Batre lingots: Bitcoin substituirà eventualment l’or?

Bitcoin poques vegades pot mantenir-se fora de l’atenció en aquest moment i en els següents un final potent de 2020 on la moneda criptogràfica més gran del món ha superat repetidament el seu alt preu històric, la moneda ha començat a provocar debats sobre la seva idoneïtat com a eventual reemplaçament de l’or com a magatzem de valor.. 

Tot i això, les opinions continuen dividides sobre la idoneïtat de la criptografia com a via per mantenir la riquesa d’una manera similar a la dels metalls preciosos.

Batre lingots: Bitcoin substituirà eventualment l’or?

Font: Coingecko

Com mostra el gràfic anterior, Bitcoin ha crescut des d’orígens humils fa només una dècada en un fenomen. Tot i que es caracteritza per una forta volatilitat del mercat, el futur sembla brillant per a la criptomoneda, ja que els nivells d’adopció més alts semblen apuntar a preus futurs més alts. mentre que els intercanvis criptogràfics desenvolupar contínuament funcions més fortes en termes de seguretat i usabilitat per als inversors. 

Batre lingots: Bitcoin substituirà eventualment l’or?

Font: BullionVault

Tot i que és menys volàtil que Bitcoin, podem veure que el valor de l’or també ha augmentat constantment durant els darrers anys, tot i que no s’acosta a la mateixa taxa que BTC. 

Vegem de més a prop què pot tenir el futur per a la inversió de Bitcoin i si realment té el potencial de substituir l’or com a emmagatzematge de valor afavorit:

Impuls de la construcció de Bitcoin

Bitcoin provoca molta emoció tant per als inversors com per als analistes de mercat. Rick Rieder, director d’inversions en renda fixa de BlackRock està optimista sobre la posició futura de Bitcoin al món de les finances, i va afirmar a finals del 2020 en una entrevista de CNBC que la criptomoneda “està aquí per quedar-se”.

Tot i que aquest aval de BlackRock, una empresa de gestió d’inversions global amb seu a Nova York, amb gairebé 8 bilions de dòlars d’actius gestionats, és el signe més recent de validació de la criptomoneda, altres empreses també s’estan apilant en el bombo de Bitcoin. 

Alguns estrategs assenyalen l’interès d’algunes de les empreses de gestió d’actius més grans del món, inclosa JPMorgan Chase com a indicador que hi ha un fort potencial per a que Bitcoin algun dia substitueixi l’or com a opció d’inversió de refugi segur. 

ABC Money apunta a una tendència ja emergent on les assignacions de tresoreria de les empreses comencen a avançar cap a Bitcoin. MicroStrategy i Square són dos exemples notables d’això, amb els primers invertint inicialment 425 milions de dòlars en Bitcoin abans d’anunciar una oferta de bons convertibles de 400 milions de dòlars on els ingressos es destinarien a les compres de BTC. A causa d’una demanda aclaparadora, l’oferta es va augmentar posteriorment fins a 550 milions de dòlars en qüestió de dies. 


Quan es tracta de tresoreria corporativa, BTC pot ser una de les poques bones idees d’inversió que hi ha. Els bons públics i corporatius produeixen molt poc en comparació, amb un rendiment del deute al màxim històric. En altres llocs, l’efectiu perd el poder adquisitiu a causa de la inflació. No obstant això, la volatilitat que antigament espantava els inversors de les compres de Bitcoin i criptografia ha caigut fins al mínim històric en relació amb l’or. 

Durant els propers anys, pot donar-se el cas que Bitcoin anirà consumint gradualment la quota de mercat de l’or com a refugi segur i magatzem d’actius de riquesa. A causa de la seva escassetat i verificació matemàticament definides i verificables i les mètriques de xarxa que envolten el poder de hash i els comptes actius, podria generar un atractiu més gran per als inversors. 

A més, amb la capitalització de mercat relativament petita de la criptomoneda i l’acceleració dels índexs d’adopció generals, Bitcoin podria oferir alguns avantatges atractius per a la recompensa del risc per als inversors.. 

La dificultat d’imitar l’or

Tot i la popularitat creixent de Bitcoin, encara hi ha alguns forts contrastos entre la criptomoneda i l’or. Una de les diferències més grans es presenta en la forma d’allò diferent casos d’ús entre BTC i gold

Tot i que tant Bitcoin com l’or es poden considerar botigues de valor, l’or té casos d’ús pràctics quan es tracta de la producció de joies i la fabricació de productes en indústries de l’electrònica i l’automoció, entre d’altres.. 

Tot i que Bitcoin opera amb tecnologia blockchain, la seva infraestructura és més rudimentària que altres xarxes blockchain que es poden trobar a Ethereum i altres monedes altes, cosa que significa que, pràcticament parlant, l’or va superar la moneda a l’hora d’utilitzar-la.. 

 És suficient l’atractiu de Bitcoin?

Cap a finals del 2020, els moviments del mercat semblaven suggerir que començaven a fluir més diners d’or i cap a actius digitals. Al novembre, els preus de l’or van caure un 5% el dia de l’anunci que s’havia desenvolupat una vacuna Covid amb una taxa d’eficàcia del 90%. La notícia va provocar que Bitcoin, però, augmentés un 2%. En els dies i setmanes següents, més diners van deixar or i van entrar als mercats de criptomonedes. 

Si els diners deixen l’or i entren a Bitcoin, pot ser que es redueixi a més optimisme en l’economia per saltar a operacions de risc amb accions i criptomonedes. Tot i que això no converteix Bitcoin en un joc de refugi segur, tal com suggereixen alguns analistes, hi ha la possibilitat que mostri un senyal clar que els inversors estan despertant amb el potencial d’una moneda que elimina la seva volatilitat i guanya pretendents a tot el món..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map