Monedes digitals del banc central (CBDC): actualització del desenvolupament

A mesura que el món continua convertint-se en digital, estem veient que diversos governs de tot el món treballen dur per desenvolupar monedes digitals. Sovint anomenades “monedes digitals del banc central” o “CBDC”, aquestes contraparts digitals de la moneda FIAT de cada nació tenen diversos avantatges.

Avui fem un breu repàs a alguns dels avenços recents que estan fent els països que lideren el desenvolupament del CBDC.

Bahames

Un dòlar de sorra és el nom d’un tipus d’eriçó que es troba fàcilment a les aigües càlides properes a l’equador. Aquestes criatures reben el seu nom per la seva aparença, semblant a una moneda de sorra. Com a tal, convé que les Bahames hagin encunyat el seu proper CBDC com el “Sand Dollar”.

El projecte del dòlar de la sorra sovint queda eclipsat pels progressos que s’estan fent en el iuan digital: aquest darrer és, al cap i a la fi, un producte de la segona economia mundial. En realitat, el dòlar de la sorra va ser un dels primers CBDC que es va llançar. Tot i que només s’utilitzen dins dels límits de les seves fronteres, els funcionaris del Banc Central de Bahames ho han fet recentment indicat que aviat es podrà utilitzar a tot el món.

Tot i que la Xina pot eclipsar el progrés a les Bahames amb el judici públic de la seva CBDC, es creu que el dòlar de la sorra esdevindrà finalment el primer a ser llançat oficialment a escala mundial.

Canadà

Fins ara, el Canadà ha adoptat un enfocament més temible dels CBDC que la majoria. Tot i que altres nacions ja han considerat un CBDC com el camí a seguir, el Canadà ha decidit esperar i veure com funcionen aquests projectes.

“El Banc del Canadà participa en un programa de recerca a gran escala per analitzar els riscos i les oportunitats d’aquests nous desenvolupaments. Una part clau d’aquest programa és el marc de control de diners i pagaments i la planificació de contingències per a una moneda digital del banc central (CBDC). Aquest és un programa d’importància social important i que ens obligarà a obrir nous camins ”.

Tot i que el Banc del Canadà ha indicat que estarà llest per a un CBDC quan arribi el moment, sembla que intensifica la seva investigació sobre el seu ús. Això es va fer recentment evident, ja que ofertes de feina es van fer públics, buscant un economista molt versat en blockchain per encapçalar la seva investigació.

Xina

Sens dubte, la Xina és un, si no el líder en desenvolupament de CBDC. Sobrenomenat Yuan digital, el CBDC de la Xina ja ha entrat en una fase de proves públiques.

Amb aquesta prova, el Banc Popular de la Xina va distribuir 10 milions de iuans digitals (1,5 milions de dòlars EUA) en forma de loteria a mitjans d’octubre als residents de Shenzhen. En aquesta prova, milers de comerciants locals van tenir la capacitat d’acceptar el nou yuan digital distribuït. Aviat informes indiquen una reacció mixta, amb els usuaris enquestats que citen la manca de conveniència, incentius i un mal temps com a problemes relacionats amb el iuan digital.

Tot i que això pot ser simplement una fase de proves i no un llançament oficial, demostra clarament que la Xina està al capdavant del desenvolupament pel que fa a un CBDC.


Rússia

No totes les nacions creen monedes digitals dels bancs centrals per falta, sinó per necessitat. Un dels temors associats als CBDC és la capacitat potencial d’ajudar les nacions a vorejar les sancions financeres imposades. La mateixa Rússia va donar més crèdit a aquesta por, com ho és el Banc de Rússia reportat haver citat explícitament aquest potencial com a motiu del desenvolupament d’un ruble digital.

Tot i que Rússia no ha pres una decisió final sobre si alliberarà o no un CBDC, sembla que cada vegada és més gran i així serà així. Tal com està, s’espera que una CBDC russa s’estructuri com essencialment com una moneda estable amb el suport del govern, amb cada rublo digital recolzat pels rubles tradicionals..

CBDC Wrap-Up

Si una cosa s’ha deixat clara durant els darrers mesos, és que els CBDC ja no són una possibilitat, ara estan sent desenvolupats activament per governs de tot el món. En els propers anys, probablement veurem diverses d’aquestes monedes en “circulació”. Com a resultat, cal preparar l’economia més gran del món (Estats Units), ja que aquests CBDC tenen el potencial de reduir la resta de la dependència mundial del dòlar nord-americà, una postura recentment compartit per Deutsche Bank.

“L’adopció de CBDC en les relacions comercials bilaterals clau podria erosionar la primacia del dòlar al mercat financer mundial”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map