Denelle Dixon, directora general de la Fundació Desenvolupament Estel·lar – Sèrie d’entrevistes

Denelle Dixon és la CEO i la directora executiva de Fundació per al Desenvolupament Estel·lar – una organització sense ànim de lucre que dóna suport al desenvolupament i creixement de Stellar, una xarxa de cadena de blocs de codi obert que connecta la infraestructura financera del món.

Abans teníeu participat amb Mozilla, ja que us havíeu incorporat el 2012 com a conseller general associat i vau passar a les files per acabar convertint-vos en director general de serveis. Què heu après d’aquesta experiència??

La meva etapa a Mozilla va ajudar realment a donar forma a la meva manera de mirar Internet i els seus efectes i influència en la innovació. També em va permetre centrar-me en la intersecció de tres àrees (polítiques públiques, empreses i tecnologia) a les quals estic connectat intel·lectualment i emocionalment. Són aquests tres àmbits els que vull seguir centrant-me durant la resta de la meva carrera professional per la seva importància per a una economia vibrant, dirigida i innovadora..

Treballar a Mozilla va ser la meva primera experiència amb la filosofia de codi obert i em va inspirar la meva profunda creença en el valor de la tecnologia de codi obert. Ja ho he dit abans, però tot es redueix a l’obertura, la transparència, la col·laboració i la diversitat, el que considero com els valors bàsics del codi obert.

Quan l’activitat i el progrés es documenten obertament, permet a la comunitat iterar i desenvolupar-se. Sempre estic emocionat quan sento parlar de projectes basats en Stellar, fins i tot abans de contactar amb algú de la nostra organització. Això vol dir que proporcionem documentació accessible amb informació rellevant.

La transparència permet a un projecte de codi obert comunicar-se clarament a la comunitat i fer-se responsable de la seva missió i direcció. A SDF, vam passar el 2019 treballant per ser més transparents sobre la nostra feina i la feina que fem per a Stellar. Hem creat el nou mandat, hem creat i descrit comptes XLM rastrejables i traçables i hem creat un full de ruta clar i directe. El 2020, continuem sent més vocals sobre la nostra feina i sobre la feina que s’està fent a Stellar. Aquesta transparència ens fa responsables tant de dir què fem i de fer allò que diem. La transparència genera confiança.

La tecnologia de codi obert depèn plenament de la col·laboració eficaç per a l’èxit i un esperit col·laboratiu sa fomenta la innovació i la creativitat. I, naturalment, en un entorn col·laboratiu, diverses opinions i veus aporten valor a través d’una sèrie de perspectives i valors.

Al març de 2019, vau ser nomenat director executiu i director general de The Stellar Development Foundation. Què va ser el que us va atraure a aquesta Fundació??

En poques paraules, la missió, el treball, l’impacte i l’oportunitat de fer créixer una empresa, una cultura i un ecosistema. Sé que estic en el millor moment possible quan el meu treball té un propòsit i quan estic pressionant pel canvi. La visió és gran: Stellar i SDF esperen desbloquejar el potencial econòmic del món fent que els diners siguin més fluids, els mercats més oberts i la gent més empoderada. I pensar en gran, més enllà de qualsevol producte, més enllà de qualsevol problema, és el que sempre m’ha impulsat. Sabia que seria el meu mandat centrar-me en la intersecció de polítiques públiques, empreses i tecnologia; era massa bo deixar-ho passar.

Podríeu donar-nos un desglossament de la missió de la Fundació per al Desenvolupament Estel·lar??

SDF és una organització sense ànim de lucre, sense accions, que no té accionistes i que només té la missió de crear un accés equitatiu al sistema financer mundial. SDF manté la base de codis de la xarxa Stellar i fomenta el creixement de l’ecosistema. Es va crear per ajudar a mantenir la base de codis de Stellar, donar suport a les comunitats que construeixen a la xarxa i servir de veu als reguladors i a les institucions..

En última instància, volem crear un accés equitatiu al sistema financer mundial fent que els diners siguin més fluids, els mercats més oberts i la gent més empoderada.

Quina ha estat la vostra prioritat número 1 des que vau assumir el càrrec de conseller delegat?

Des que em vaig unir a SDF, m’he centrat en el desenvolupament organitzatiu, el desenvolupament d’ecosistemes (incloses les polítiques públiques) i el desenvolupament de la tecnologia i els productes. Hem desenvolupat una estratègia clara i un objectiu assolible per aconseguir que Stellar es converteixi en l’estàndard de pagament global el 2025. La nostra estratègia es desenvolupa al voltant de tres pilars: garantir la robustesa de la nostra tecnologia, fomentar casos d’ús sostenibles i ser el blockchain que la gent coneix i confia..

Com pot Stellar Development Foundation associar-se millor amb entitats comercials sense deixar de banda la seva missió principal?

Veiem les associacions comercials com maneres d’introduir encara més persones a l’ecosistema estel·lar i els beneficis que Stellar i els diversos actors de l’ecosistema poden oferir. També ens assegurem que els participants existents a l’ecosistema estiguin connectats amb un altre per desenvolupar encara més el creixement.

Utilitzem la nostra recent associació amb Samsung com a exemple. Samsung va integrar Stellar al seu Samsung Blockchain Keystore, cosa que significa que els usuaris de Stellar ara poden emmagatzemar les seves claus privades en alguns telèfons intel·ligents Samsung Galaxy. El més important és que els desenvolupadors poden crear aplicacions i serveis basats en blockchain per a aquests telèfons.

