlcul de preu marcat. Actualment, mantenim un registre de zero clawbacks per al mercat de negociació de futurs i swap perpetus. I el nostre fons d’assegurances continua creixent, actualment té prop de 100 milions de dòlars.

En tercer lloc, la nostra gamma de productes és completa. A principis del 2018, vam llançar el intercanvi de swap perpetu, que ara admet 15 divises principals; per al comerç de futurs, hem afegit contractes bimensuals, i dóna suport opcions de marge de USDT o altres criptomonedes, cosa que fa molt convenient per als usuaris realitzar estratègies d’inversió diversificades. Al gener, també vam llançar el comerç d’opcions, que oferia diverses dates de caducitat, preus d’execució rics i més de 100 contractes per als comerciants. També hem afegit tres funcions noves per ajudar els usuaris a entendre més sobre el comerç d’opcions, com ara el descobriment d’opcions, la calculadora d’opcions i els seguidors del mercat en temps real de tick-by-tick.

OKEx és el mercat de criptomonedes més divers de la indústria i continuarem centrant-nos en el reforç de les operacions del sistema, la millora de l’experiència de l’usuari i la facilitació de la liquiditat del mercat en el futur..

III. Disseny de globalització de cicle complet d’OKEx

Vull compartir algunes opinions més sobre el nostre intercanvi, inclòs el nostre posicionament estratègic per a OKEx.

Malgrat una dècada de desenvolupament, el model de negoci més robust de l’ecosistema criptogràfic continua sent l’intercanvi. Després d’un tebi mercat primari, els derivats es van convertir en el nou èxit. Pel que fa als desenvolupaments dels intercanvis criptogràfics, podem esperar veure les següents tendències en el futur.

En primer lloc, tot el mercat seguirà la norma 80/20, amb empreses de primer nivell que ocuparan la quota de mercat principal i les plataformes de segon i tercer nivell competiran en el nínxol de mercat..

En segon lloc, els intercanvis de primer nivell crearan un sistema ecològic més ric i més complet i es convertiran en una plataforma de serveis integrada i única per a productes i serveis de criptocons; mentre que les borses de segon i tercer nivell se centraran en mercats subdividits.

En tercer lloc, els intercanvis centralitzats romandran dominants a la indústria durant un període de temps determinat, però DEX evolucionarà gradualment i s’espera que els dos es complementin.

Finalment, en termes de mercats mundials, es poden redefinir els intercanvis de primer nivell. Com que alguns mercats emergents augmenten, com Indonèsia i Rússia, on les borses locals representen gairebé el 50% o més del mercat local.

Què passa amb OKEx? Hem estat pensant en maneres de servir millor als nostres usuaris existents, però, on són els límits del mercat? Com es crea un nou espai de mercat? A la nostra conferència executiva de principis d’any, vam proposar una estratègia global de cicle complet que abastés totes les direccions dels nostres negocis.

D’altra banda, continuem expandint-nos a nivell mundial. "Autèntica globalització" significa localitzar el vostre producte a cada país per atendre usuaris locals. És un nou repte arrelar-nos als mercats emergents, ja que ens hem d’apropar a la cultura local, als hàbits dels usuaris i entendre els competidors del mercat local..

Com sempre, amb una mentalitat emprenedora i sent humil d’aprendre, mai deixem d’explorar nous productes i tendències al mercat. Al mateix temps, prioritzem el nostre sistema de gestió de riscos. En l’equilibri entre el desenvolupament a llarg termini i els beneficis a curt termini, sempre escollirem el primer.

Seguiu OKEx a:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me