Què queda per davant dels recursos digitals a la carretera fins al 2022?

Els actius digitals van aconseguir arrencar un any impressionant el 2020. Mentre la resta del món s’ocupava de les ramificacions relacionades amb el COVID, els millors exemples (és a dir, Bitcoin) van registrar rendiments superiors als màxims històrics.

Tot i que part d’aquest ressorgiment es pot atribuir a la desestabilització econòmica prevista, com a resultat dels programes d’estímuls en curs, hi ha diversos altres factors en joc que han obert el camí cap a un futur brillant per als actius digitals. Aquests van des de l’adopció institucional, la claredat reguladora, fins a les stablecoins i molt més.

Tot i que, sens dubte, els factors esmentats continuaran configurant els mercats d’actius digitals, què podem esperar el 2021 que es basi en aquest impuls i que permeti l’adopció continuada d’actius digitals com Bitcoin?

Lightning Network

Lightning Network és un protocol de segona capa, creat per funcionar a sobre de Bitcoin i cadenes de blocs similars. Aquesta actualització tecnològica permet oferir diverses actualitzacions, incloses, entre d’altres, entre d’altres,

 • Disminució de les comissions de transacció eliminant la congestió
 • Augment de l’escalabilitat mitjançant l’ús de canals fora de la cadena
 • Increment de la privadesa mitjançant el “Routing Onion”
 • Interoperabilitat mitjançant “Intercanvis Atòmics”

Des de fa anys, els desenvolupadors treballen a la xarxa Lightning per eliminar els errors i problemes relacionats amb el seu ús. Tot i que l’actualització potser no es perfecciona al 100% en aquest moment, representarà no un petit pas, sinó un salt gegant endavant quan ho sigui. En poques paraules, té el potencial de convertir Bitcoin en una moneda que es pugui utilitzar de manera eficient no només com a reserva de valor, sinó per a les micro-transaccions diàries..

Potser un problema que es passa per alt enmascarat pels avantatges potencials de la Lightning Network és la seva capacitat per proporcionar nous nivells de privadesa. Amb els intercanvis a tot el món que comencen a retirar les monedes centrades en la privadesa, a causa del potencial de repressió reglamentària, què passarà amb Bitcoin quan tingui atributs similars? Tot i que la privadesa es pot aconseguir a través de diferents mitjans, els reguladors veuran Bitcoin activat per Lightning en una altra perspectiva si proporciona als seus usuaris l’anonimat igual?

Mentrestant, l’exemple més important d’adopció de Lightning Network pertany a l’intercanvi d’actius digitals amb seu als Estats Units, Kraken.  Després de rebre recentment la designació de banc contractat a Wyoming, Kraken va anunciar poc després que donaria suport a la Lightning Network en algun moment del 2021.

Com s’ha indicat, la Lightning Network no és una actualització exclusiva de Bitcoin. Les següents xarxes de cadenes de blocs són d’altres benefici des de la seva implementació (potser fins i tot abans que el propi Bitcoin).

 • Litecoin (LTC)
 • Decred (DCR)
 • Zcash (ZEC)
 • Tether (USDT)

Despeses de PayPal

A finals d’octubre del 2020, PayPal va sacsejar la indústria de la cadena de blocs quan va anunciar la seva entrada. Després de rebre un “BitLicense condicional”, PayPal va obtenir la possibilitat de llançar un servei de negociació de criptomoneda de bucle tancat a través de la seva plataforma existent.

Els efectes d’aquest desenvolupament van ser immediats i el preu dels actius suportats ho va reflectir. Poc després, les empreses de recerca van trobar que només PayPal consumia aproximadament el 70% de TOT el Bitcoin recentment encunyat.

Tot i que molts poden creure que el bombo sobre PayPal ja ha tingut un preu als mercats actuals, encara hi ha un altre gran desenvolupament de PayPal que encara no està actiu: la despesa comercial real.

En el seu anunci original, PayPal va indicar que el comerç en bucle tancat era només el seu primer pas al mercat. El 2021, el processador de pagaments oferiria als seus aproximadament 400 milions d’usuaris la possibilitat d’utilitzar recursos digitals admesos com a mitjà de pagament a través de tota la seva xarxa de 27 milions de comerciants..


Quan es posi en funcionament la capacitat dels clients de PayPal per gastar els seus actius digitals, aquests efectes seran enormes, ja que a cada un se li donaran nivells d’usabilitat fins ara no vistos..

Fons cotitzat en borsa (ETF)

Durant els darrers anys, la Comissió de Valors i Borses ha estat inundada de sol·licituds d’aprovació d’un ETF de Bitcoin. Fins ara, cap d’aquestes sol·licituds ha tingut èxit. Cada negació s’ha reduït a alguns fets senzills,

 • Els mercats de criptomonedes són massa incipients (susceptibles de manipulació)
 • Els mecanismes de preus precisos estan poc desenvolupats
 • Les solucions institucionals de custòdia estan poc desenvolupades

Malgrat aquestes negacions passades, l’expresident de la SEC Jay Clayton va indicar fa mesos que el regulador estaria obert a tornar a considerar un ETF de Bitcoin en el futur, ja que s’ha vist un creixement genuí.

Amb el 2020 que adopta una adopció massiva per als mercats de criptomonedes, hi ha molts que tornen a reclamar que s’estableixi un ETF. Amb l’objectiu de saciar aquest desig, empresa de gestió de fons VanEck ha presentat una altra aplicació per a un ETF Bitcoin amb seu als Estats Units.

A causa del període d’avaluació adoptat per la SEC, probablement passarà un temps abans que la SEC doni un veredicte, molt probablement en els darrers mesos del 2021, sempre que no es prengui cap extensió..

Independentment de quan s’estableixi un ETF Bitcoin amb seu als Estats Units, serà molt tard. Al nord de la frontera al Canadà, un ETF de Bitcoin ja fa temps que està actiu a la Borsa de Toronto. Ofert per una empresa coneguda com a 3iQ, “El Fons Bitcoin” proporciona als titulars l’exposició al recurs digital, sense la necessitat de mesures d’autocustodia. La seva popularitat ha estat tal que 3iQ ha establert un segon fons d’aquestes característiques, amb Ethereum com a actiu subjacent, conegut com “The Ether Fund”.

Monedes digitals del Banc Central

El món és cada vegada més digital. Això no és cap secret i ja fa dècades que passa. Aquesta transició finalment s’ha obert pas a les monedes del món, no només en forma d’actius digitals com Bitcoin, sinó a través de les monedes digitals del Banc Central (CBDC).

Un CBDC és simplement una representació digital d’una moneda FIAT emesa pel govern. Compten amb diversos avantatges respecte als seus homòlegs físics, normalment en relació amb l’eficiència gràcies a l’estalvi de velocitat i costos.

Al llarg del 2020, diverses nacions de tot el món han anunciat la intenció de desenvolupar i distribuir un CBDC. Entre els que lideren el camí hi ha Xina, Bahames, Canadà, Estats Units, Suïssa i molt més.

Tot i que es pot pensar que els CBDC pretenen “robar” negocis a Bitcoin, n’hi ha molts que senten tot el contrari. Els que se senten així creuen que els CBDC proporcionaran una legitimitat més gran pel que fa als actius digitals, aportant nivells més alts de confort a monedes com Bitcoin. Essencialment, els CBDC poden resultar fonamentals i actuar com a catalitzador en l’adopció d’una moneda global, i quin millor actiu per a aquest paper que el propi Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map