Això significa molt per a la nostra creixent comunitat i empreses i desenvolupadors que construeixen projectes al nostre ecosistema. En col·laborar amb un dels majors proveïdors de telèfons intel·ligents del món, obrim una nova xarxa d’usuaris que es pot beneficiar de la nostra tecnologia..

Podríeu discutir els desafiaments de portar la criptomoneda al no banc, especialment amb la criptomoneda que té una corba d’aprenentatge pronunciada?

Totes les empreses amb les quals col·laborem es centren en la integració perfecta i és probable que molts usuaris ni tan sols s’adonin que utilitzen criptografia per transaccionar i pagar factures. Utilitza la tecnologia per resoldre els problemes als quals s’enfronten els usuaris i facilitar-los la participació.

Saldo, per exemple, és una empresa que permet als treballadors migrants donar suport als membres de la família a Mèxic. El procés d’enviament de diners a casa és lent, difícil i costós. Saldo permet treballar als Estats Units enviar fons directament al compte de serveis públics del destinatari a casa seva a Mèxic. Com que Saldo emet un testimoni recolzat en pesos mexicans i s’instal·la a la xarxa Stellar, els remitents poden iniciar el pagament en USD i convertir automàticament el pagament a MXN en una única transacció immediata i transparent.

El resultat final és que es paga un compte d’utilitat. Els remitents i els destinataris ni tan sols toquen la criptomoneda!

De totes les associacions i projectes que s’estan desenvolupant a la cadena de blocs Stellar, que és el que més us emociona?

Viouslybviament, no és una tasca fàcil escollir un sol projecte o associació. No treballaríem junts si no ens emocionés la promesa d’allò que poden oferir. Tanmateix, si en triés només un de moment, seria DSTOQ. Donen a la gent dels mercats emergents (poblacions que fa temps que s’ignoren) accés a maneres d’invertir de manera assequible. Què guai és que algú a Vietnam tingui accés a accions de bluechip o accions fraccionades que abans no podia aconseguir fàcilment??

Mozilla va ser dissenyat per ser de codi obert i Stellar Development Foundation també treballa en un marc de codi obert. Podeu parlar de la importància que hi ha darrere de ser de codi obert i per què és tan beneficiós??

Projectes de codi obert com Stellar permeten un creixement i una creativitat il·limitats i superen la resta de models per a la construcció, especialment per a la creació de xarxes. Hi ha diverses raons per les quals sóc un defensor tan fort del codi obert.

La característica distintiva d’un veritable projecte de codi obert és la documentació. A SDF, reconeixem que la creació de documentació i registres fàcilment accessibles del nostre treball permet als altres construir i millorar Stellar. Hem passat molt de temps revisant la nostra documentació, omplint buits i creant explicacions per vídeo i escrites per mostrar com funcionen les coses a la nostra xarxa. Ens encanta sentir que parlem de projectes que es van construir a Stellar sense parlar mai amb ningú a SDF; la documentació guanya.‍

Els projectes de codi obert són transparents, cosa que permet una comunicació clara amb la comunitat. També vol dir que som responsables de la nostra missió i direcció. A SDF vam establir el nostre nou mandat, vam crear i descriure comptes XLM rastrejables i traçables i vam crear un full de ruta clar i directe. La transparència genera confiança alhora que ens fa responsables tant de dir què fem i fer el que diem.

Una altra raó per la qual crec que el codi obert és tan beneficiós és que depèn de la col·laboració de molts per aconseguir l’èxit. A SDF treballem en col·laboració constant amb la nostra comunitat, de manera que el nostre progrés i creixement són fruit del nostre treball compartit. L’esperit col·laboratiu fomenta la innovació i la creativitat.

Per últim, el codi obert és divers. Els projectes de codi obert funcionen més enllà de les fronteres i per la seva naturalesa creen diversitat de pensaments, antecedents i cultura. Això permet a les millors ments de tot el món compartir idees i millorar la feina feta. Amb aquesta diversitat, aprenem com funcionen els pagaments en diferents contextos i en diferents regions del món; això ens ajuda a garantir que la solució pugui ser realment global i innovadora..

Vas escriure un article pel que fa a la importància del gènere i la diversitat racial en el lloc de treball. Com ha arribat la Fundació per al Desenvolupament Estel·lar al repte de crear un lloc de treball més divers??

Tots creiem de debò que els llocs de treball tecnològics haurien de ser més representatius de les comunitats que acabaran utilitzant els productes. Fidels a la nostra cultura de codi obert, hem estat fomentant un diàleg intern sobre els passos que hem de fer per ser proactius a curt, mitjà i llarg termini per tenir un lloc de treball que reflecteixi la nostra DE&Valoro.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre la Fundació per al desenvolupament estel·lar?

La nostra comunitat i ecosistema són una part important del nostre èxit, ja que aporten i treballen junts per resoldre els nostres majors desafiaments, especialment els que s’han posat al descobert aquest any. Per segon any, acollirem Meridian, un fòrum que hem creat per abordar problemes sistèmics i institucionals. Aquest any, serà una conferència virtual i gratuïta per a tothom, centrada en els nostres reptes compartits a escala mundial.  Uneix-te a nosaltres!

Gràcies per l’entrevista. M’ha agradat molt conèixer aquest projecte; els lectors que vulguin obtenir més informació haurien de visitar el Fundació per al Desenvolupament Estel·lar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner